Ensilumi ehti jo sataa maahan ja sulaa pois, enkä ole ehtinyt vielä postailla mitä kukkasipuleita istutin pihalle tänä syksynä. Minulla on ollut tapana tehdä tällainen postaus joka syksy, jotta voin keväällä palata tarkistamaan mitä istuttelin mihinkin ja tietysti on kiva jos te lukijatkin saatte tästä vinkkiä. Vaikka nyt alkaakin olla viimeiset hetket istutuspuuhiin…

Tänä syksynä ostin ennätysmäärän kukkasipuleita. Tulppaaneja istutin yhteensä noin 60 kappaletta, laukkalajikkeita muistaakseni 20 kpl ja sitten vielä sekapussi, jossa oli 100 erilaista valkoista kukkasta. Huh! En ole mitenkään taitava viherpeukalo, mutta nautin kyllä pihalla puuhastelusta.

Saunatuvan edustalle, pionipenkkini laidoille istutin laukkaa ja tulppaaneja. Etupihan havuistutuksen reunoille istutin valkoisten sipulikukkien sekoituksen sekä laukkoja ja tulppaaneja. Loput tulppaanit istutin pojan huoneen ikkunan alle sekä meidän sivupihan kiviasetelman juurelle. Samalla tuli karsittua rikkaruohot ja apilat pois kukkapenkistä.

Toivottavasti pääsen keväällä nauttimaan kukkaloistosta! Ensimmäiseksi pitäisi nousta valkoisen sekapussin narsissit ja helmililjat. Laukkojen kukinnan ohella odotan innolla myös miltä valkoiset ”super tulppaanit” näyttävät. Nyt toivotaan etteivät myyrät syö sipuleitani!

P.S. Kiitos runsaasta palautteesta, jota olette antaneet tästä sivustouudistuksesta. Välitän toiveitanne eteenpäin ja osin sivusto onkin vielä kesken. Esimerkiksi mainospaikkoja viilataan vielä.


Translation: Just before we had our first snow I managed to plant some flower bulbs for spring. Lots of tulips (about 60), different kind of white flowers and my favorites: alliums. Let’s see if they make it to spring…

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.