Kesäisin minulta kysytään usein meidän terassipurjeista, joten päätin kirjoitella niistä vielä erikseen. Tänä vuonna jouduimme ostamaan uudet terassipurjeet, sillä kolme kesää palvelleet Ikean purjeet repesivät tuulessa viime kesän lopulla. Hyvin ne kestivät monenlaiset riepotukset, kunnes viimein alkoivat purkautua. Uudet purjeet löytyivät tällä kertaa lähempää: Hong Kongista (siis siitä liikkeestä).

Mutta oikeastaan syy, miksi halusin tästä aiheesta jälleen kirjoittaa on purjekankaan sävy. Hong Kongissa oli nimittäin kahden värisiä terassipurjeita: tummanharmaita sekä luonnonvalkoisia. Tummanharmaat purjeet olisivat myös olleet nätit ja sopineet meidän julkisivuun, mutta niitä ei ollut enää jäljellä suuremmassa koossa. Luonnonvalkoisia sen sijaan oli jäljellä vaikka kuinka paljon ja taidan arvata syyn: moni varmaan karsasti ”valkoisen” purjeen lähes beigen väristä sävyä. Valkoisen pitää olla valkoinen, vai pitääkö?

Minä tuumasin, että otetaan vain luonnonvalkoiset purjeet, sillä minusta kaikkien valkoisten sävyjen ei tarvitse olla täysin yhtä valkoisia ja jos purje olisi asennettunakin vielä kovin beige, niin se toisi vain lämpimämpää sävyä terassille ja sointuisi kuitenkin hyvin yhteen valkoisen talon ja valkoisten sohvien kanssa. Arvelin kuitenkin, että asennettuna purjeet näyttäisivät valkoisemmilta kuin pakkauksessa. Pakkaukseen käärittynä purjeeseen tulee monta kangaskerrosta, jolloin sävy näyttää tummemmalta kuin se onkaan. Ja tältä ne sitten näyttävät:

terassipurjeet_pysty

takaterassi

takapiha

purjeen_alla

terassipurjeet

terassipurjeet_sivu

Pakkaukseen verrattuna purjeet ovat avattuna todella paljon valkoisemmat kuin olisi voinut kuvitella. Harmi etten ottanut pakkauksesta kuvia, niin että olisitte nähneet eron. Otin nämä kuvat juuri purjeiden asennuksen jälkeen, joten purjeet ovat vielä ryppyisiä. Siitäkään ei tarvitse turhaa stressata, sillä sateessa ja tuulessa rypyt kyllä oikenevat – onhan nyt riittänyt sopivia ilmojakin siihen tarkoitukseen. 😉

Viime kesänä tein postauksen terassipurjeen kiinnityksestä, joten se kannattaa vilkaista jos sellaiset kysymykset mietityttävät. Näiden Hong Kongin purjeiden mukana ei kuitenkaan tullut kiinnitysjousia, kuten Ikean purjeiden kanssa. Hong Kongin purjeet ovat myös jonkin verran suuremmat kuin Ikean purjeet, joten kun kiinnitimme ne samoille paikoille Ikean purjeiden kanssa, jäävät purjeet enemmän pussille. Ja sitä myötä purjeisiin jää sateella vettä, jolloin kangas venyy. Pientä fiksausta pitää siis vielä tehdä.

Purjeet tuovat minusta tosi kivaa ilmettä talon julkisivuun ja antavat jonkin verran myös suojaa auringolta. Ja antavat ne pikkuisen sadesuojaakin, mutta silloin saa olla tarkkana ettei purje heilahda ja anna vesisuihkua niskaan. 😉

Translation: We bought new ”sails” for our terrace. These are somewhat bigger than the ones we had before. I think they compliment our house nicely.

Author

11 Comments

 1. Hei! Mekin ostettiin viime kesänä yksi purje, eikä siinä ollut mitään ohjetta kiinnityksen suhteen. Siinä kävikin niin, että keräsi aina sateella hirmu määrän vettä purjeen keskelle (ainakin tälläisillä sateilla!) :(. Sitä sai sitten olla tyhjäilemässä… Nyt ei sitten ollakaan sitä enää laitettu, vaan varjo pääsi takaisin käyttöön. Harmi toisaalta, kun tykkäsin purjeesta ulkonäöllisesti..

  • Me kiristettiin tänään tuota purjetta niin ettei siihen pitäisi syntyä enää niin suurta vesipussia sateella. Purje kannattaa kiinnittää melko tiukalle niin ettei se jää juurikaan pussille, niin vesi ei jää sen päälle seisomaan. Tosin silloin olisi varmaan hyvä, että kiinnikkeissä olisi jouset, jotta purje joustaa tuulessa. Ikean mallissa jouset tulivat mukana.

 2. Miten kukka-amppelit on kiinnitetty? Mikä/Mistä/Millainen on sun valkoinen IPhonen(?) suojus, oli tuossa juhannuspostauksessa? Kiitos. Kauniita kuvia erityisesti tuossa juhannuspostauksessa.

  • Kiitos kivasta kommentista! 🙂 Kukka-amppelit on kiinnitetty ohuella valkoisella kettingillä, mutta se loppui kesken, joten osa amppeleista on kiinnitetty sitten vain valkoisella langalla roikkumaan katossa olevasta koukusta. IPhonen suojus on hankittu Anvialta. Se on sellainen perusvalkoinen, jossa on paikat pankkikorteille yms.

 3. Nuo purjeet on houkutelleet jo monta kesää. Ei vain ole ollut sopivaa terassia, jolle ne asentaa. Ehkä jo ensi vuonna… Noh, aika näyttää. Teidän terassille sopivat todella hienosti.

  • Toivotaan, että ensi vuonna sinullakin on sopiva terassi, mihin voi purjeen asentaa. 🙂

 4. Tosi hyvältä näyttää ja sävy on kyllä just eikä melkein 🙂

 5. Näyttää tosi hyvälle! Itsekin olen miettinyt uima-altaan päälle yhtenä vaihtoehtona juuri purjeita.

 6. Hei, mistä teidän ikkunat tuli? Meillä on nyt tämä oma Vihervaara-Harmaja, ja olin kuvitellut meidän kiinteiden ikkunoiden näyttävän ulkoa samalta kuin teidän. No ei näytä! Teillä on poikkipuiden poikkileikkaus ”paksu viiva” ja meillä vähän kuin kolmio. Ei ollenkaan sellaiset kun olin kuvitellut, ja nyt harmittaa :(.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.