No niin, nyt voisin kirjoitella niistä ihanista ulkovalaisimista, joita löysin – aihe ei kyllä vielä ole mitenkään ajankohtainen meille, mutta on kiva jo suunnitella näitäkin juttuja.

Norm Architect inspiraatiopostauksen kommenttilootassa tuli puhetta Flosin valaisimista, josta sain kimmokkeen mennä surffailemaan heidän nettisivuilleen. Flosin valaisimet ovat minulle ennestään tuttuja, mutta en tiennyt, että heiltä saa myös ulkovalaisimia. Flosin valikoimasta löytyi kaunis, Antonio Citterion Toan Nguyenin kanssa suunnittelema Belvedere-mallisto. Näihin ulkovalaisimiin ihastuimme:

Belvedere-valaisimet ovat samalla moderneja ja kodikkaita. Ei sellaisia ”ufoja” kuin nyt on paljon totuttu näkemään. Ajattelimme, että ehkä sittenkin otamme sisäpuolen kattovalaisimet (halogeenit luultavimmin) sähkömiehen kautta ja panostamme näihin ulkovaloihin. Ainoa asia, mikä näissä ulkovaloissa mietityttää on niiden väri – tiedoissa lukee, että ne ovat tummanruskeat. Kuvissa ne näyttävät mustilta tai tummanharmailta. Mikäli talostamme tulee valkoinen, uskon että valaisimet sopivat julkisivuun nätisti, mutta jos talosta tulisikin tumma, olisivatkohan lamput liian eri sävyiset talon värin kanssa…?

Talon sisäpuolen kattovalaisimet saavat olla mahdollisimman huomaamattomat. Viimeksi meillä oli ihan perushalogeenit, joihin olimme oikein tyytyväisiä. Minulle on tärkeää, että kattolamppujen valo on lämmin eikä valkoinen (tai varsinkaan sinertävä), sillä lämminsävyinen valo tuo kodikkuutta muuten niin moderniin sisustukseemme. Käsittääkseni ledeissä on valkoisempi valo kuin halogeeneissa. Tästä pitää vielä keskustella sähkömiehen kanssa tarkemmin…

kuvat: Flos

Author

15 Comments

 1. >Eikös sellainen valo olisi vielä parempi, joka näyttää myös ylöspäin? Jos on vähänkin korkeampaa seinää niin julkisivua saisi sillä tavoin korostettua paremmin kuin pelkästään alaspäin osoittavilla valaisimilla.Tumma valaisin voi myös olla valkoisessa seinässä liian erottuva. Valkoinen valaisin valkoisessa toisaalta liian huomaamaton. Hopeanvärinen valaisin lienee hyvä kompromissi.

 2. >Anonyymi: meille tulee ylöspäin osoittavia valoja maahan. Minusta on juuri parasta, että tuo kaunis valaisin erottuisi valkoisesta seinästä. Ei hopeanvärinenkään huono olisi – aika tavanomainen ratkaisu vaan…

 3. >Kannattaa käydä valaisinliikkeessä keskustelemassa asiantuntevan myyjän kanssa. Olen ikäväkseni huomannut sähkömiesten suosittelevan yleensä sitä helpoiten asennettavaa valaisinta. Kaikki sähkömiehet eivät myöskään ole perillä uutuuksista, vaikka muuten asiansa osaisivatkin 🙂 Philipsin Ledino-sarjassa on tulossa muutos valon väriin, sävy muuttuu 3100Kelvinistä 2700Kelviniin, eli lämpöisempään suuntaan. En ole vielä henkilökohtaisesti nähnyt tätä uutta sävyä, joten en osaa kommentoida onko parempi vai huonompi. Kämmenlamppuja (energiansäästö) löytyy myös eri sävyisinä, ja erilaisilla rungoilla. Meille tulee todennäköisesti Ledinoa ja Ecomoodsia. Ulkovalaisimet varmaan tuottaa enemmän päänvaivaa juurikin talon värin takia.. Mihin sähkökalustesarjaan muuten päädyitte? -RouvaRa-

 4. >Olet löytänyt hienot lamput!Itsekin olen päätynyt aikalailla saman näköisiin, mutta suomalaisiin ;)http://www.ketonen.com/index.php?tocID=60Tosin seinävalot meillä on jo paikoillaan, mutta pylväsvalot eivät vielä.

 5. >Suosittelen kokeilemaan vaikka viikon ajan päivänvalolamppuja, joiden värintoisto on hyvä. Ainakin me olemme addiktoituneet niihin ja uuden talomme valaistus toteutetaan kokonaan niillä. Valo on niin raikas ja rauhallinen.Meillä kaikkein silmiäavaavin hankinta oli keittiön opaalilasipallo, jossa 32W/34kHz päivänvalo "energiansäästölamppu". Itsellänikin oli kumma käsitys, että valo olisi sinistä, kylmää ja kolkkoa. Ei ollut.

 6. >RouvaRa: Meillä on oikeastaan kaikki sähkösuunnitelmat valaisimien osalta melko auki vielä. Täytyy jutella asiantuntijoiden kanssa ja selvitellä asioita… Jostain luin vaan, että ledeillä ei vielä päästä samanlaiseen valosävyyn kuin mitä halogeeneissä on. Ja halogeenit toistavat värit kauniisti. Tuo oli siis netistä poimittua tietoa, joten sen todenperäisyydestä ei ole varmuutta…Mari: Tosi kauniit nuo teidänkin valaisimet. 🙂 Huomasitko, että tuolla aiemman postauksen kommenttilootassa oli sulle kysymyksiä?Tapz: Pitäisi kyllä perehtyä eri vaihtoehtoihin tarkemmin. Minua arveluttaa eniten tuo päivänvalo-sävy…haluamme mielummin lämmintä valoa kuin päivänvalon tyyppistä. Valoilla luodaan tunnelmaa. Mutta tosiaan, täytyy varmuuden vuoksi tarkistaa vielä sekin vaihtoehto… Kiitos vinkistä! 🙂

 7. >Asuntomessuilla oli tällaisia siroja led-listavalaisimia. Toteuttaisin valaistuksen ehdottomasti näillä epäsuorasti joka huoneeseen jos vaan saisi päivänvalon sävyisinä, riittävän kirkkaina ja olisi hieman edullisempi.http://www.candeoeffect.com/sisa.html

 8. >hyvältä näyttää ulkovalaisimet!! mä maalaisin teidän talon ehdottomasti valkoiseksi, ois niin kaunis!! sit noi ulkovalaisimet erottuis seinästä toooosi kauniisti :)hyvää viikonloppua!

 9. >niin ja mäki halusin sitä lämmintä valkoista talomme valaistukseen, se luo ihanaa lämpöä ja tunnelmaa :). muuten ois liian valkosta ja kolkkoa!

 10. >Tapz: Olemme päättäneet ettei meille tule epäsuoraa valaistusta. Se ei oikein ole meille mieluista, sillä haluamme laittaa makkareihin kauniit design-kattovalaisimemme ja muihin tiloihin halogeenit. Tämän asian osalta kannatamme siis enemmän perinteisiä ratkaisuja. Päivänvalon sävy ei mielestäni ole tarpeeksi tunnelmallinen ja lämmin. Valolistat yms. rakennelmat ovat tämän hetken huutoa – en menisi takuuseen, että ne ovat ajattomia ratkaisuja. Mutta jokainen toki valitsee sitä mistä itse tykkää. Ja tuosta linkistä oli varmasti apua jollekin muulle, joten kiitos siitä. :)S: Kyllä minäkin olen enemmän sen valkoisen talon värin kannalla. Se oli alkuperäinen suunnitelmakin. :)Ja olen samaa mieltä kanssasi tuosta jälkimmäisestä kommentista. Sama maku senkin suhteen siis. ;)Hyvää viikonloppua teillekin!

 11. >tulin taas kurkkimaan ja haaveilemaan mahdollisesta omasta Harmajasta 😉

 12. >Kivaa, etta postaat tanne puolelle viela. Oletko htinyt miettia, jos palaisit toisen blogin puolelle?xx

 13. >Kun kävin maahantuojalt eli Plusminukselta hakemassa ne meidän Flosin Porche Designin spotit, ihastuin samalla myös näihin Belvedere-ulkovaloihin – heillä oli useampi malli esillä siellä. Ja väri on todellakin tummanruskea, sain mukaani kuvaston, joissa näyttävät mustilta tai oikein tummanharmailta, mutta livenä väri on kyllä ihan tummanruskea. Mutta hienoja ovat!Valitettavasti ne eivät tule meille saareen juuri koska väri on väärä, olen onneksi löytänyt upeat mustat valaisimet saunan ulkoseinään, joissa valo sekä ylös- että alas.

 14. >Inaria: kiva, että vierailet tälläkin puolella. :)Mieleen on tullut monta juttua, joista olisi tehnyt mieli kirjoitella vanhaan blogiin, mutta antaa sen nyt olla tauolla. En ole vielä tehnyt päätöksiä jatkon suhteen, mutta jollakin tavalla aion tulevaisuudessakin bloggailla (sittenkin kun talo on valmis). Saa nähdä…Gloria: no voi hitsi, ei ne ruskeat kyllä ole ihan täydellisen väriset. Harmin paikka, sillä muotokieleltään nämä miellyttävät kovasti. Pitää vielä katsella muitakin vaihtoehtoja…Teidän valot kuulostavat ihanilta. Meilläkin oli alunperin tarkoituksena laittaa valaisimet, jotka valaisevat sekä ylös että alas.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.