Olen nyt kolmena vuonna peräkkäin askarrellut eucalyptyskranssin. Sen tekeminen on niin helppoa ja nopeaa! Minä teen kranssin niin, että yhdistän eucalyptyksen oksia toisiinsa rautalangalla ja muotoilen samalla oksat ympyrän muotoon. Tämän kranssin tekemiseen meni reilu vartti.


Vaihtelua eucalyptyskransseihin saa valitsemalla eri eucalyptyksen lajikkeita. Minä pidän eniten tästä suurilehtisestä eucalyptyslajikkeesta, jossa on pieniä ”marjoja”. Viime vuonna näpertelin kranssin ehkäpä siitä trendikkäimmästä lajikkeesta, jonka oksat ovat melko suoraviivaisia. Vaihtelua kranssiin saa myös lisäämällä eucalyptyksen oksien sekaan jotain muita kasveja, kuten tein parisen vuotta sitten minikranssissani.

Eucalyptyskranssi tuoksuu ihanalle ja se kuivuu myös kauniisti, joten siitä on iloa pitkään. Tässä näpertelyssä ei voi epäonnistua, niin helppoa se on. Pidän siitä ettei kranssi ole aivan symmetrinen – se saakin vähän repsottaa.


Translation: Making my own Christmas wreath seems to have become a tradition for me. I’ve made a wreath out of eucalyptys leaves three years in a row now. It is super-easy: just attach the branches onto each other with steel wire and mold the wreath into a circular shape.


Author

1 Comment

 1. Suvi M Reply

  Vanhasta osoitteesta kopioidut kommentit:

  Arkeni estetiikkaa
  kranssit on kyllä ihania! itse tein viime vuonna muutamiakin erilaisia kransseja. Mieheni ei tosin oikein ymmärtänyt niiden hienoutta <3

  Essi
  Ihana, ajattelin tehdä myös samanlaisen ?

  Annika
  Moikka,
  Hieno kranssi! Kiinnostaisi tietää, mistä tauluhylly on kotoisin?

  Meeri
  Oletko ostanut eukalyptuksen oksia kukkakaupasta vai mistä? Voisinpa kokeilla itsekin askarrella tuollaisen ?

  Muuttuva kotini Päivi S
  Ihanan yksinkertainen kranssi <3 Minun on kans pitänyt tehä jonkilainen kranssi, pitää varmasti vko loppuna ottaa itteä niskasta kiinni ja alkaa pikku hiljaa joulua jo laitteleen. Kaikki koristeet on kyllä levitettynä ollut pari päivää ruokailutilan pöydällä. Hyvä alku kuitenkin ?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.