Tein tässä pientä pikasiivousta ja hoksasin, että rikkaimuri olisi ihan hyvä olemassa. Se mahtuisi sopivasti myös meidän eteisen vaatehuoneeseen piiloon. Meillä on tässä vuosien varrella ollut muutamakin eri rikkaimuri, mutta kaikki ovat jotenkin hyytyneet. Niinpä ajattelin, että voisin kysyä teiltä neuvoa:

Mikä olisi hyvä rikkaimuri? Mistä merkeistä teillä on kokemuksia?
kuvat: Googlen kuvahaku
Author

40 Comments

 1. >Meillä toimii Electroluxin Ergorapido hyvin pienten siivojen tekoon 🙂

 2. Laura/NauravaNappi Reply

  >Meillä on kans se keittiössä ja sillä saa nätisti pahimmat moskat pois 🙂

 3. >Nunnu: Meilläkin Ergorapido. Miellyttää silmää sekä ulkonäön että lopputuloksen suhteen.

 4. >Meillä näyttäs olevan tuo eka, en ees tiedä merkkiä (heh heh) ihan ok imuteho, siis kaikki muruset ja koiran karvat siivoo. . . parasta, että pimeällä ei tarvi sytyttää valoja imurissa on valot ja valaisee lattiaa 🙂

 5. >Samaa mietin minä täällä. Meillä on juuri tuo kullanvärinen Electrolux. Ostettiin se vuonna 2007 ja nyt se on aivan hyytynyt. Imuteho ei ole koskaan ollut hyvä eli ei ottanut alun perinkään lasten pudottamia murusia. En tiedä saisiko siihen uuden akun. Nykyisin nämä vastaavat E:n imurit taitavat olla kehittyneempiä kuin meidän alkuaikojen versio.

 6. >Ergorapido ihan huippu! Meillä valkoinenlattia ja huiskin sillä päivittäin menemään useaan otteeseen. Korkeakiiltoinen valkoinen on vielä ihan jees näkyvälläkin paikalla. Suosittelen lämpimästi! Muistaa vaan tyhjentää säiliön usein niin toimii, meillä nyt kolmatta vuotta.

 7. >Minullaki on samainen Electrolux ja kesti just sen takuun (2v) yli ja sitte simahti eikä mitään tehtävissä. Akku ei kestä mitään ja jostain syystä ei pyöritä sitä harjasosaa vaikka on putsattu ja puunattu jne…en ostais kyllä uutta samanlaista, mutta kätevähän se pikkusiivoissa on, niinku esim keittiön putsaus muksujen possuilun jälkeen yms. 🙂

 8. >Me ostettiin vähän aikaa sitten myös Ergorapido. On se kyllä tosi näppärä käyttää ja kääntyilee hyvin, mutta ei sillä kaikkea roskaa saa pois. Suulakkeessa pyörii harjakset, jotka pahimmillaan viskoo edessä kulkevat roskat muualle kuin säiliöön ja nurkkia ja reunoja sillä on mahdotonta imuroida. Se varresta irtoava pikkuimuri on ollut tehokas, mutta koko systeemillä on toivotonta tehdä mitään välisiivousta. Sopii korkeintaan siihen, jos haluaa enimmät roskat keskilattioilta pois.

 9. >Meilläkin on ergorapido juurikin tuo sama kullanvärinen. Siitä hajosi se suulakkeen harjasosa ja sen jälkeen sillä ei ole tehnyt enää yhtään mitään. Harmittaa kun varaosanakaan sitä ei taida saada. Tuon lisäksi akku on myös aika nopeasti menettänyt tehoaan enkä pidä sitä kovin tehokkaana laitteena. Ehkä joku muu voisi olla parempi.

 10. >Ergorapido on ihan ok. Uudemmat taitaa olla kehittyneempiä imuteholtaan jo. Se suodatin täytyy kyllä pestä tosi usein, että imukyky säilyy. Eteisestä ei jaksa kaikkia kenkien mukana tulleita kiviä imeä…

 11. >Meillä ergorapido ei toimi lainkaan. Ei toiminut uutena, ei toimi nyt. Viime jouluna lahjaksi tuollaisen musta/kromin värisen kinuin..Imuteho ei riitä meidän käyttöön – jauhohyllyt rikkaimurilla joskus hurautan. Dyson on mahtava…

 12. >Meidän Ergorapido on ihan turha varren kanssa. Käsipelillä toimii jotenkin, mutta haaveilen Dysonista.

 13. >Ergorapido oli meilläkin. Akku meni äkkiä, joten nyt sillä ei tee mitään. En tykkää ollenkaan tuollaisesta kertakäyttökulttuurista eli imureita saa olla ostamassa melkeimpä vuosittain. En suosittele, minusta perinteinen rikkalapio toimii paremmin ja on hiljainenkin.

 14. >Yksi ääni lisää Dysonille. Ulkonäöltään se ei ehkä vedä vertoja noille muille ja kokemusta ei kyllä ole niiden rikkaimuriversiosta, mutta ainakin tuon normi-imurin käyttökokemuksen perusteella voin luvata ettei ainakaan hyydy.:)

 15. >Meilläkin oli aiemmin Ergorapido. Oli kyllä ihan näppärä pikkuroskan siivoamisessa, mutta perheen taapero tönäytti sen pari kertaa kumoon lattialle ja se oli sen imurin loppu. :/

 16. >Ääni ergorapidolle. Juuri muutettiin uuteen taloon missä valkoinen laattalattia kauttaaltaan ja käytän siis joka päivä ja on toiminut kyllä kiitettävästi. Ja valkoisena ihan tyylikäs myös;)

 17. >Valkoinen Ergorapido löytyy täältäkin. Ollut nyt kohta 2 vuotta ja kuten moni on sanonut, alkanut hyytyä. Se irroitettava pikkuimuri kyllä imee hyvin mutta kokonaisena ei toimi enää kuin ennen. Harmi, nätti imuriksi ja toimi kauan niin hyvin.

 18. >Meilläkin reilu kolme vuotta ollut Ergorapido ja samoja kokemuksia kuin muilla. Pikkuimuri toimii ihan hyvin,mutta varren kanssa ei jaksa imeä kaikkea. Myös akku on alkanu menettää tehoaan, tosin se taitaa olla hieman oma moka,kun on meillä koko aika latauksessa. Anoppilassa sama peli ja ihan yhtä kehno peli on.Harmittaa kyllä, ku hyvin toimiessaan olis näppärä peli lapsi-ja koiraperheessä päivittäisessä käytössä! Eikä se ihan ilmainenkaa oo,joten luulin aikoinani ostavani vähän laadukkaamman pelin.T. Fanni80

 19. >Electrolux Ergorapido meilläkin. Hintansa arvoinen, mutta on oltava latauksessa a i n a kun sitä ei käytetä.

 20. >Ergorapido on meillä. jos ostaa, ni ehdottomasti se missä parempi imuteho.ei korvaa oikeaa imuria, mutta pelastaa pahimmat.jaa,en tiennyt, että kuluttaako akkua, meillä kun se tossa latauksissa koko ajan??päivi

 21. >Meidänkin ergorapido hyytyi parin vuoden jälkeen. Surisee, mutta ei ime kunnolla vaikka kuinka putsaisi. Nyt kokeillaan allawayn rikkaimuria, joka kiinnitetään keskuspölynimuriin. Vaikuttaa paremmalta. Jos ei meillä olisi keskuspölynimuria, saattaisin päätyä dysoniin.

 22. >Älä vaan osta ergorapidoa. Täysin turha vehje ainakin meillä. Terveisin,Anu

 23. >Ergorapidoa en minäkään suosittelisi. Meiltä löytyy kun kuvittelin sille olevan käyttöä. Akku on hyytynyt vaikka tosi harvoin sitä oikeastaan käytetään eli koko ajan pitää olla latauksessa. Helpompaa olisi käyttää harjaa ja rikkalapiota (täytyisi vaan löytää kivat). Koneen peseminen on mielestäni myös aika työlästä.

 24. >Ergorapido kotona, Dyson landella. Ergorapido EI ole kovin laadukas tai kestävä, tämä on meidän kolmas. Ai miksikö sitten ostan niitä? Ei ole parempaakan tarjolla, muut ovat lisäksi sikarumia ja Dysonia en taas kotiin halunnut, koska sen suuri miinus on se, ettei sille ole telinettä tai pidikettä, eikä meillä keittiössä ole paikkaa missä sitä klönttiä roikottaa (lattialla tai niemekkeellä, ei kiitos!). Mutta Dyson kyllä imee hyvin!

 25. >Kiitos kaikille vastauksista! :)Meidän viimeisin rikkaimuri oli Ergorapido, joka kyllä valitettavasti hyytyi muutaman vuoden jälkeen. Se oli niitä ensimmäisiä markkinoille tulleita malleja. Dysonia olen haaveillut ykkösimuriksi jo jonkin aikaa, mutta turha vaihtaa kun Electroluximme pelaa vielä ihan hyvin. Dysonin rikkaimurit taas näyttivät olevan varrettomia ja me tarvitsemme nimenomaan sellaisen rikkaimurin, jossa on pitkä varsi, jolla voi imuroida lattiaa. Etsintä jatkuu vielä siis… 🙂

 26. >Ostin kesällä tuon Boschin valkoisen rikkaimurin (taitaa olla sinulla kuvassa keskimmäisenä). Hyvin pelittää. Katselin ensin Rapidoa mutta myyjä sitten suositteli tätä toista. Kertoi että rapidosta hajoaa usein juuri se suulakkeen harjasosa ja sitä onkín sitten vaikea saada korjatuksi. Hinnassakaan ei ollut eroa muistaakseni ihmeemmin.

 27. >Ergorapidosta on hyviä kokemuksia, on toiminut vuosia moitteetta. Tykkään myös meidän robotti-imureista, Roombasta ja Samsungin Navibotista, mutta ne ovat enemmän pelkän lattian siivoamiseen…

 28. >Meillä on muuten myös Roomba eli Onni. Ja juu-u, ollaan annettu sille nimi. Onni on ihan ykkönen enkä luopuisi enää. Mut mä en voikaan sietää imuroimista. Tosin meillä kävi niin, että tämänkin vempaimen akku hyytyi vuodessa, vaikka käyttöikä on kuulemma 2-3 vuotta, ja me säilytettiin robottia aina väliajat latausasemassa niinkuin kuuluukiin. Jouduttiin sijoittamaan uuteen akkuun 95 euroa. Arg. En ole vielä saanut aikaiseksi reklamoida asiasta maahantuojalle. Miksi teillä Tui on muuten kaksi robotti-imuria?

 29. >Poikkean valtavirrasta ja omistan Bosch Move 2-in-1 -imurin. Oon ollut tosi tyytyväinen siihen. Noin pari vuotta ollut käytössä, eikä hyytymisen merkkejä. Voin suositella.

 30. >Kiitoksia vaan lopuillekin kommentoijille! 🙂 Ergorapidoa emme enää uskalla ostaa, mutta tuo Dyson kiinnostaisi kovasti. Kiitos vinkistä mikkomallikkaalle! 🙂 Dysonin hinta on vaan aika korkea…

 31. >Dyson maksaa, mutta on sen arvoinen. Meillä on tuo mikkomallikkaan linkin mukainen, se oli Stockalla joku aika sitte kantistarjouksena about 260 €.

 32. Ergorapido on uudelleenkäytettävä Reply

  Ergorapidoon voi vaihtaa akut itse, huippuluokan ReCyKo+ akut maksaa 30 euroa sisältäen postikulut Hong Kongista Suomeen. Ja kolviahan osaa käyttää joka mies, se on kansalaistaito kuin uimataito.

 33. Akut vaihtoon Reply

  Jos ei halua maksaa 30 euroa huippuakuista, niin ebaystä saa 8 kpl samanlaisia kuin alkuperäiset, $12 postikuluineen.
  ”8 x NiMH 4/5 SubC Sub C 1.2V 1600mAh Rechargeable Battery Cell with Tab Green”.
  Reilut pari viikkoa kestää Hong Kongista tulla.
  Sitten vaan kolvi kuumaksi 🙂
  Viisi akkua menee kahvaan ja kolme moottorin ympärille, ainakin tossa meidän mallissa, joka on muutaman vuoden vanha.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.