Kauan odotettu keittiömme saapui tänään. Koska olin työmatkalla, pääsin katsomaan keittiötä vasta illalla, jolloin se oli jo osittain asennettu paikoilleen. Ja itku siinä pääsi…mutta ei mikään ilonitku. 🙁

Keittiön asennus aloitettu…

 

Kauempaa katsottuna keittiö näytti ihan ok:ta, mutta heti kun menin lähemmäs, huomasin, että kaapiston runko näkyi keittiökaappien ovien ylä- ja alapuolelta. Todella halvan ja tökerön näköistä! Olimme todella yllättyneitä, että laadukkaaksi mieltämämme keittiö näytti siltä!

Keittiökaappien alareuna

 

Keittiökaappien alareuna – jopa muovinen ovistoppari näkyy oven alta

 

Keittiökaappien yläreuna – melko suuri heitto oven ja rungon välillä

Sitten halusin katsoa, miltä peitelevyt näyttivät (siis levyt, jotka tulevat mm. saarekkeen ympärille peittämään kaapin rungot). Ja mitä näinkään: peitelevyt olivat samaa melamiinia kuin kaapin rungot! Siinä vaiheessa se itku sitten tuli! Kuinka halvalta näyttäisikään ihana keittiömme jos peitelevyt olisivat tökerön näköistä melaaminia, jossa näkyy ne liimareunukset!

Emme olisi voineet kuvitellakaan, että näin voisi käydä. Edellisessä talossamme oli Nixi-keittiö, eikä sen laadussa ollut mitään moittimista. Päätylevytkin olivat samaa maalattua mdf:ää kuin keittiön kaapinovetkin – niin kuin pitääkin. Nyt tätä Topi-keittiötä ostaessa, emme tulleet ajatelleeksi, että tuollainen toivomus pitäisi erikseen ilmoittaa. Miksi haluaisimme päätylevyt melaamiinista, sehän olisi melkein sama kuin ei olisi päätylevyjä ollenkaan!

Ja miksi ihmeessä kaapin ovet ovat pienemmät kuin runko?! Olimme ihan varmoja, että kyseessä on valmistusvirhe, mutta niin ei ilmeisesti olekaan. Ajoimme Topi-keittiöiden myymälän ohi ja kävimme ikkunasta kurkimassa, miltä näytteillä olevat keittiöt näyttivät. Ei niissä ollut samoja virheitä! Ovessa oli myös edustajan puhelinnumero, johon mieheni soitti heti – näin perjantai-iltana. Myyjä vastasi ja kertoi, että rungot ovat yleensä suuremmat kuin kaapin ovet. Miksi ihmeessä?! Haluavatko he, että keittiöt näyttävät halvoilta ja tökeröiltä?! Ei voi ymmärtää! Ei meille missään vaiheessa ole kerrottu, että näin voi olla! Eihän me sellaista keittiötä haluta! Miksi mallikeittiössä tai heidän nettisivuillaan näkyvissä keittiöissä ei tätä heittoa ole?

No, palaamme asiaan myyjän kanssa maanantaina (koska myymälä on huomenna kiinni), mutta ilmoitimme, että tällaista keittiötä emme aio ottaa. Jos näitä seikkoja ei saada korjattua, joudumme valitettavasti purkaa kaupan. Keittiö (ja khh + vaatekaapit) ovat suuri hankinta ja emme voi hyväksyä tällaista laatua. Kyseessä ei kuitenkaan ole kaikista halvin keittiö, vaan odotimme laadukasta ja viimeisteltyä työnjälkeä. Osa kaapeista on vielä asentamatta, mutta niissä on sama heitto ovissa. Tämä on todella valitettavaa! 🙁

Kuulisimme mielellämme, onko kellekään muulle käynyt samalla tavalla? Millaisia kokemuksia teillä on suomalaisista keittiövalmistajista (keittiöistä, joissa on maalatut mdf-ovet)?

Täytyy huomenna käydä juttelemassa muiden keittiöfirmojen edustajien kanssa ja kysellä laajemmin mielipiteitä…

Author

46 Comments

 1. >ihan järkkyä….tämä on pahin pelkoni että näin kävisi. Keittikö on minulle ainakin se oma pienokainen, jota olen suunnitellut huolella ja kauan ja nähnyt sen monta kertaa mielessäni valmiina ja kauniina. En ehkä toivu tästä. Ei kyllä näyttänyt ihan siltä miltä pitäisi . ERITTÄIN VALITETTAVAA.. =( Olisi kiva tosissaan kuulla mitkä keittiöt hyviä muiden mielestä.

 2. >Voi harmi tai suorastaan kamlaa. Pelkällä harmilla kun tuosta ei ehkä selviä :(Meillä oli vanhassa ok:ssa Puustellin keittiö, ei mitään valittamista. Kävin Topi-keittiöillä pyytämässä tarjouksen uuteenkin taloon, koska edellisen keittiön meille myynyt Puustellin mukava myyjä oli siirtynyt Topiin. Minä en tykästynyt Topiin ja Puustelli taasen oli suhteessa liian kallis. Tuttavaperheellemme tuli kvikin keittiö, se oli myös "mitä sattui" tai ainakin asennus epäonnistui ja muutolupakin siirtyi, kun eivät saaneet toimitettua tasoja ajallaan. Niksistä olen kuullut pelkkää hyvää. Ja tulevan keittiömme (scavolini)kohtaloa en vielä tiedä, kun se asennetaan vasta parin viikon päästä. Sitten viisaampi kommentoimaan sitä.

 3. >meidän topikeittiössä ei vastaavaa ongelmaa kyllä ole joten ei muuta kuin uudet kaapit vaatimaan!

 4. >Voihan kääk!!! En ole kyllä tuollaiseen koskaan törmännyt! Mitä jos ovet olis eri väriä kuin runko, onko Topin mielestä silloinkin ok tollanen? 😮 Meille tuli Nelkon keittiö ja kaikki oli niin kuin pitikin.

 5. >Ikeastakin saa parempia keittiöitä. Topilla surkean näköistä jälkeä. Ei muuta kuin kaatopaikalle ja Topille soitto jos hyvittävät jotain. Se ehkä lohduttaa että Puustelli olisi ollut vielä huonompi valinta.

 6. >Juridisesti kauppaa ei voi purkaa koska kyse on suhteellisen vähäisestä virheestä ja kyseessä mittatilaustuote. Myyjällä sen sijaan on lain mukaan mahdollisuus korjata virhe tai antaa hinnanalennusta. Eli koko keittiön vaihtamiseen firmalla ei ole velvollisuutta sen sijaan näkyvien virheiden esim. ovien korjaamiseen tai vaihtoehtoisesti pieneen hinnan alennukseen yritys suostunee maineensa säilyttääkseen. Näyttää selkeästi siltä, niinkuin myyjäkin sanoi, että keittiössä nimenomaan runko on suurempi ovia eli niin keittiö on suunniteltukin.

 7. >Oli pakko kommentoida tätä keittiötä, vaikka tähän asti olen seuraillut vain taustalla hiljaa.Meillä yläkaapit ovat valkoiset maalatut, ilman valolistoja, ja ovet ovat kyllä samankokoiset kuin runko. Hassua myyjältä puolustella tuotetta, ilman että on nähnyt sen! Keittiömme on Puustellin.

 8. >Kurja juttu kyllä, jos tosiaan mallikeittiö on näyttänyt erilaiselta kuin toimitettu. Keittiö on kuitenkin luonnollisesti iso ja kallis osa kotia, jonka toivoisi olevan täydellinen.Psst. Blogissani on sinulle jotain pientä.

 9. >Tosi kurja juttu. Olen itsekin mieltänyt Topin olevan suht laadukas toimittaja :/ Pysy tiukkana, eihän tuollaista voi hyväksyä!Meille tulee Ikean keittiö, en edes halunnut katsoa muita. Kaksi ollaan jo kasattu, ja hyviä ovat olleet.-RouvaRa

 10. >Ei voi olla totta. Uskomaton juttu! Ei mielestäni tutuilla kellään ole ollut näin, jossa talon kalusteet olivat topilta. Nyt vaan pysytte tiukkana! Kerropa huviksesi samalla myös tästä blogista, tiedoksi heille, että tällainen ikävä "mainos" saavuttaa kymmeniä tuhansia blogisi lukijoita. Ja blogin lukijoiden tutuilleen ja tutuntutuilleen kertoma sanoma,ja he kertovat edelleen jne. Huonoa mainosta todella heille.Jospa he korjaisivat asian!*Sosiaalinen media* ja sen tuoma hyöty bisnesmaailmassa… Ja haitta myös, esim tätä asiaa ajatellessa…Tuli myös mieleeni,että saarekepäädyn peitelevy joka teillä on kaapinrunkoa, on varmaan hieman ikävän sävyinen. Sehän ei yleensä ole mitään kovin puhtoisen näköistä. Tai toki,riippuu ovatko teidän kaappien ovien sävy mikä. Onko se raikas valkoinen,esimerkiksi suhteessa maalattuihin valkoisiin seiniinne keittiössänne.Yleensähän kaikki vaikuttaa kaikkeen,eli esimerkiksi se mihin vertaat mitäkin…Koittakaa jaksaa asian kanssa,toivottavasti ei viikonloppu mene kokonaan piloille!raksarouva

 11. >Moi,Tosi törkeän näköistä, eihän mikään keittiö näytä tuollaiselta keittiö-liikkeissä.Ette todennäköisesti saa purkaa kauppaa, koska virhe on vähäinen. Myyjä on kuitenkin velvollinen korjaamaan virheen tai toimittamaan tilalle uuden tavaran. Teillä on perusteet vaatia sellaiset kaapit, mitä olette esittelyssä nähneet.Tosi harmi, että jouduitte pettymään. Lievästi pelolla odotan meidän keittiötä, en ole kuullut mitään muuta kuin huonoja kokemuksia keittiötoimituksista 🙁

 12. >Meillä on aivan upea (tosin yli 10te) Puustellin keittiö ja en vaihtais! Joku kun täällä Puustellia haukku..

 13. >Heippa! Meille asennettiin juuri tällä viiikolla Topi-keittiön keittiö ja khh. Olen tarkka kaikissa jutuissa mitä raksalla tulee vastaan, mutta keittiössä en huomannut mitään valittamista. Meillä ovet on ns. kippiovet ja korkeakiiltoiset valkoiset. Myös peitelevyt runkojen sivuihin tilasimme samaa korkeakiiltoista levyä. Sitä emme tosin olisi tajunneet tehdä ilman ystäväpariskunnan vinkkiä. He ottivat keittiön Puustellilta ja heiltä ne levyt tulivat ensin samalla materiaalilla kuin runko.

 14. >Eikös ne rungot aina näy ovien takana. Ovethan on aina aavistuksen pienemmät. Katseleppa muiden keittiöitä. Toivottavasti asia ratkeaa. En usko, että kauppaa pystyy perumaan.

 15. >Minä en ole kuullut kuin huonoa Topi keittiöistä. Niin asiakaspalvelusta kuin toimituksista ja asennuksista. Meillä ollut aikasemmissa taloissa Nixi ja Ala carte keittiöt ja nyt uuteen taloon päädyttiin Petra keittiöön ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä aina.

 16. >Voi harmi, kyllä minuakin ottaisi päähän! Mitä kaikkea sitäpitääkin muistaa ottaa huomioon keittiötä tilatessa, apua…Toivottavasti asia ratkeaa kannaltanne toivotulla tavalla!

 17. >Voi harmi!! Kuinka monta milliä teillä jää nykymään tuota runkoa? Katselin meidän keittiötä ja meillä näkyy kaappien sivusta ehkä millin verran runkoa, mutta se ei ole mitenkään häiritsevä. Kaappien alareunasta taas runkoa ei näy ollenkaan, ovi on jopa millin-pari pitempi kuin runko. Keittiömme on ostettu Huusholli-keittiöiltä ja voin kyllä suositella kyseistä firmaa. Olemme olleet tyytyväisiä kalusteisiin kaikin puolin!Mutta valittakaa ihmeessä! Ei kai se voi olla oikein, että jopa ovistopparit näkyvät kaappien alta?!

 18. >No höh, todella ikävä yllätys! Varmasti pääsi itku, olisi päässyt täälläkin. Toivottavasti saatte asian jotenkin korjattua. :(Jos muistan oikein Nixi-keittiöllä käydessämme myyjä puhui samasta asiasta (rungot suuremmat kuin ovet), mutta heille taisi olla tulossa asiaan juuri muutos.Nyt täytyykin olla tarkkana oman keittiötoimituksen kanssa ja varmistaa, että kaikki on ok. Meillä keittiö tulee Nelkolta.Jaksamisia!

 19. >Voih. En noiden kyllä noin kuulu olla, sanoipa myyjä mitä hyvänsä! Meillä on Nelko keittiö, ovet on ihan tasassa rungon kanssa sekä ylhäältä että alhaalta. Toivottavasti saatte asiaan teitä tyydyttävän ratkaisun. Tsemppiä taistoon!

 20. >Heitto on kyllä minunkin silmääni AIVAN liian iso. Katsoin meidän keittiön kaapit, jotka Nelkolta ja ovet menevät reilusti yli, sekä ylhäältä että alhaalta. Joko runko on väärä, tai sitten kaapit on koottu väärin? Itsekään en hyväksyisi moista virhettä. Tuskin kauppaa kuitenkaan puretaan. Melamiini on kaamea materiaali, josta ei lähde rasvajäljet millään, sen vaihdattaminen ei pitäisi iso homma olla. Onpa todella harmi että laatu on näin kehnoa, itselläni on ollut hyvä kuva juuri Topin keittiöistä, mutta se muuttui kyllä nyt. Pöh.

 21. >Meillä on Topi-keittiöiden keittiö jos haluat käydä kurkkaamassa kuvia, ei näy reunoja mutta vetimet kenties peittävät ne…

 22. >Voin vain kuvitella harmituksesi! Itse olen ylipäätään tosi huono ottamaan vastaan tämän tyypin harmituksia (että tilattu juttu on jotain ihan muuta). Toivottavasti saatte asian järjestettyä. En ole tainnut kommentoida tähän blogiin vielä kertaakaan, mutta seuraan siis tätäkin. 🙂

 23. >Myyn itse työkseni keittiökalusteita ja kyllä se on juuri myyjästä kiinni tuollainen asia. Ts. ei saisi "olettaa" itseisarvona, että kaikille "kelpaa" se valkoinen melamiinipääty! Itse aina erikseen asiakkaalta kysyn, että laitetaanko ovimateriaalista päädyt, vai runkomateriaalista. Toisille ei ole niin väliä, joten runkomateriaalikin käy, mutta tarkemmat sisustajat haluavat aina ovipäädyt. Mutta se on sellainen asia joka pitää ehdottomasti mielestäni myyjän varmistaa asiakkaalta, ei saa olettaa kuten myyjä teidän tapauksessa on tehnyt.Mutta päädyt eivät aina kaikilla toimittajilla automaattisesti tule ovimateriaalista, sekin on tosiasia :/ Toivottavasti asia myyjän kanssa järjestyy! Tuohon itse helpoimpana ratkaisuna näkisin että saisitte uudet ovet jotka menevät rungon yli ja sitten ne uudet päädyt. Niin ei tarvitsisi koko keittiötä vaihtaa. Tai tälläistä hyvitystä ainakin itse myyjänä ehdottaisin asiakkaalle.terv. Keittiömyyjä

 24. >Jo johan pomppas! Edes meidän tässä väliaikaisasunnossa ei tule noin rumasti rungot näköisälle. Kyllähän ne vähän näkyy, mutta kyllä tuo halpisovi peittää suurimman osan alleen. Reklamaatiota vaan! Tuo onkin muuten sellanen juttu, ettei siihen osaa kiinnittää välttämättä huomiota. Täytyykin seuraavalla reissulla Nelkolle kysäistä heiltä asiaa… Lilli

 25. >Voi harmitus! Piti itse mennä omia Topin kalusteita tiirailemaan, ja kyllä ne ovet ovat rungon tasolla, eikä noin kuten teillä. On kyllä todella harmillista, että teillä kävi noin huono tuuri 🙁 Toivottavasti myyjä ottaa vastuunsa ja saatte sellaisen keittiön, kuin alunperin halusittekin. Tsemppiä!

 26. >Meille tuli Puustellin keittiö muutama viikko sitten. Olimme todella pettyneitä, rungoissa naarmuja, ovissa naarmuja, rungot likaisia ja liimaisia. Rungot myös tehty huolimattomasti ja osa lähti vaihtoon,osaa ei kerkiä vaihtaa koska kiire saada talo valmiiksi. Hinnan alennusta saatiin, mutta pettymys oli suuri koska meille myytiin Puustellia juuri sillä että heidän tuotteensa olisi virheetön ja hyvää kestävää kotimaista laatua!!

 27. >ISO KIITOS KAIKILLE KOMMENTEISTA! 🙂 LÄMMITTÄÄ SYDÄNTÄ SE, ETTÄ NIIN MONI ELÄÄ MUKANA PROJEKTISSAMME. Minusta on kuitenkin mukava jättää jokaiselle kommentoijalle vastaus, joten nyt seuraa kilometrikommentti (se on hyvä kirjoittaa näin parin punaviinilasillisen jälkeen… ;))Anonyymi: Aivan! Juuri näin mekin ajattelemme. Keittiö on niin tärkeä hankinta, että kyllä suru on suuri jos kaikki ei menekään putkeen. anne: Kiitos sympatiasta! 🙂 Toivottavasti asia saadaan korjattua hyvin… Meilläkin pelkästään positiivisia kokemuksia Nixistä.Anonyymi: Niinpä. Ja uudet ovet saadaan. Emme vielä tiedä miksi ovemme olivat niin eri kokoiset kuin kaapit, mutta pitää selvittää. Jos tämä oli standaritoimitus, niin toivottavaa olisi, että laadunvarmistukseen kiinnitettäisiin jatkossa enemmän huomiota…Anonyymi: Aivan?! Sehän olisi aivan järkyttävää jos esim. tammiovien takaa näkyisi valkoinen lastulevykaapisto!!!!Joop: 😀 Ikean keittiötä toivoin jossain vaiheessa, mutta Mankku on epäileväinen sen suhteen. Ikean keittiöistä olen kuitenkin kuullut paljon positiivista ja ne näyttävätkin hienoilta (takuukin on pitkä). No, onneksi asia ratkeaa…Anonyymi: Pakko on sanoa, että kommenttisi kuulostaa Topi-keittiöiden "puolustuspuheelta". Selkeästi kyseessä ei ole pieni virhe. Jos kaapin ovia lasketaan niin, että alapuolelta ei näy runkoa, jää yläpuolelle kuitenkin rungon paksuuden verran runkoa näkyviin. Eli silloin ei enää ole kyseessä muutamien millien heitot (jotka voisi vielä olla ymmärrettävissä). Toki jos virhe korjataan, niin reklamoitava meille ei jää. Silloin keittiö on juuri sellainen kuin toivoimme. :)Heidi: Niinpä. Ymmärrämme toki, että sellaisia muutaman millin heittoja voi olla niin, että niitä ei heti huomaa ja että esim. kaapiston yläreunaan jää sitä ylimääräistä ja se näkyy vasta jos nousee ylös katsomaan, mutta tässä tapauksessa heitto oli kyllä todella huomattava. Tiina: Niinpä, keittiö on niin olennainen hankinta taloon! Ei siinä kyllä voinut itkua pidätellä kun näki mistä oli kyse… :(Kiitos tunnustuksesta! Seuraan aina blogiasi, se on ihan huippu! :)RouvaRa: Minäkin ehdotin Mankulle Ikean keittiötä, mutta hän ei lämmennyt idealle. Ja toisaalta tuntui niin hankalalta ruveta hankkimaan keittiötä niin kaukaa (lähimpään Ikeaan on monta sataa kilometriä), että halusimme käyttää lähialueiden palveluita. raksarouva: Todella hyviä pointteja! Pidämme tätä blogia omana päiväkirjana ja kerromme omia kokemuksiamme totuudenmukaisesti. Blogissa vierailee kuukausittain lähes 30 000 kävijää, joten sana kierii nopeaa. Uskon kuitenkin siihen, että tässä on tapahtunut jokin virhe ja hienosti on Topi-keittiöt nyt ottaneet asian aktiiviseen käsittelyyn. Ehkä tästä voi seurata vielä jotain hyvääkin…ehkä keittiöfirmojen kannattaisi tarkistaa laadunvalvontaansa ja asiakkaat saavat vinkkejä asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota jos haluaa laadukkaan keittiön….Hanna: Emme oikeasti haluaisikaan purkaa kauppaa jos virhe voidaan korjata, sillä muuten kaikki näyttää ihan hyvältä. Mielessä on se kaunis keittiö, johon olemme koko ajan tähdänneet. 🙂 Kyllä se vielä saavutetaan – tavalla tai toisella.Toivottavasti teidän keittiötoimitus menee nappiin!!! 🙂

 28. >Anonyymi: Pidetään peukkuja, että teidän toimitus menee nappiin!!! :)Anonyymi: No uskon niin, että lähes jokaisen keittiöfirman keittiöistä on jollakin jotain mussutettavaa. Aina voi sattua kaikenlaista. Pääasia on tietenkin, että itse on tyytyväinen hankintaansa. :)Anonyymi: Onpa lohduttavaa kuulla, että teidän Topi-keittiössä ei ole samaa vikaa. Emme osanneet vaatia erikseen noita taustalevyjä ovien materiaalista, sillä sellainen asia tuntui niin itsestäänselvyydeltä! Kuka ihmeessä haluaisi taustalevyt sitä hirveää lastulevyä, jota rungot ovat…??!!!Anonyymi: Minusta ei kyllä runkojen kuulu näkyä ovien takaa. Se on kyllä huonoa viimeistelyä ja antaa todella ala-arvoisen kuvan keittiöstä. Onneksi asia saatiin selvitettyä… :)Anonyymi: Ikävä kuulla, että olette kuulleet vain huonoa Topi-keittiöistä. 🙁 Me pidämme vielä positiivista asennetta yllä ja uskomme, että asia korjaantuu… :)Anonyymi: Aivan! En tajunnut, että nykyään vielä laitettaisiin päätylevyiksi sitä runkomateriaalia tai että pitäisi erikseen huomauttaa, että rungot eivät saa näkyä ovien takaa… :DHanna: Emme ole mitanneet tarkkaa millimittaa, mutta ero on liian huomattava. Muutaman millin eron voisi vielä hyväksyä, varsinkin jos se olisi vain yläpuolella, josta sitä ei näkisi…Vera: Kiitokset tsempeistä! 🙂 Onneksi asia näyttää korjaantuvan… anu: Kiitokset sinullekin tsempeistä! Onneksi mies auttaa näiden asioiden setvimisessä; itse varmaan vaan pillittäisin puhelimessa… ;DTerhi: Aivan, mielummin ovet saisivatkin olla suuremmat kuin rungot! Tuo ero on kyllä aivan liian suuri! Onneksi näyttää siltä, että asia saadaan korjattua… :)Riikka: Kävin tsekkaamasta teidän keittiön ja näytti oikein hyvältä! :)Bisquits: Kiva, että kommentoit täälläkin! 🙂 Onneksi on tuo mies sen verran supliikki tyyppi, että osaa hoitaa nämä reklaamaatiot paremmin kuin minä. 😉 Itse alkaisin heti pillittää… :DKeittiömyyjä: Totta turiset. Muistan, että myyjä kysyi, että haluammeko päädyt samaa kivimateriaalia, josta tasokin on, mutta koska se olisi tullut aivan liian kalliksi, vastasimme heti kieltävästi. Emme kuitenkaan sitten tajunneet, että päädyt olisivat runkomateriaalia… Mutta positiivista on se, että he ovat ottaneet asian aktiivisesti käsittelyyn ja näyttäisi siltä, että kaikki saadaan korjattua… :)Lilli: Niinpä. Toivottavasti tästä seuraa sen verran positiivista, että muut tajuavat ottaa nämä asiat puheeksi ennen keittiön toimitusta.Sinisilmä: Kiitokset tsempeistä! 🙂 Onneksi asia saadaan korjattua…Anonyymi: Todella ikävä kuulla, että teille on käynyt noin. 🙁 Kaikki ei vaan aina mene putkeen. Onneksi saitte kuitenkin alennusta!

 29. >Hei!Olen joskus satunnaisesti lukenut blogiasi ja nyt sitten kommentoin ekaa kertaa. Uskon, että kaikki järjestyy ihan varmasti. Pääasia on, että säilytte itse rauhallisina. Teidän ei tarvitse hyväksyä tuotetta, joka ei vastaa esillä ollutta keittiötä. Näin ollen mietitte valmiiksi mikä olisi sellainen ratkaisu joka teille kelpaa ja mikä olisi keittiöliikkeen puolelta mahdollista korvata. Kelpaako teille esimerkiksi just toi et vaihdetaan ovet ja päätykappaleet tms. Pidätte sitten päätöksestänne kiinni, ettäkä vaivaa päätänne sillä enempää 🙂 Jos keittiömyyjä ei suostu / pysty hyvitystä antamaan, niin keskustelkaa ihmisen kanssa joka pystyy.Tossa muutamia ajatuksia, sillä mulle voisi hyvinkin käydä noin ja mulle aina sattuu ja tapahtuu! Oon joutunut niin monta kertaa reklamoidaan ja oon kyllä aina saanut loppujen lopuksi sellaisen tuotteen, jonka alunperin tilasin.Tsemppiä! Kaikki kääntyy vielä parhain päin! 🙂 Terv. Hanna-Juliana

 30. >Hanna-Juliana: Kiva, että kommentoit! 🙂 Uskon, että asia kääntyy vielä parhain päin. Sitä vaan säikähtää aluksi hirveästi, kun noin iso hankinta ei menekään putkeen. Kiitokset tsempeistä! 🙂

 31. >Voi harmi millainen virhe. Siis nimenomaan virhe eihän tuollaista kenenkään tarvitse hyväksyä. Onneksi asia on kuitenkin ratkeamassa niin kuin kerroit. Piti minunkin tarkistaa oma yli 10v vanha Domus keittiö ja kyllä runko jää peittoon. Tosi paljon tsemppiä, Kannustalonne on upea.T. Mami

 32. >Juu ei.. ei ollut meidän edellisen kodin Topi-kaapistoissa tuommoista heittoa (taisi olla sama ovi). Vaikka tuotteet mitä meille silloin toimittivat olivat ok, niin nyt meneillä olevaan taloprojektiimme en ole pyytänyt Topilta kylläkään edes tarjousta, kun paikallinen edustaja ei oikein vakuuttanut asiakaspalvelullaan.Mutta tosi hyvä että saatte tilanteen korjattua kuitenikin ja tsemppiä muutenkin projektillenne!

 33. >Olen pahoillani puolestanne! Näyttää ihan normaalilta Topi-laadulta. Syynä on vanhat koneet tehtaalla, tylsät terät ja kiire… Meillä meni tappeluksi koko homma vuonna 2008. Tilattiin keittiö, wc ja khh Topilta. Käteen jäi yli 2m pitkä pöytälevy, 16 runkoa, 4eri mittaiset kahvojen ruuvit, 8 vetolaatikkoa, 2 kivitasoa ja haukut Topin asentajalta kun akat katsoo meidän koti lehteä ja ne haluaa…. tajuamatta ettei niistä voi hyvää tulla kun lehdessä on?!?!?!? Saimme halvimmasta eli rungoista -10%pois, asentajan (joka ei edes tehnyt mitään), tussit ja tarrat sekä pahan mielen. Loppupelissä vain sanottiin et tussittakaa ja tarroitelkaa virheet piiloon ja mikä ei metrin päästä näy on sallittua heidän tehtaan standardien (?!) mukaan ja ovien taaksehan ne virheet jää piiloon…Tsemppiä ja voimia sinne sekä aurinkoista kevään odotusta kaikesta huolimatta!t.Leena

 34. >Minä salapoliisi selvitin syyn tuohon runkojen näkymiseen juuri teidän yläkaapeissanne mutta ei muiden kommentoinen yläkaapeissa. Katsoin mitoitustaulukkoa Topin nettisivuilla. Siellä luki, että 71 cm korkeissa kaapeissa oven korkeus on sama 71 cm kuin rungon korkeus. 41 cm korkeissa yläkaapeissa oven korkeus on 40,5cm (jotta päällekkäin asennetussa kaapeissa ovet eivät hakkaa toisiinsa). Kuvien perusteella näyttäisi, että teidän seinäkaappinne ovat 57,5 cm korkeita ja niiden kohdalla ilmoitetaan oven korkeudeksi 56,5cm. Eli juuri tuollaiselta 5+5mm:ltä näyttäisi kuvissa tuo ero runkojen ja ovien välillä. Pienempi ero näyttäisi seinäkaapeissa tietysti paremmalta, olen siinä ilman muuta samaa mieltä. Vertasin saman hintaluokan kilpailijan mitoituksen kanssa ja huomasin,että heillä ovet ovat 5mm matalampia kuin rungot. Voin tietysti olla väärässä kaappienne korkeuden suhteen mutta vertasin sitä, että ovien täytyy olla 60 cm leveitä ja näytti siltä, että ovien korkeus on teillä hieman vähemmän kuin leveys.Tuo vakiokorkeus 57,5cm näytti olevan alakaapeissa. Oliko teillä tilattu yläkaapeiksi alakaapit kavennetulla syvyysmitalla? Näköjään alakaapeissa on ovi sentin runkoa matalampi varmaan siksi, että pöytälevy tulee suoraan rungon päälle ja tarvitaan vara, jotta ovi avautuu.En ole keittiömyyjä, mutta olen juuri tilannut keittiön Topilta ja siihen 71 cm ja 41 cm korkuiset yläkaapit. Siksi on tullut kuvastoa katsottua vähän tarkemmin, kun olen tilannut juuri noita ovimateriaalista valmistettuja verhouslevyjä näkyviin jäävien runkojen sivulle.Meillä oli edellisessä kylpyhuoneessa Topin Kosketus ja laatu oli hyvä. Itse asiassa mielestäni parempi kuin silloisessa keittiössä ja eteisessä olleet kahden muun hintavan kilpailijan kaapistot. Laitan viestin siksi myös, että jos kyse on tuosta olettamastani asiasta, on ikävä turhaan mustamaalata firmaa.Toivottavasti asia teillä jotenkin ratkesi parhain päin!

 35. >Hei, jatkan vielä.Huomasin seuraavasta kirjoituksestasi, että oli ollut kyse juuri siitä, miten arvelin kuviesi perusteella. Eli poikkeavalla syvyydellä tilatuista alakaapeista seinälle asennettuna. Hienoa, että saitte uudet ovet tilalle vaikka toimitettu tuote oli ollut se, mikä kuvastossa lukikin. Ennen pitkää useat sadat perheet saattavat jättää tilaamatta kyseisen valistajan keittiön sillä perusteella, että netissä kauhistellaan omien poikkeusmittojen kanssa tapahtuneiden mokien perusteella saatuja rumia ratkaisuja, joilla ei ole mitään tekemistä todellisen vakiotuotteen kanssa. Esim. ystäväni "osasi" informoida minua blogisi perusteella saadusta "tiedosta" siitä, että Topin runkojen mitoitus olisi kehno. Näinhän ei nyt sitten olekaan asia, mutta tämä tieto ei käynyt selville blogin tässä viestiketjussa. Kävi kyllä sitten seuraavassa, mutta tuskin ihmiset jotka Topista tietoa hakevat enää haluavat kuulla enempää ko. kalustefirmasta kuvasi nähtyään.Blogisi on mukava ja asiallinen ja ihana lukea sitä tässä mutta haluan kaikella kunnioituksella Sinua ja myös Topi-Keittiötä kohtaan korostaa tämän asian, jonka havaitsin. Googletin Topin ja runkojen mitoituksen tarpeeton kritiikki oli ensimmäinen asia, johon hakusanoillani törmäsin. Monelle se olisi jo riittänyt päätökseen olla tilaamatta keittiötä. Kaikkea hyvää!

 36. >Anonyymi: Tarkoitukseni ei tietenkään ole mustamaalata Topi-keittiötä, vaan kertoa rehellisesti kuinka meille kävi. Ja aika monelta olen kuullut, että todella usein keittiötoimituksissa on jotain pielessä – olipa kyseessä sitten mikä tahansa (suomalainen) firma. Me olisimme tietysti halunneet etukäteen tietää tästä mitta-asiasta, sillä jos olisimme tienneet, että rungot ovat suuremmat kuin kaapin ovet, emme tietenkään olisi sellaisia yläkaappeja halunneet. Ja joka tapauksessa en voi olla ihmettelemättä tätä mitoitusta. Tiedän kuitenkin, että esim italialaisissa keittiöissä ei näin suuria poikkeamia oven ja rungon mittojen kanssa ole ja ovet aukeavat moitteetta. Myös laatikoiden välissä olevat raot samoin kuin laatikon oven ja tason väliset raot ovat niissä huomattavasti pienemmät. Miksei suomalaiset valmistajat voisi tehdä samanlaisia? Tuskinpa kukaan haluaa, että oven takaa paistaa kaapiston runko rumasti.Emme hoksanneet tätä asiaa etukäteen, sillä olemme aikaisemminkin rakentaneet eikä siinä keittiössä tapahtunut vastaavaa.Sekin vielä ihmetyttää, että ennen keittiön ostamista, kysyimme olisiko mahdollista saada yläkaappeihin ovet, jotka olisivat pari senttiä runkoa isommat, jotta oven voisi avata alareuasta takaa työntämällä, niin meille kerrottiin Topilta ettei se ole mahdollista. Kuitenkin, kun kävi näin, niin saimme sittenkin ne suuremmat ovet. Miksi se onnistuikin sitten? Ihmetyttää vaan. Mutta joka tapauksessa Topi hoiti asian hienosti (pieleen meni myös mm. saarekkeen päätyjen toimitus, joka lopulta kolmannella kerralla tulivat oikein). Ainahan voi sattua kaikenlaista. Ihmisiähän me vain olemme…

 37. >Me otimme muutama vuosi sitten Topikeittiöltä ensiksi piirrustukset ja sen jäkeen tilasimme keittiön. Kaapit tuli tuli neljälle eri seinälle ja kolmessa niistä oli mittavirhe!!Meille oli tilattu nurkkahuuva, josta ITSE jouduimme pienetämään 15 cm, koska ovi aukko tuli vastaa. Tiskialtaan seinä oli mitattu 20 liian lyhyeksi ja se oli tosi tökön näköinen sekä kolmannen seinän alakaapit meni ikkunan päälle ja yläkaapit jäivät 20 cm vajaaksi!! Korvauksia ei saatu, koska piirrustuksissa lukee, että mitat tarkistettava!! Myyjä kävi meillä 5 kertaa mittaamassa!!! Eihän minulla käynyt mielessäkään tarkistaa niitä enää.Ikinä en Topista ota mitään:(Miia

 38. Jos ovi on yhtä iso kuin runko, sehän ottaa kiinni pöytätasoon tai valolistoihin. Ovi on aina pienempi kuin runko. Esim jos on kaksi kaappia päällekkäin, niin täytyyhän ovien välissä olla 3mm rako.

 39. Juuri näin Ossi! Ihmettelen vaan miten ne ”Italialaisissa” keittiöissä saa ovet kiinni jos runko ja ovi yhtäsuuret…

 40. En valitettavasti voi suositella Topi keittiötä kenellekään. Ylimielinen asenne reklamaatioihin ja huono asiakaspalvelu ovat oma kokemukseni…

 41. Näistä asioista hiukan kokemusta omaavana voin sanoa että, jos keittiön onnistuminen on näistä edellä mainituista milleistä kiinni. Kannattaa asiat ilmaista selvasti kauppoja tehdessä. Hinta kun tahtoo hiukan nousta jokaisesta erikoistoivomuksesta. Esim. Peitelevyjen vaihto maalattuihin mdf levyihin nostaa hintaa noin kymmenkertaiseksi per levy. Ovien mitoistus tarkan mitan mukaan eikä tehtaan perusmittojen mukaan nostaa oven hintaa 30-50%.
  Hyvä, laadukas ja asiakkaan toiveiden mukainen ei ole = halpa hinta.

 42. Hei Suvi, olen vuosikaudet seurannut blogiasi ja muistuipa mieleen tämä teidän keittiöharmitus aikaa sitten. Meille toimitettiin juuri DOMUKSEN keittiö kvartsitasolla, joka saarekkeen kohdalla jatkuu alas lattiaan, mutta 1cm:n kapeampana kuin varsinainen taso, toisin kuin sovittiin ja oletin. Ihan typerän näköinen ja oleellisemmassa paikassa! Nyt kun olen kuviakin selannut, niin siellähän se mittavirhe näkyy juuri ja juuri kun kunnolla tihrustaa, mutta taviksena en älynnyt alkaa niin tarkkaan tuijottamaan pientä kuvaa. Nyt kun olen reklamoinut asiasta, niin myyjä ei enää olekaan töissä kyseisessä firmassa 🙁 Tää on niin harmillista, mutta jotenkinhan tässä täytyy alkaa asiaa selvittelemään. Kiva kun teillä meni kaikki lopulta hyvin! Jännä nähdä kuinka meidän käy..

 43. Muotoilija, puuseppä ja keittiösuunnittelija Reply

  Hei. Paljon olen vastaavia avautumisia työni puolesta sivusta seurannut. En tiedä edes miksi jaksan vaivautua kirjoittamaan tähän, mutta tämä avautuminen ja ”pettymys” on jo niin naurettava, etten pysty olemaan sanomatta omaa sanaani.

  Ensinnäkin, kaikilla – siis kaikilla – keittiövalmistajilla on ovet ja etusarjat pienempiä kuin rungot. Myös italialaisilla ja saksalaisilla, jotka edustavat maailman ykkösluokan keittiöitä. Yleisin mitoitus on esim. kaapin mitat 600x710mm – oven mitat 595x705mm. Täten ovien ja etusarjojen väliin (rinnakkain ja päällekkäin) jää 5mm rako. Ja luonolisesti, mikäli ovi/etusarja on säädetty täysin keskelle rungon keskikohtaa ja runko on 100% suorakulmainen, päättyvän elementin rungosta jää näkyviin 2,5mm.

  Osalla kotimaisista keittiövalmistajista ovien ja etusarjojen mitoitus on myös esim. 596x706mm, jolloin ovien raot ovat vain 4mm. Kaikki integroitavat kodinkoneet ovat kuitankin mitoitusta 595mm tai 495mm. Tämän vuoksi xx5mm on yleisempi mitoitus ovissa ja etusarjoissa. Osalla keittiövalmistajista on myös runkomitoitus todellisuudessa 20cm=198mm, 30cm=298mm… 60cm=598mm ja siitä leveämmät yksiköt 70cm=696mm, 80cm=796… 120cm=1196mm. Tämä luonnolisesti pienentää ovien välistä rakoa, mutta aiheuttaa ongelmia kodinkoneiden sijoittelun yhteydessä kokonaisuutta katsottaessa. Kyseinen mittasysteemi juontaa juurensa ajalta ennen CNC-koneita, milloin osat tehtiin sirkkeleillä. Muutaman millin pienennyksellä vältyttiin ongelmakohdilta, että kaappirivi olisikin ollut liian leveä asennettavaan väliin.

  Sitten mennään niihin peitelevyihin. Myyjä on todennäköisesti laittanut melamiinipeitteet tapaukseenne vain ja ainoastaan hinnan takia. Eihän siinä mitään järkeä ole, mutta jos asiakkaan budjetti on tiukka, niinkuin 95% asiakkaista on, on myyjä pyrkinyt pitämään kokonaishinnan mahdollisimman alhaalla. Teidän kokoisen keittiön peitelevyissä voi hintaeroa syntyä maalatulle MDF-levylle ja melamiinipintaiselle lastulevylle 400-1200€. Riippuen peitteiden määrästä. Olisitko ollut valmis maksamaan tonnin enemmän samanNÄKÖISESTÄ suunnitelmasta? Asiakkaalla kun valitettavan monesti suunnittelijan suunnitelmasta jää mieleen vain se HINTA.

  Hinta on aina asioiden substanssi. Samoin se menee ruoka- ja vaatekaupassakin. Toivoisinkin, että suomalaiset oppisivat arvostamaan enemmän suunnittelua näissä asioissa. Kyllä sen huomaa, onko myyjä/suunnittelija ammattitaitoinen. Toki hyvä myyjä saattaa myydä paskaakin vuodesta toiseen ja tehdä itselleen hyvän tilin ja toisaalta hyvä suunnittelija saattaa kituuttaa 1300€:n kuukausipalkalla vuodesta toiseen.

  Arvioisin, että keittiönne on ollut keskihintainen kotimainen keittiö. Kodinkoneineen n. 15.000-20.000€ vähän kodinkoneista ja tasomateriaalista riippuen. Kysynkin, jos haluat huippulaatua keittiöösi, olisitko valmis maksamaan täysin viimeistellystä ja moitteettomasta saksalaisesta keittiöstä hieman paremmilla mekanismeillä ja reilusti paremmilla kodinkoneilla vastaavalle layoutille 60.000-70.000€? Epäilen, mutta sen ne maksavat. Tuolta voi katsoa oikein tehtyjä ja suunniteltuja keittiöitä http://www.en.bulthaup.com
  Suomesta ei kyseisen merkin keittiöitä saa, koska ei ole asiakkaita, mutta esim. Virosta saa. Turha se on omaa käyttettynä ostettua Nissaniakaan vertailla naapurin upouuteen Porcheen.

  Toivottavasti keittiönne on jo kunnossa ja olette onnellisia kodissa ja elämässänne. Seuraavan keittiön hankinnassa keskittykää ihmiset suunnittelija ammattitaitoon.

 44. Juurikin näin, aina kaapin rungot ovat isommat kuin ovet! Miten luulette ovien aukeavan jos kaapin rungot ovat samaa kokoa ovien kanssa ja sitten rungot on verhoiltu verhoilulevyillä? Amatöörit!

 45. Hei!

  Harkitsemme Topi-keittiötä ja tiedustelisin, olitteko keittiöön lopulta kokonaisuudessaan tyytyväisiä? Suosittelisitko?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.