Meillä on ollut normaalista poikkeava viikonloppu. Vietimme lauantain Vaasassa ystäviä tapaamassa. Normaalista poikkeavia ovat myös nämä kuvat. Yövyimme hotelli Kanttarelli’ssä, joka on sisustettu täysin omasta maustani poikkeavalla sisustustyylillä. Olemme yöpyneet tässä hotellissa pari kertaa, sillä välillä on ihan mukavaa viettää aikaa itselle ihan eri tyylisessä ympäristössä. Hotelli on rakennettu vanhaan funkis-taloon muutama vuosi sitten ja sisustuksesta haluttiin tehdä runsas ja aika raskas. Ylellisyys lienee ollut tavoitteena. Jokainen huone on normaalia suurempi ja kaikissa huoneissa on oma sauna.

Pystyn ihastella myös omista mieltymyksistäni poikkeavaa sisustusta, kunhan se on tehty hyvällä maulla. Ymmärrän miten jonkun mielestä modernista ja avarasta poikkeava tyyli voi olla kaunista. Mutta minusta tämän hotellin sisustus oltaisiin voitu tehdä vieläkin tyylikkäämmin. Nyt tuntui vähän siltä, että osa jutuista oli ns. ”feikkiylellistä”. Esimerkiksi kylpyhuoneissa ja wc-tiloissa on kullan väriset hanat ja suihkut, mutta ne ovat täysin epäkäytännölliset. Kuuma ja kylmä vesi täytyy säätää erikseen ja suihkusta roiskuu vesi miten sattuu. Ulkonäkö voi henkiä ylellisyyttä, mutta käytännöllisyys paljastaa sen, että laatu on vain illuusiota. Minusta olisi ollut hienoa käyttää tällaisessa kohteessa myös runsaita ja upeita kuviollisia tapetteja. Kylpyhuoneetkin olisin laatoittanut toisenlaisella laatalla; vaikkapa marmorilla – sehän olisi sopinut hienosti tähän tyyliin.

Palvelu pelasi hotellissa erinomaisesti ja yöunet olivat makoisat. Nyt sitä oikein huomasi kuinka väsynyt onkaan ollut, sillä heti kun päänsä iski tyynyyn, niin uni tuli. Tästä onkin hyvä jatkaa pirteänä uuteen viikkoon!

 

Translation: We spent the weekend in Vaasa, where we stayed at a hotel (Kantarelli’s) which is decorated in style that is compeletely different than our own. I can see beauty also in different interior decoration styles as long as everything has been implemented with good taste. And it is nice to spend time in a completely different surroundings than you’re used to.

Author

14 Comments

 1. Heh, mietin kuvia alaspäin rullatessani, että onpas jotenkin tutunnäköistä. Eikä ihme, sillä me yövyimme samassa hotellissa toissakesänä kun käväisimme Kokkolassa asuntomessuilla, emmekä jaksaneet ajaa koko matkaa putkeen. Sisustus ei ollut ihan omaankaan mieleen, tummat värit tekivät huoneista kovin pimeät. Mutta muuten hotelli oli kyllä tosi viihtyisä ja muistelen syöneeni siellä aivan erinomaista aamiaista!

 2. oltiin tuolla noin vuosi sitten ja mulla ihan samoja ajatuksia kuin sullakin! jotenkin huone oli kyllä pienoinen pettymys, odotin huonekuvauksesta (ja hinnasta) johtuen vähän jotain muuta 🙂

  • Muistelinkin, että te olette käyneet tuolla myös. Eihän tuo kuitenkaan kovin paljon kalliimpi ole kuin ”tavalliset” hotellit…

 3. Noi kattokruunut on kyllä tosi nättejä! Olen aivan hullaantunut niihin viime aikoina 🙂 Tuonne olisivat kyllä sopineet jotkut kuviolliset vanhanaikaiset tapetit. Sen huomaa helposti käytännössä jos laadusta on tingitty.

  • Kattokruunut ovat upeita oikeassa ympäristössä.
   Laadukkaan tuotteen kuuluu minusta olla myös käytännöllinen. 🙂

 4. Oletko koskaan käynyt treella hotelli tammerissa? Siellä on oikeasti vanhaa tyyliä ja ylellistä, tykkään vaikka moderni valkoinen on suosikki kotona;) suosittelen Tampereella yöpymään siellä:)

  • Juu, olen käynyt sielläkin muutamia vuosia sitten, kun ravasin Tampereella työmatkoilla. Viihtyisä paikka.

 5. Teksti olisi voinut olla omani. Yövyimme samaisessa hotellissa viikko sitten. Yöpyminen oli hoidettu meille valmiiksi, joten itse emme hotellia valinneet. Modernin kodin asukkina hotelli todellakin oli eri tavalla ”ylellinen”. Ne kullanväriset, erittäin epäkäytännölliset hanat olivat kyllä kaikkein kamalimmat. Palvelu oli hyväää, sauna+poreamme huoneessa kivat ja aamiainen todellakin erinomainen, kuten joku edellä kommentoikin. Kaikesta huolimatta arvostan erilaisia kokemuksia, myös hotelleissa. Parin yön päästä yövyttyäni uutuuttaan hohtavassa Cumuluksessa löytyi taas niitä hyviä ja huonoja puolia. Matkailu avartaa ja sitä rataa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.