Aika monen joulusisustusmakuun tuntuu kuuluvan melko pelkisetty ja luonnonläheinen tyyli. Sellainen on minustakin kaunista ja päätinkin jakaa tämän jouluisen asunnon kuvat inspiraationa blogissani. Tästä saa kivoja vinkkejä oman kodin maltilliseen joulukoristeluun.

MO2

MO1

MO7

MO8

MO14

MO10

MO5

MO9

MO13

MO11

Käytä luonnon omia koristeita. Kävyt ja oksat ovat kauniita ja ilmaisia koristeita. Oksaan voi ripustaa joulukoristeita, mutta esim. lehtikuusen oksat näyttävät kauniita sellaisenaankin, kun niissä on vielä käpyjä kiinni.

Koristele kynttelikkö. Esim. Kubus-kynttelikön voisi koristella kasveilla kuten kuvissa näkyy. Kynttelikön ympärile voisi myös kiepsauttaa narua. Täytyy kuitenkin muistaa paloturvallisuus.

Kierrätä paperijäte lahjapaperiksi. Lahjat voi kääriä vaikkapa vanhan kalenterin sivuihin kuten näissä kuvissa. Tavalliset, ruskeat paperipussukatkin sopivat hyvin tähän joulutyyliin ja näyttävät kauniilta mustavalkoisten somisteiden kanssa.

Ripusta joulukoristeet naruun. Lempparijoulukoristeet voi ripustaa kauniisti koko ikkunan leveydelle langan avulla. Tosi helppo toteuttaa!

Tässä asunnossa kiinnitin huomiota myös kauniisiin harmaan eri sävyihin. Sinertävä seinämaali saattaa olla Jotunin St. Pauls Blue -sävyä, johon olen kehittänyt itselleni lähes pakkomielteen. Keväällä ja kesällä haikailin tuon sävyn perään ja nyt kun olen taas törmännyt netissä sen sävyisiin seiniin, on ihastukseni saanut uutta potkua. Tänään selvittelin saisiko tuota maalia Suomessa mistään, mutta selvisi ettei sitä ole testattu Suomessa asiaan kuuluvalla tavalla, joten maahantuoja ei ole ottanut sitä jälleenmyyntiin. En kuitenkaan ole luovuttanut – sitä maalia on nyt tulossa meille Ruotsista Mankun ystävän avustuksella. 🙂

Translation: Inspiration for simple Christmas decoration. Branches and pine cones from nature. Decorated candle holders (Kubus). Calendar pages recycled as wrapping paper. Christmas ornaments hanging on a sting in front of a window. All these ideas can be implemented very easily and quickly. I also love the grey shades of this apartment. The blue wall is lovely – my guess is that it is Jotuns St. Pauls Blue…? I’m trying to get that paint, although it is not sold in Finland…

Photos: Klix Kommunikation / Madogbolig via Planete Deco

Author

10 Comments

 1. Tämä koti on vähän liiankin ihana, niin koristelun kuin sisustuksenkin puolesta <3 Mun on pakko löytää jostakin käsiini noita lehtikuusen oksia!

  • Minustakin asunto on ihana, mutta en itse osaisi varmaan pitää sitä noin pelkistettynä (ainakaan olohuonetta). 🙂 Lehtikuusenoksat on niin kauniita! Toivottavasti löydät niitä jostain…

 2. Kerrassaan aivan upea jouluinen inspiraatio. =D
  Olisikonhan näihin kuviin törmännyt jo Instassa aiemmin.
  Tykkään niin valtaisasti tuosta ”STENDIG CALENDAR” mallista.
  Taitaa (ehkä) kuitenkin olla turhan kookas oman työhuoneen seinälle.
  Ja miten taidokkaasti hyödynnetty vanhat kalenterin sivut lahjapaperina. =)

  Ihanaa viikonloppua,
  Mirella

  • Stendig-kalenteri on kyllä ihana! Haaveilin siitä yhdessä vaiheessa kovin, mutta se on vaan niin suuri etten tiedä mihin sen sijoittaisin..

   Mukavaa uutta viikkoa sinne! 🙂

 3. On ihana koti, moderni tyyli on vaan niin hieno, ei kyllästy koskaan.Vähemmän on enemmän,siis harkittuja juttuja siellä täällä ja värimaailma sopivan niukka.Suosittelen!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.