Ehkä nyt voisi jo pikkuisen alkaa hakea jouluinspiraatiota; suunnitella miten kodin koristelisi ja millaista tunnelmaa rakentaisi joulun aikaan. Kävin läpi muutamien brändien joulumallistoja ja poimin ideoita omaan kotiin.

Kuva: House Doctor
Kuva: Granit
Kuva: House Doctor

 

Kuva: Granit

Vallalla olevat sisustustrendit näkyvät luonnollisesti myös joulumallistoissa: tummia sävyjä (nyt entistä enemmän murrettua punaista), luonnonmateriaaleja ja runsaan kodikasta tunnelmaa. Mustavalkoisia jouluinspiraatiokuvia ei juurikaan löydy brändien mallistoista enää. Minimalistisimmat koristeet löytyivät Ferm Livingin mallistosta.

Kuva: Ferm Living
Kuva: Ferm Living
Kuva: House Doctor
Kuva: Granit

Omaan kotiin haluan luoda tunnelmallista ja lämminhenkistä joulunaikaa ripauksella rakkaita perinteitä. Kynttilöitä, havuja, luonnonmateriaaleja ja luonnonläheisiä sävyjä sekä ripaus kimallusta tunnelmavalojen myötä.

Kuva: Ikea
Kuva: Ikea
Kuva: Granit
Kuva: Ikea

Ihan vielä en kuitenkaan kaivele joulutähtiä ja enkeleitä esille. Joulu hiipii kotiin pikkuhiljaa. Tekstiilit vaihtuvat pehmeämpiin ja muhkeampiin, kynttiläkipposet lisääntyvät ja maljakoihin ilmestyy havunoksia. Hitaasti rakentuva tunnelma on osa joulun ajan viehätystä.


Translation: Inspiration for Christmas from House Doctor, Granit, Ikea and Ferm Living.

Author

4 Comments

 1. Muuttuva kotini Päivi S Reply

  Ihania kuvia olet poiminut ja sävymaailma on <3

  Mie miettinyt, etten tänä joulun laita rehellistä punaista enää ollenkaan eli taitaa tulla meille murretun sävyinen joulu. Punainen ei ole koskaan oikein ollut lemppari väri, niin oon päättänyt etten sitä nyt tuo jouluunkaan. Aina heti joulun jälkeen kerännyt kaikki punaiset pois. Jos nyt sitten joulukin olisi meillä pitempään 🙂

  • suvi m Reply

   Joulun punainen on kyllä voimakas väri. Itse valitisin tänä vuonna mielummin murrettua punaista, mutta en usko että tulen hankkimaan juurikaan mitään uusia joulukoristeita. Mutta saa nähdä… 🙂

 2. Aivan kivan näköistä tavaraa, mutta taas kerran pisti silmään yksi asia jonka olen huomannut jo aikasemmin monissa muissakin jutuissa.

  Mukana ei ollut yhtään ainoata suomalaist?! Kyllä meidän kotimaisiltakin tuottajilta löytyy kivaa tavaraa!

  • suvi m Reply

   Keskityn sisustusuutisissa tuomaan esiin suomalaisia uutuustuotteita. Silloin kun teen inspiraatiopostauksia pääpaino on kauniilla kuvilla ja valitettavasti suomalaiset yritykset eivät välttämättä panosta interiöörikuviin – toki poikkeuksiakin on. Minulla oli itse asiassa aikomus tehdä oma postaus erään suomalaisen brändin joulumallistosta tällä viikolla, mutta sitten se näkyikin jo monessa blogissa, joten jätin tekemättä. Ehkä teen sen myöhemmin. Mutta en nosta esiin suomalaisuutta vain pelkästään suomalaisuuden takia – pitää olla myös oikeasti hyvät ja kauniit tuotteet ja kuvat. Ja tyyli, joka iskee minuun.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.