Vaikka talo on vielä ns. vaiheessa, mietin paljon jo sisustusta ja mitä huonekaluja laitetaan minnekin; mitä uutta tarvitaan ja mistä vanhat huonekalut löytävät paikkansa. Meidän ei tarvitse ostaa uusia huonekaluja kuin ihan muutama – onneksi.

Yksi uusista hankinnoista olisi naulakko. Olin suunnitellut Hayn kaunista kolmijalkaista Loop-naulakkoa uuden talon eteiseen. Se olisi tarkoitettu lähinnä vieraiden takeille, sillä omia ulkovaatteita tullaan säilyttämään eteisen vaatehuoneessa (ks. pohjakuva täältä).

Päätimme, että naulakko kannattaa hankkia jo nyt, sillä tarvitsemme kipeästi takkitilaa nykyisen, väliaikaisen asuntomme eteiseen. Niinpä pirautin siskolle Sisustuksen Koodiin ja varasin Hayn naulakon keltaisena. Se piristää muuten niin kovin musta-valko-harmaata sisustustamme. Ja keltainen sopii nätisti myös tyttäremme tulevaan huoneeseen, mikäli haluamme joskus vaihtaa naulakon paikkaa.

Oikeastaan tuollainen naulakko tarvittaisiin myös saunarakennukseen – siinä voisi pitää kylpytakkeja tai vieraat voisivat ripustaa siihen vaatteensa yöpyessään vierastuvassa. Sinne sopisi parhaiten musta tai valkoinen naulakko… Haylla on myös aivan ihania sohvapöytiä – katso vaikka Koodin omasta blogista. 🙂

kuva: hay.dk

Author

13 Comments

 1. >No tuo on niin kiva! Ja siihen vielä kivat henkarit. Olikos Haylla niitäkin, taisi olla, jos oikein muistan… Teidän talosta tulee ihana!!

 2. >Jes, teille tuli Hay.:) Meille ei sitten lopulta tullutkaan. Se pieni kun olisi ollut vähän liian pieni ja iso ei sitten taas olisi mahtunutkaan meidän eteiseen naulakolle varattuun paikkaan. Ne Hayn omat henkarit on tosi nättejä myös, en tosin tiedä onko niitä keltaisena.

 3. >Aivan nappivalinta tuo Hayn naulakko keltaisena! Se takaa kyllä hyvän ensivaikutelman eteisessä.

 4. >Hayn naulakko on vaan niin ihana. Olen kaavaillut sitä aikuisten makuuhuoneeseen, mutta muuallekin voisi käydä.Tiedätkö mitään kivoja henkareita? Sellaisia, jotka kävisivät vaatehuoneeseen, olisivat suht kapeita, keveitä, monikäyttöisiä, mallit myös housuille ja miesten puvuille? En ole löytänyt mitään sellaista, joita raskisin ostaa heti kerralla 100 kpl. Siihen asti vanhoilla sekalaisilla, että löytyy täydelliset…

 5. >Hei! Ihan asian vierestä mä tulin ruinaamaan postausta valaistuksesta, siis mihin te olette päätymässä. Mä olen ihan jumissa tässä halogeeni-pienoisloisteputki-ledisuossa 😉 Halogeenit vaativat turhan paljon tilaa, kuumenevat ja kuluttavat eniten energiaa, pienoisloisteputkissa häiritsee lampun näkyminen lasin läpi, hidas syttyminen ja se, että tällä hetkellä mulla on vain yksi vaihtoehto himmennettäväksi spotiksi (Megamanin Planex-valaisin). Ledeissä (lähinnä Philipsin Ledino) tietty häiritsee hinta ja ehkä valon väri (ei tosin taidakaan erota käytännössä energiansäästölampuista niin paljoa kuin luulin). Ja Mira, jos luet näitä kommentteja niin mä ainakin mielelläni kuulisin tarkempia tietoja teidän uppospoteista (niistä puhuit jokin aika sitten täällä). Oonkohan mä ainoa joka on saanut kehitettyä näin valtavan stressin yksistä valoista..

 6. >Onneli, mun on pakko kommentoida sulle, tosin tästä kommentista ei mitään käytännön apua ole, mutta silti. Elikä meille teetti kotimme remontoinnissa suurimman ongelman ja valinnanvaikeuden juuri valot! Ja me sentään jo tiesimme haluavamme halogeenispotit, mutta millaiset… Huaah. Loputn suo, jossa hontahaitari liikkuu 5-200e/kpl välillä. Tsemppiä ja toiv. saat neuvoja vinkkiä omaan ongelmaasi.

 7. >Paula: Kauniit henkarit pitää ehdottomasti olla kans! 🙂 Toivottavasti talosta tulee sellainen, minkä olen kuvitellutkin… ;)Alma: Minäkin harkitsin jossain vaiheessa sitä isompaa mallia, mutta päädyimme tuohon pienempään kuitenkin, sillä se on sirompi emmekä tarvitse niin paljon takkitilaa. Pitää katsastaa vielä Hayn omat henkarit… :)Nannas: Minustakin keltainen on hyvä valinta. Mietin, että onkohan se liian trendikäs väri (nyt näkee paljon keltaista), mutta olisi vähän tylsää jos kaikki olisi vain mustaa-valkoista-harmaata… :)Violette: En minäkään ole löytänyt mitään kivoja ja suht. edullisia henkareita. En tosin ole vielä oikein perehtynytkään valikoimiin. Jossain vaiheessa pitää kyllä selvittää sekin asia, sillä tarvitsemme myös vaatehuoneeseen kauniit henkarit (ainakin avokaappeihin ja mielellään kaikkiin kaappeihin)… Vinkkaa jos löydät hyvät jostain! ;)Onneli: Tuo on kyllä hankala aihe. Meidän ei ole vielä tarvinut päättää lopullisesti halogeeneja/ledejä/pienloisteputkia. Luulen, että päädymme halogeeneihin, koska niissä on lämmin valo. Noissa muissa ei taida olla…? Pitää jutella vielä sähkömiehen kanssa…Toivottavasti Mari näkee nämä viestit ja vastaa sinulle…Alma: Niinpä! Tuo on kyllä hankalaa. Miksi te päädyitte halogeeneihin? Me luultavasti otamme tälläkin kertaa ihan perushalogeenit (ei mitään hirveän kalliita). Oltiin niihin viimeksikin ihan tyytyväisiä… :)RUMBO: Kaunis tuo teidänkin kaavailema naulakko. 🙂 Sellainen "naulakkopuukin" olisi kiva…

 8. >Hmm, mä en edes ihan suoraan sanoen muista miksi me päädyttiin niihin.:/ Ehkä valikoima oli laajin? Ja hintahaitari? Kun vielä ymmärtäisi hieman paremmin sitä kaikenlaista nippelitekniikkaa (nimim. oon mä sitä fysiikkaa lukiossa kyllä lukenut…).

 9. >Alma: Aivan. 🙂 Meidän pitää varmaan vielä selvitellä tarkemmin noita lamppu-juttuja, mutta halogeeneistä pidän niiden lämpimän sävyn vuoksi.

 10. >Onneli (ja Suvi): En ole minäkään mikään ekspertti valojutuissa :)Meillä on ns. siivousvalona riveissä perusvalkoisia halogeenejä, valkoisia siksi, kun minusta hopeiset rikkoo liikaa nättiä kattoa. Lediä meillä on käytetty mm. sisällä olevassa rautapylväässä (katon tukemisen takia), jossa on molemmin puolin ylös- ja alaspäin suuntaava valaistus. Mutta minä en itse tykkää ollenkaan tuosta ledin valosta, sellainen sinertävä ja kaiken lisäksi joko itse lampussa tai sitten ledissä on jotain vikaa kun yksi sammuu noin puolen tunnin päästä. (taitaa olla lampussa kun on ledi muistaakseni jo kertaalleen vaihdettu). Varmaan saattaisi olla muunkin väristä ledi-valoa??? jos vaan kyselisi :)Ledinauhasta taas tykkään! Meillä laitettiin keittiön välitilaan alakaappien pohjaan, lähelle taustalevyä paloista koottu ledinauha. Koneistus on yläkaapissa, eikä vie suurta tilaa. Mutta näillä saa kivan tunnelman keittiöön, kun ei minusta häikäise liikaa ja valo on yhtenäinen välitilassa eikä katkea tai tule vain yhdestä valaisimesta (kolmiovalaisimet jne). Tiskikaapin alaosa on avoin, siihen laitoimme pienen listan jota pitkin ledinauha menee (ei saa joutua kosketukseen veden kanssa).Pienloisteputkia meillä taitaa olla noissa valohyllyissä, joita on keittiön tyhjällä seinällä pari kappaletta päällekkäin.Nämä ovat siis Lapetekin Trend valohyllyt. http://lapetek.fi/index.php?module=ekauppa&type=2&product=9575

 11. >Mari: kiva, että vastasit. 🙂 Toivottavasti Onnelikin vielä näkee vastauksesi.Kyllä meillekin ne halogeenit taitaa tulla jos ledeissä on liian sinertävä valo (niin kuin pelkäsinkin).

 12. >Tervehdys!Nyt en muista, liekkö oon kertaakaan kommentoinu vaikka blogiasi jo hyvän tovin seuraillut oonkin! Löysin tänne jonkun toisen blogin kautta jo koukutuin heti :)Ensinnäkin täytyy sanoa, että teidän koti on aivan mielettömän hieno! SIIS UBEE 🙂 Meillä menossa rakennusprokkis ja muuttokin alkaa pikkuhiljaa häämöttää! Kovasti olen saanut inspiraatiota ja ideoita täältä sinun Valkoisesta Harmajasta! Olisin halunnut kysäistä tuosta teidän kolmijalasta 🙂 Onko se tuo Hay Loop Stand 45cm.. En oo kauhiasti vielä ennättäny näihin perehtyä mutta ihastuin tuohon teidän naulakkoon ja sellanen olis nyt pakko saada (musta tai valkoinen kylläkin).. Mahtuuko siihen tarpeeksi hyvin takkeja vieraskäyttöön?! Omat takit tarkoitus säilytellä muualla!Kiitokset jo vaivaudut vastaamaan!Ja mukavaa joulunodotusta :)Terkuin Minna

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.