Onpa ihanaa aloittaa viikonloppu, kun koti on nyt siivottu! Eikä viikonlopulle ole mitään sen erikoisempia suunnitelmia. Ihan parasta. Tuntuu, että viime aikoina on saanut tukka putkella suunnata jonnekin tai tehdä jotain, joten nyt tarvitsen tällaista suunnittelematonta aikaa.

koristekaali8

koristekaali1

koristekaali_kynttilat

Yllätyin eilen kauppareissulla, kun huomasin koristekaaleja Prisman leikkokukkalaarissa. Pidän kovasti näistä. Ensimmäinen reaktio oli valita valkoiset koristekaalit, mutta päätinkin toisin ja valitsin nämä syksyisen violetit. Vähän haastavaa oli löytää näille sopiva maljakko, mutta päädyin klassikkoon: Iittalan Aalto-maljakkoon. Sytytin vielä Tom Dixonin tuoksukynttilän (ensimmäistä kertaa muuten) ja nyt meinaan vain rentoutua tässä sohvannurkassa.

Rentouttavaa viikonloppua!

Author

16 Comments

  • Toivottavasti löytyi kauniit kaalit. On nämä kivaa vaihtelua muihin kukkasiin.
   Mukavaa viikon jatkoa sinne! 🙂

 1. Oh, en olekaan ennen törmännyt kaaleihin leikkokukkina. Pari kertaa olen parvekkeelle laittanut ruukkuversioita ja onnistunut tappamaan ne ennen aikojaan. Nämä olisivat kyllä oiva syksyisen kattauksen katseenvangitsija. Onko näissä kaaleissa niin voimakas väri, että ne värjäävät veden vaaleanpunaiseksi, vai näyttääkö vaan kuvassa siltä?

  • Ruukkuversioita on minullakin ollut aiemmin.
   Jep, väri on niin voimakas, että vesikin värjääntyi haalean vaaleanpunaiseksi.

 2. Onpa hyvännäköiset leikkokukkina nuo kaalit. Mun niin vahvasti piti tänä vuonna laittaa terassille muutama kaali, mutta mun kesäkukat on porskuttaneet toistaiseksi niin vahvasti, että en ole raaskinut niitä repiä vielä pois. Luultavasti äkkinäinen kylmeneminen kyllä vauhdittaa niiden poismenoa.

  • Minä heitin juuri kesäkukkia pois. Pitäisi hankkia ruukkuihin callunoita tai muita syksyisempiä kasveja. Harmi ettei täälläpäin havukasvit tahdo oikein menestyä ruukussa.

 3. Mukavan erilaiset katseen vangitsijat! Ruukussa ovat jo aika perinteiset, mutta leikkona aivan ihastuttavat. Tumman violetti ja kulta ovat mahtava väriyhdistelmä, voisi toimia vaikkapa tekstiileissäkin 🙂

  • Leikkokukkana nämä ovat aika yllättävät. Varsi on vähän erikoisen näköinen kyllä…
   Minulla on yksi ihan tumman liila Linumin pellavatyynynpäällinen, joka sopisi kivasti näihin kaaleihin. Pitäisikin laittaa syksyisempiä tyynyjä olkkariin…

 4. On onpa kauniita! Syksyn olen selvinnyt ilman leikkokukkia hakemalla pihlajan oksia metsästä, mutta ne alkavat olla jo ehtoopuolellaan, eivät kestä enää maljakossa kauan hyvinä. Täytyykin suunnata seuraavaksi metsän sijaan Prismaan! 🙂

  -piia

  • Pihlajanoksat ovat niin kauniita maljakossa. Minunkin piti hakea, mutta en ole saanut aikaiseksi ja nyt ne taitavat olla jo liian nuukahtaneita.

 5. Hih, minä ostin vastaavat kaalit viime perjantaina 🙂 Juuri katselin niitä että pitäisi hankkia varmaankin uudet 😀 Tosi kivat leikkokukkanakin!

  Leppoisaa viikonloppua sinne suunnalle! Mun vuoro suunnata Hesaan… otan viime viikonlopun vahingon takaisin 😉

  • Huomasinkin, että sinullakin oli kaaleja. Miten saitkaan ne pysymään niin kauniisti pystyssä maljakossa?

   Hyvä, että pääsit Hesaan vähän humputtelemaan. 😉 Mutta harmi, ettei vieläkään tavattu.

  • Ei kantsi kahdehtia… teen nelipäiväistä työviikkoa, joten siksi jaksoin siivota perjantaina. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.