Instagramissa kiertää haaste, jossa pitää valita kodistaan viisi omaa sisustussuosikkiaan ja postata niistä kuvat omalle Instagram-tililleen. Vastasin haasteeseen sillä puolella jo, mutta päätin koota suosikkini vielä blogiinkin pienen sepustuksen kera. Muissa some-kanavissa (kuten Instassa ja Snapchatissa) on omat hyvät puolensa, mutta blogissa pääsee parhaiten kirjoittamaan tarkemmin ajatuksiaan… Valitsin tähän kuitenkin erilaiset kuvat kuin mitä postasin Instagram-tililleni aiheesta.

Luontevasti sisustussuosikkien short-listallani on valaisimia ja tuoleja, ne ovat heikkouksiani, mutta on joukossa pari persoonallisempaakin ratkaisua. Olipa muuten vaikea valita vain viisi suosikkia, mutta tässäpä ne (ei mitenkään ”paremmuusjärjestyksessä”).

jielde_mh2

Jieldén klassikkovalaisimesta ehdin haaveilla vuosikaudet, kunnes viime keväänä löysin netin kautta vanhojen vintage-Jieldé-valaisimien kunnostajan ja jo pian oli oma Jieldéni matkaamassa meille kotiin (”Yksi sisustusunelma toteutui”). Se löysi paikkansa makuuhuoneesta, mutta yhtä hyvin se sopisi vaikkapa olohuoneeseen tai saunatupaan. Olen iloinen, että löysin tällaisen vintage-arteen – siinä on ihan eri fiilis kuin uudessa valaisimessa!

ruokailutila1

Toinen valaisin, joka pääsi top-viisi listalleni on luonnollisesti Flosin 2097-30 kattokruunu, joka usein esiintyykin kuvissani. Tästäkin valaisimesta haaveilin vuosikaudet – muistan kuinka ihailin sitä Sisustuksen Koodissa opiskeluaikoinani. Tämä on ollut tosi hyvä ostos, sillä se ilahduttaa minua päivittäin ja tuo ihanaa tunnelmaa meidän kotiin.

tauluseina

Taidetta ei varsinaisesti voi kutsua sisustuselementiksi, mutta minulle se on hyvin tärkeä osa sisustusta ja isäni, Juhani Melenderin, maalaukset tuovat meidän kotiimme juuri sille omaleimaisen tyylin. Rakastan tauluseinien rakentamista (kuten olette varmaan huomanneet) ja ruokailutilan tauluasetelmat vaihtuvatkin tiuhaan tahtiin. Tällä hetkellä siinä on yksi suuri maalaus, mutta haaveilen taas tuon kuvan kaltaisesta runsaasta tauluasetelmasta. Tämä värikäs kuva on yksi lemppareistani tältä vuodelta.

eames_rar

Listalle pääsi luonnollisesti myös tuoleja: Eamesin RAR-keinutuoli sekä seiskatuolimme näin yhteiskuvassa. Tuolien tarinat ovat tuttuja blogiani jo pidempään seuranneille: Arne Jacobsenin suunnittelemat seiskatuolit olemme saaneet häälahjaksi 11 vuotta sitten ja RAR-keinutuolin ostin, kun odotin esikoistamme vuonna 2005. Blogimaailman myötä näitäkin tuoleja näkee nykyisin tosi paljon, mutta se ei ole vähentänyt mieltymystäni näihin designklassikoihin. Taitaa minussakin olla sitä vikaa, että kiinnyn vahvasti huonekaluihin ja tavaroihin – kurkatkaapas mitä Kerttu juuri aiheesta kirjoitti.

kirjahylly

Lopuksi on valittava myös tällainen ikäänkuin DIY-henkinen juttu: eli meidän kirjahylly, jonka integroimme talonrakennusvaiheessa seinään. Tämä kiinteä hylly tuo olohuoneeseen kivasti ripauksen kodikkuutta vaihtuvien asetelmien ja kirjaröykkiöiden myötä. Ja juuri nyt tämä näkymä on yksi minulle mieluisimmista, kuten aiemmassa postauksessa jo mainitsinkin. Kirjahyllyn alaosan kaapistot ovat samaa sarjaa keittiökaappiemme kanssa ja niissä säilytän maljakoita, kynttilöitä, kynttilänjalkoja ja kaikkea muita sisustuksen oheisesineitä.

Mitkä ovat sinun omia sisustussuosikkejasi?

Translation: My interior favourites (as I already told on Instagram): my vintage Jieldé lamp, our Flos 2097-30 chandelier, art walls in our home (and paintings by my father Juhani Melender), design chairs such as Eames RAR and Seven chairs and finally the bookshelf that we have built into our wall.

Author

8 Comments

 1. Pakko kysyä, että minkälainen tuo eamesin keinu on istua? Se näyttää niin matalalta jotenkin… 😀 Ja aina – niin usein kuin se näkyykin blogeissa – se on tyhjä, kukaan ei istu siinä. Kaunis se kyllä on kuin mikä! Ja olen niin samaa mieltä kanssasi, että tuo näkymä kirjahyllylle ja eteiseenkin on teillä nätti. 🙂

  • Meillä on keinutuoli ja siinä usesti istutaan. On äitini lemppari tuoli. Tokasi ko ostin sen, että kerranki kunnon tuoli 🙂 K-tuolista ei tykännyt, ehkä sen takia ko on niin syvä. Itelläkin tulee taakse laitettua aina tyyny.

  • Auroora: on totta, että tuo Eamesin keinutuoli näyttää melko matalalta ja monet tuttavamme ovat kysyneet, että onko se lastentuoli. 😀 Mutta siinä on oikein hyvä istua ja keinutella. Omia lapsosia olen siinä vauvoina keinutellut ja silloin se oli toki ahkerammassa käytössä. Nykyisin tulee useammin valittua sohvannurkka. 😉

 2. Ihania valintoja 🙂 ja tuo teidän kirjahylly on kyllä ihana, sulautuu kivasti muun sisustuksen kanssa. Katoin vika kuvaa, että ootko vaihtanut sohvan värin siniseksi, mutta taitaa olla kuva sinertävä? Pitääpä itekki tehä tämä postaus, on kiva sellainen.

  • Illan valo värittää kuvaa siniseksi. Yritin sitä vähän kuvankäsittelyllä muokata, mutta ei auttanut. Tuo kohta on tosi hankala kuvata, kun takana olevista ikkunoista tulee niin vahvaa valoa ja keittiö ja eteinen jäävät melko pimeiksi (iltapäivällä). Pitäisi koettaa ottaa parempi kuva joskus aamupäivällä, kun valo tulee eri suunnasta… 🙂

   Kivaa, että sinäkin toteutit tämän haasteen. Upeat lempparit olit valinnut! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.