Näpsin sekalaisia kuvia kotoa eräänä sunnuntaina. Koti on perussiisti, mutta en ole asetellut kuvissa mitään erityisellä tavalla, vaan kaikki on siten kuin sillä hetkellä sattui olemaan, eli kotoisasti vähän rempsallaan. Rennon kodikkaat ja elämänmakuiset sisustuskuvat inspiroivat minua kovasti.

Nämä kuvat nappasin viime viikon sunnuntaina, mutta täällä näyttää tällä hetkellä hyvin samanlaiselta – ainakin vielä hetken. Pesukone surisee taustalla ja odottelen, että sohvanpäälliset tulevat puhtaiksi. On taas se aika vuodesta vaihtaa sohviin valkoiset päälliset.

Olen oikeastaan vähän lykännyt päällisten vaihtorumbaa, sillä valkoisilla sohvilla koti tuntuu liian valkoiselta. Olen jo pitkään halunnut maalata olohuone-ruokailutilan seinän jollain lämpimällä sävyllä, mutta keskeneräisen mökkiraksan keskellä tuo homma ei tunnu järkevältä. Niinpä täytyy tuoda lämpöä ja väriä kotiin muilla keinoin – lopputuloksen näette myöhemmin…

Kuin tilauksesta universumi antoi minulle viikonlopun vailla erityisohjelmaa

Tämä siskoni vanha laiskanlinna on ”ylimääräinen” lisäys meidän kotiin (matkaa mökille). Renkaista on tullut lattiaan jälkiä, joten siksi pyöreä matto rahin alla.

Minulla oli tälle viikonlopulle aivan toisenlaiset suunnitelmat. Meidän piti tehdä pieni reissu Vaasaan ja minun piti somistaa terasseille ihana keväinen ilme. Perjantaina olisi ollut koulutusreissu Helsinkiin. Mutta lumisade sotki suunnitelmat, mikä oli oikeastaan aivan hyvä. Kuin tilauksesta universumi antoi minulle viikonlopun vailla erityisohjelmaa – juuri sellaista nyt kaipasin!

Tänään olenkin vain häärännyt kotosalla pieniä askareita. Pörrö seuraa touhujani koko ajan ja on seurana. Pehmis on niin tottunut meidän arkeen, että häntä ei enää jaksa kiinnostaa vaan nukkuu mielummin tytön sängyssä. Sain meidän tytön innostumaan huoneen siivouksesta ja karsimisesta, ja nyt eteisessä nököttää kaksi isoa pussia leluja ja pieneksi jääneitä vaatteita. Vielä kun saisi myös pojan innostumaan huoneen siivouksesta – juuri tänään se ei kuulemma motivoi, kun tietokone jumittui. Luulisi, että nyt olisi juuri hyvä hetki siivota, kun konekaan ei toimi.

Ulkona on vielä pieni lumipeite takatalven myötä – on oikeastaan ihan kiva, että on saanut rauhassa hääräillä kotona sisällä, eikä ole ollut paineita mennä pihatöihin. Niitä ehtii vielä tehdä.

Nyppyyntyvä sohvakangas, siksi tätä ei enää ole valmistajan valikoimassa. Siksi ”ajan sohvasta parran” aika-ajoin pattereilla toimivalla nypynpoistajalla.

Mankku ahkeroi raksalla ja kohta minäkin kurvaan sinne. Olimme eilen illalla myöhään raksahommissa ja saimme sisäkaton paneloinnin valmiiksi. Nyt Mankku tekee vielä viimeistelyitä ja sitten saamme purkaa isot rakennustelineet olohuoneesta pois – sitä hetkeä on odotettu!

Juuri nyt molemmat kissat nukkuvat tässä olohuoneen maton päällä ja minä naputtelen tätä tekstiä sohvannurkasta. Pyykkikone hurisee siihen malliin, että sohvanpäälliset on kohta pesty. Ne kannattaa laittaa märkänä paikoilleen, jolloin ne joustavat hiukkasen ja suoristuvat kuin itsestään kuivuessaan muotoonsa.

Ihanaa sunnuntaipäivää!

 

Author

2 Comments

  1. Moi! Ihana tunnelma kuvissa:) Mikä/kenen valmistajan tuo beigen värinen maljakko tuossa olohuoneen pöydällä on?

    • Suvi M Reply

      Ihana kuulla! <3 Voi nyt en muista tuon valmistajan nimeä, mutta maljakko on Sisustuksen Koodista.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.