Heti yhdeksän jälkeen tänä aamuna pirisi puhelin ja Topi-keittiöiden edustaja soitti. Asiat on nyt sovittu Topi-keittiön edustajien kanssa: kaikki ovet vaihdetaan ja päätylevyiksi saadaan maalattua mdf:ää. Maanantaina pitää vielä jutella tarkemmin tehtaan edustajien kanssa. Hieno juttu kuitenkin, että asia otettiin näin nopeasti käsittelyyn.

Author

14 Comments

 1. >En ole kyllä ikinä nähnyt, että kaapin runko olisi suurempi kuin ovi…? Kummallinen väite – tosin en nyt ole kauheasti keittiökauppoja viime aikoina kierrellyt, kun pakkaset ovat pitänee ttiukasti pirtissä.Toivottavasti asia selviää parhain päin.

 2. >Hienoa, että keittiötoimittaja on noin yhteistyökykyinen.Meillä on ollut 7v Petra-keittiö ja vasta nyt rupesin katsomaan miten ovet ovat. Ylä- ja alapuolella runko on muutaman millin korkeampi kuin ovi. Ei ole koskaan häirinnyt ja vasta nyt huomasin. Mutta teillä varmaan kokoero oli huomattavasti suurempi. Ja meillä on kaapin alla valolista, joka on samaa väriä kuin kaapin runko, jolloin oikeastaan ei ole hirveästi merkitystä näkyykö runkoa. Ja kaapin ylälaita on niin korkealla, että sitä ei näe nousematta varpailleen.Päädyt tosiaan yleensä ovat rungon värisiä ellei erikseen tilaa peitelevyjä. Noita peitelevyjä mietimme uuteen kotiimme tulevan Nelko-keittiön kanssa lähinnä keittiön ja olohuoneen välisen saarekkeen kohdalla, kun olohuoneen puolella pitää olla valkoista ja keittiön puolella voi olla rungon väristä.Meille keititö tulee tiistaina, joten saa nähdä tuleeko vastaan yllätyksiä. Toivottavasti timpurit kasaavat sen huolellisesti ja tarkasti.

 3. >No hyvä juttu, että selvisi! Kerrotko vielä, ovatko kaapit normaalisti noin miten alunperin teille tulivat, vai oliko kyseessä jokin tehtaan virhe? Toivottavasti oli virhe… ja luulisin näin. Koska jos ei olisi mitään virhettä tapahtunut, niin eivät varmaan lähtisi korjaamaan/vaihtamaan tuotteita.Kerrotko vielä, mikä kaappien sävy on? Onko se puhtaan valkoinen, vai "kermainen"? Onko sopusoinnussa valkoisen seinänne kanssa, mikäli seinä on puhtaan valkoinen?Joskus olen vain nähnyt maalattuja valkoisia ovia, ja ne on näyttäneet sitten jotenkin likaisen valkoisilta muuten valkoisessa kodissa.Kiitos!:)raksarouva

 4. Onnenhippuja Reply

  >Mahtava juttu! Näin sen pitikin mennä, hyvä! Nyt on asiakas tyytyväinen ja keittiötoimittaja maineensa pelastanut 😉

 5. >Voi ei mikä hässäkkä! :/ Toivottavasti Topi hoitaa homman. Meillekki melkein tuli Topi, mutta sitten päätettiin säästään tuhansia euroja ja otetaan Ikea. 😉

 6. >asiasta kukkaruukkuun. Laitoin jo viestiä jonnekin muuallekin. Piti kysellä, että mikä väri teillä oli edellisen asunnon eteisessä, taittaa hieman harmaaseen (ko) ? Olen tuollaista sävyä etsinyt ja olisi helpompaa jos suoraan löytäisi jonkin hyvän sävyn. Ja tuota keittiöhässäkkää voisin kommentoida sen verran, että hui kauhistus, toivottavasti itse säästyy moiselta.

 7. >Näin vasta nyt keittiöpostauksesi, ja heitän kommenttia minäkin.Näyttää hyvin kauniilta keittiöltä layoutiltaan ja materiaaleiltaan. Tuo ovien kokoheitto verrattuna kaupan mallikeittiöön on asia, josta voi ja pitää reklamoida, ja teillä näyttääkin käyneen sen suhteen hyvin.Ne kaapinovien väriset tai materiaaliltaan samat pääty- ja takalevyt eivät kotimaisilla valmistajilla ole mitenkään vakiona, vaan ne pitää aina tilata erikseen. Hyvä myyjä osaa kysyä, miten asiakas ne haluaa, koska muu kuin melamiini tuo hintaa lisää. Asiakas päättää, haluaako maksaa. Ja niin kauhealta kuin tuntuukin, kaikki eivät halua maksaa esim. täyspuisten tammiovien kanssa tammenvärisistä rungoista tai edes hyllyjen etureunoista, jolloin harmaanvalkoiset melamiinihyllyt näkyvät tuplaovien raoista:O Meillä muuten Nixin kanssa yhteistyö päättyi siihen, että myyjän mukaan kaapistot kestävät huonosti raskaita koneita. Alkoi sen verran epäilyttämään runkojen materiaalin kestävyys, että no thanks. Aika säätämistä on meilläkin keittiön tilaaminen ollut, ja sen takia en ole vielä keittiöstämme kertonut. Haluan tosiaan nähdä tämän meidän projektin loppuun asti… Onneksi teillä näyttää menneen kaikki lopulta hyvin ja saatte tyylikkään ja toimivan keittiön.

 8. >Rachel: Voi kyllä pääsi syvä huokaus! 😀 Ja onneksi ei tarvinut tuhlata koko viikonloppua tuosta keittiöstä murehtimiseen. :)Sahrami: No ei minusta rungon kuuluisi missään nimessä olla edes millejä suurempi kuin ovien, mielummin päin vastoin. Onneksi asia näyttää järjestyvän. :)anu: Niinpä! :)Tapz: Meillä se ero ovien ja kaappien rungon välillä oli kyllä hyvin silmiinpistävä. No, onneksi asia hoituu.Päätylevyt tilattiin erikseen, mutta emme tajunneet, että ne olivat runkovärkkiä, vaan luulimme niiden olevan samaa materiaalia kuin ovet. Ei tullut mieleenkään, että joku laittaisi siitä rumasta runkomateriaalista päädyt… Toivottavasti teidän keittiötoimitus menee nappiin! :)raksarouva: Täytyy ehdottomasti selvittää, miksi näin kävi: onko tuo virhe vai "normaalia laatua".Keittiökaapinovet ovat "normaalia valkoista", ei kermaista. Seinät olemme maalanneet Tikkurilan valkoisella "Paperi"-sävyllä, joka onneksi sointuu hyvin kaapistojen kanssa. Valitettavasti nuo kuvat olivat aika huonolaatuisia, sillä kuvat on otettu iPhonella, mutta otamme paremmat kuvat myöhemmin…Onnenhippuja: Juuri näin! :)Tanja: Onneksi asia näyttää korjaantuvan. 🙂 Ikean keittiöistä olen kuullut pelkästään hyvää. Kylpyhuoneen kalusteet olemme hankkineet Ikeasta. Kohta nekin saa laittaa paikoilleen… :)Anonyymi: Vastasin jo tuohon toiseen postaukseen tuosta entisen kodin eteisen harmaasta sävystä. En siis muista sitä koodia enää, mutta katsotaan jos muistilappu, johon se oli kirjattu ylös, löytyisi jostain. Uuteen kotiinkin tulee harmaata ja sen sävystä voin myös postata (en nyt muista sitäkään ulkoa).Anonyymi: Niinpä! :)Violette: Todella ikävää, että kävi näin tämän keittiön kanssa, mutta onneksi asia saadaan korjattua. Toivottavasti uudet ovet saadaan pian eikä tarvitse viivästyttää muuttoa niiden takia… On kyllä todella vaikea ymmärtää, miksi joku haluaisi, että se melamiini näkyy, mutta ihmiset ovat erilaisia. Tsemppiä oikein paljon teille keittiön hankintaan!

 9. >HeiHieman säikähdin kun luin näitä ikäviä tapauksia keittiössänne.Päätin juuri tänään, että perun Nixin oman kettiöasentajan ja minun oma urakoitsijani saa asentaa keittiömme.Olikohan tämä virhe?Miten teillä muilla? Otatteko mielummin kettiöfirman oman asentajan vai asentaako urakoitsijanne keittiön?Olisi tosi kiva kuulla miten normaalisti ja epänormaalisti toimitaan.

 10. >Meillä rakennusliike on keittiön jälleenmyyjä ja saimme tingattua keittiökalusteiden asennuksen talon urakkasopimukseen. Eli timpurit asentavat keittiön. Ainakin tietää mitä saa ja olen ollut timpurien työhön oikein tyytyväinen. Keittiökalusteiden pitäisi tulla tänään.Luulisin, että on normaalimpaa, että ovi on rungon korkuinen tai vähän alle, koska mikäli tulee yläkaapit, ne eivät mahdu ellei ovien väliin jää hieman rakoa. Tai mahtuu tietysti jos ylempi ovi menee ylhäältä yli ja alempi alhaalta.

 11. >Jutta-Mari: Meidän "virhe" ei johtunut asennuksesta, joten ei minusta sinun kannattaisi tämän tapauksen perusteella liikaa säikähtää. Meidän seinäkaappimme eivät ole niitä "normimittaisia", vaan matalampia, joten siksi tämä juttu tapahtui. Asennuksessa ei ole tapahtunut virhettä. Topin kaapistot tulivat kasattuina raksalle ja omat timpurimme asensivat ne paikoilleen. Edelliseen taloon keittiömme asensi Nixin oma asentaja ja oikein hyvin meni kaikki (silloin kaapit piti kasata paikan päällä). Tsemppiä! :)Tapz: Meilläkin keittiön asennus kuuluu timpuriporukan urakkaan. Hyvää työtä he ovat tehneet kaikissa vaiheissa. :)Se on totta, että jos on vielä toiset yläkaapit, niin sen takia varmaan pitää jättää rakoa enemmän, mutta tuo väli on siihenkin tarkoitukseen aivan liian suuri…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.