Viikonloppujen rentouttavimpiin hetkiin kuuluvat hitaat aamu- ja iltapäiväkaffit, kun saan käpertyä sohvannurkkaan nauttimaan kupposellisen kuumaa. Lempparisisustuslehdet kruunaavat tuon pienen hetken. Nyt innostuin kaivamaan kaapista vuosia sitten siskoltani saamani ”kahvilakahvikupit”. Näistä ruskeista, klassisista kahvikupeista minulle tulee mieleen jokin tunnelmallinen pariisilainen pieni kahvila.

Kahvilatunnelmaa lisää entisestään mahdollisuus valmistaa itse esimerkiksi espressoa tai lattea. Saimme blogin kautta Nespresson U-kahvikoneen Aerroccino3-setin kera, joten nyt on kahveissa valinnanvaraa. Lorautan aina kahvin sekaan maitoa, ja nyt on ihan mahtavaa kun tuon Aerroccino3:n avulla voin helposti lämmittää kahvimaidon tai tehdä siitä kuohkeaa vaahtoa. Saimme paketin mukana myös monta pakettia erilaisia kahvimakuja, joten nyt on tultu testailtua vaikka mitä variaatioita. Kyllä cafe latte on vieläkin suosikkini. Ja nyt se maistuu siltä miltä pitääkin, kun seassa on oikeaa maitovaahtoa! Plussaa tulee myös siitä, että tämä kahvikone pysäyttää kahvintulon automaattisesti sitten, kun sitä on oikea määrä.

Kahvikoneita kritisoidaan usein siitä, että ne tuottavat niin paljon jätettä. Nespresso onkin ensimmäisenä annoskahvikonevalmistajana Suomessa aloittanut yhteistyön Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy:n kanssa kahvikapseleiden kierrätyksessä. Nespresson kahvikapselit voidaan hävittää sellaisenaan missä tahansa Suomen 10 000 pienmetallin keräyspisteessä. Kapselin sisälle jääneet kahvijäämät eivät ole haitaksi, sillä ne palavat alumiinin sulatusprosessissa. Alumiinikapselit sulatetaan normaalisti muun alumiiniromun kanssa ja ne päätyvät harkoiksi teollisuuden käyttöön. Metallikeräykseen saa laittaa vain täysin alumiinista valmistettuja kahvikapseleita, joita Nespresson kapselit ovat. Käytetyt kapselit tippuvat automaattisesti Nespresso U-kahvikoneen sisällä olevaan säiliöön, joten niitä ei vahingossakaan tule viskattua roskikseen. Hyvä juttu!


Author

22 Comments

 1. Aamu ei kyllä käynnisty ilman kahvia 🙂 Meillä sumpit tulee ihan Moccamasterilla, mutta kyllähän tuollainen kone tuo ihanasti luksusta arkeen.

  Sain muuten tehtyä blogiini inspiroivien blogien seuraamislistan ja lisäsin sinne Valkoisen Harmajan. Varmaankin ihan OK? 🙂

  • Meilläkin on Moccamaster, mutta välillä on kiva saada vaihtelua kahvimakuihin. 🙂

   Juu, ei haittaa että linkitit. Kiitos! 🙂 Minäkin lisään blogisi omaan listaani.

 2. Tuo Nespresso keitin onkin tosi huippu, olen testaillut sitä Sveitsissä silloin kun sitä ei vielä saanut Suomesta. Sen sijaan sillä blogeissa pyörineellä nescafe keittimellä ei mielestäni tule niin hyvää kahvia, sain sen töihin testattavaksi.

  Täällä aloitetaan aamu espressolla, tuntuu että tavallisella kahvilla ei käynnisty niin hyvin. 😉

  • Olen testannut myös Nescafea, mutta pidän kyllä enemmän tästä Nespressosta, kun kahvimakuja on niin laaja valikoima ja maidonvaahdotin kruunaa makunautinnon. 😉

 3. Meillä on samainen kahvikone ja hyväksi ollaan se koettu 🙂 tai lähinnä mies, itse kun en juo kahvia..

 4. Ai että, tällekin kahvifriikille maistuisi vaihtelun vuoksi aamuisin kaffe latte! Täytyypä pistää konetta harkintaan, niin monen olen jo kuullut niitä kehuvan!

  Täytyy kysyä tuosta pienestä valkoisesta lautasesta, mahtaako olla Arabiaa? Suunnittelijana James Irvine? Me saimme näitä häälahjaksi 2004 kymmenen kappaletta ja olleet ihan parhautta. Tarpeellisia tosi monenlaisissa kattauksissa! Mistään en ole niitä enempää löytänyt! Jos tiedät paikan mistä niitä saa, vinkkaa ihmeessä!
  -J-

  • Tuo pikkulautanen on Arabiaa, mutta se on oikeasti kukkaruukun aluslautanen (Earth-sarjaa ja juurikin tuon mainitsemasi suunnittelijan). 🙂 Harmi, että en osaa auttaa enempää. Olet varmaan jo etsinyt lautasia Arabian nettisivuilta?

 5. Kotikahvittelu on kyllä ihan parasta, ei tartte raahautua minnekään tai maksaa itseään kipeäksi kahveista (tosin, eipä yksi kahvikupponen taloutta kaada muutenkaan). Itse tosin jauhan pavut pienellä käsikäyttöisellä myllyllä ja keittelen kahvit mutteripannulla, tykkään semmoisesta hitaasta fiilistelystä ja itse tekemisestä 🙂

  Olen aika skeptisesti suhtautunut noihin kahvikoneisiin, mutta kyllä niitä aika paljon on kuitenkin kehuttu. Ehtiipä ainakin aamukaffet nauttia ennen töitä kotona, tuolla saa varmasti nopeasti kahvit kupposeen!

  Terkuin Peeta,
  http://rawdesignblog.blogspot.fi/

  • Minä taas olen niin hätäinen, että en jaksa käyttää paljon aikaa kahvin valmistukseen. 😉 Mutteripannulla tulee kyllä varmasti maukasta kahvia.

 6. Minä niin haluaisin tykätä kahvista mutta ikinä en ole sitä oppinut juomaan. Kahvin tuoksu on ihana, mutta makua en voi sietää 🙂 Nykyään kun olisi niin monenlaisia kahvimakujakin, mutta kun ei. Tyydyn sitten lipittämään teetä maidolla ja sokerilla..

  • Minä opin juomaan kahvia vasta äitiyslomalla. Esikoisen vauva-aikaan oli kiva viettää rauhallisia aamuja kahvikupista nauttien. Vai onko aika kullannut muistot…? 😉

 7. Moikka! Minkä kokoisia nuo sinun Jacobsenin maitokannut ja sokerikot on? 🙂 ne on aivan ihanat! Katsoin vaan netistä, että tuon maitokannun korkeus olisi 8cm.. Onko se kamalan pieni? 😉 näyttää sinun kuvissa kuitenkin hyvän kokoiselta! Kiitti tiedosta 🙂

  • Maitokannu on aika pieni, mutta minusta se on kuitenkin oikein passelin kokoinen. Kyllä tuo 8 cm pitää paikkaansa. Olemme käyttäneet myös Teema-sarjan kannua maitokannuna, mutta se taas meinaa olla liian suuri.

 8. Täytyy myöntää, että paremman makuista kahvia tuo tekee kuin omistamani Paulig Cupsolo, mutta Cupsolossa puolestaan on hyvä kun sen saa tuunata designskins.fi – kaupassa minkänököiseksi haluaa 🙂 Ei tarvitse siis tyytyä tylsään yhteen väriin.

  • Ai, en tiennytkään että Cupsoloa voi tuunata. Mielenkiintoista… 🙂 Minä olen niin tylsä, että tykkään tuosta valkoisesta, yksinkertaisesta. 🙂

 9. Hieman ehkä tumpelo kysymys,mutta miten tuo maidonvaahdotin toimii? 🙂 tekisi kovin mieli ostaa tuommoinen kahvikone+ vaahdotin,mutta mistä noita vaahdottimia edes saa?En löytänyt kuin koneen :/

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.