Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, päätin esitellä teille kolme minulle mieleenpainuvinta ja mieleisintä kohdetta tämän vuoden Asuntomessuilta. Nyt ajattelin esitellä valinta numero kakkosen, eli Skammin talon, joka on messukohde numero 23. Talon ovat suunnitelleet arkkitehtipariskunta Satu Ratinen ja Markku Sonninen. Sisustuksesta vastaa Marimekko.

skammi_keittio

skammi_tupakeittio

skammi_makuuhuonekulmaus

skammi_kph

skammi_tyohuone

skammi_tyopoyta

skammi_terassi

skammi_terassit

skammi_parveke

skammin-talo-sisustus_m

23-skammin-talo

Kohteessa on käytetty puuta hyvin taidokkaasti sekä sisällä että ulkopuolella. Talo on näyttävä, mutta silti lämmin ja kutsuva. Värikäs sisustus tuo paljon eloa pelkistettyyn arkkitehtuuriin ja vanerikalusteet sopivat hienosti talon henkeen. Marimekon erilaiseja kuoseja on yhdistelty taitavasti.

Erityisesti pidin pesutilojen vihertävästä mosaiikista (harmi etten napannut parempaa kuvaa), joka on yllättävä ja erilainen värisävy. Myös keittiön vihertävät kiintokalusteet näyttävät kauniilta ja sopivat hyvin tähän kohteeseen. Ihastelin erityisesti kutsuvaa kesäkeittiötä, joka sijaitsi yläkerran terassilla. Sisustuksen koko yleisilme oli tosi pirteä ja se erottui selkeästi muista kohteista.

 

Kaksi viimeisintä kuvaa lainattu Asuntomessujen sivuilta

Translation: This is another favourite of mine from the Finnish Housing Fair. The interior design has been created with textiles and products from Marimekko.

 

Author

6 Comments

 1. Moi. Ihana kohde,osaatko sanoa mitä materiaalia harmahtava lattia on?

  • Taisi muistaakseni olla Linoleumia. Mutta asuntomessujen sivuilta löytyy varmaankin varma tieto…

 2. Skammin talossa ei ole juuri lainkaan kiintokalusteita. Monien mahdollisuuksien talo ostajalle jota aggressiivisesti etsitäänkin heti messujen jälkeen kun hype ei ole vielä laantunut…

  • No mutta sehän on toisaalta hyvä ettei olekaan, niin ostaja saa itse valita mieleisensä kiintokalusteet ja niiden sijainnit. 🙂

 3. Ostajan pitää varata 30000€ rahaa talon valmiiksi tekemiseen. Kovaa hypeä rakennetaan tarkoitushakuisesti koska taloa kaupitellaan pian. Jyväskylässä tuosta ei saa kuin reilut 300000€. Ihan ok pienehkö omakotitalo joka sopinee jollekin joka ei liikoja vaadi.

 4. satu ratinen Reply

  Hei.

  Skammin talon harmaa lattia on betonia. Vaalea lattia yläkerrassa on linoleumia.
  Lisätietoja on jo nyt ja myöhemmin lisää osoitteessa skamminmessutalo.blogspot.fi.

  Skammin talo on jo nyt myynnissä, tausta- ja hintatietoja voi tiedustella suoraan meiltä.
  Olemme tietysti ilahtuneita, että moni messuvieras ja bloggarikin on pitänyt talostamme. Talon jatkorakentamiseen voi ostaja ihan vapaasti käyttää minkä summan haluaa, mutta asumiseen taloa pystyy käyttämään oikein hyvin vaikka tuollaisenaan. Säilytysratkaisuissa voi hieman käyttää luovuutta. Tiedoksi myös, että meillä ei ole mahdollisuutta esitellä messuvieraille talon laajoja lämpimiä ja kylmiä ullakkovarastotiloja. Säilytystiloista ei siis ole puutetta.

  Jos alueen hintataso kiinnostaa, kannattaa perehtyä esitettyihin kustannusarvioihin, talojen pyyntihintoihin sekä toteutuneisiin kauppahintoihin. Emme oikein ymmärrä miksi nimimerkki ”Messuvieras” haluaa esittää tässä blogissa täysin harhaanjohtavia väitteitä asiasta?

  Terveisin Satu Ratinen

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.