Huh, viikonloppu on hurahtanut Helsingissä; Habitaressa, Bonnierilla ja kaupoissa kierrellessä. Nyt on ihana olla taas kotona ja palata pikkuhiljaa normaaliin arkeen. Aika monessa blogissa onkin Habitaresta jo kirjoitettu, joten saa nähdä postailenko siitä ollenkaan. Ehkäpä muutaman oman lempparikuvan voin julkaista jossain vaiheessa.

Nyt kuitenkin täytyy palata vielä Emile Henryn leipäuuniin. Kiitos kaikille innokkaasti arvontaan osallistuneille! Oli kiva lukea teidän kommentteja ja huomata, että sieltä löytyy niin paljon ahkeria leipureita. Osalle jäi ehkä sellainen käsitys, että tämä leipäuuni on jokin kone tai laite – tämä uskomus minun täytyy nyt korjata. Kyseessähän on nimittäin eräänlainen keraaminen pata, joka laitetaan normaalin uunin sisälle ja padan sisällä leipä kypsyy ihanteellisissa olosuhteissa.

leipa_liina

Niin ja se voittaja. Pitäisihän se jo viimein paljastaa. Tällä kertaa random.org suosi numeroa 78, eli voittaja on

Katjuska kommentilla:
”Oi että, justiinsa ollaan muuttamassa ja tämä olis aivan mahtava asia uuteen keittiöön. :)”.

Oikein paljon onnea sinulle!

Lupasin paljastaa leipomamme leivän reseptin, joten tässäpä se vielä:

Täysjyväleipä

350 g täysjyväjauhoja
2,2 dl lämmintä vettä
10 g (2 tl) kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 1/2 tl suolaa
2 tl pellavansiemeniä (tai sesaminsiemeniä)

Sekoita kuivat aineet keskenään yleiskoneen kulhossa. Lisää sekaan lämmin vesi ja vaivaa 2-3 min. Mikäli käytät yleiskonetta, käytä alhaista tehoa. Peitä taikina liinalla ja anna taikinan nousta 1 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.
Vaivaa sen jälkeen taikina uudestaan. Jaa taikina seitsemään saman kokoiseen osaan.
Aseta yksi pallo keskelle ja loput sen ympärille. Anna nousta tunnin ajan huoneen lämmössä.
Levitä leivän päälle lämmintä vettä ja ripottele siemenet pinnalle.
Aseta leipä kylmään uuniin (ainakin jos käytät tätä leipäuunia) ja aseta uunin lämmöksi 240 C°. Anna paistua 45 min.
Herkuttele!

Blogiyhteistyo

EmileHenry_logo

Author

2 Comments

  1. Hei,
    törmäsin johonkin vanhaan tekstiisi, jossa olit hankkimassa ikea pesuallasta ja allaskaappia. Hankitko ne ja oletko ollut tyytyväinen? Meillä on kylppäriremppa ja nuo ikean suhteellisen huokeat hinnat kyllä kovasti houkuttelevat… mutta kannattaako tässä kohtaa säästää?

    • Jep, meillä on talon molemmissa kylppäreissä Ikean allaskalusteet. Ovat ihan hyvät. Toisessa mallissa laatikko on vähän jäykkä, mutta ihan hyvin toimii. Teen tässä syksyllä postauksen vanhempieni kylppärirempasta ja siinä tulen esittelemään erään allaskaapin. Se on vähän tyyriimpi, mutta upea!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.