Nyt on vuorossa viimeisen minulle mieleenpainuvimman Asuntomessutalon esittely. Kolmanneksi taloksi valitsin kohteen numero 35, joka on nimeltään Talo Luck. Talon on suunnitellut arkkitehti Jarkko Könönen ja sisustuksesta vastaavat itse talon asukkaat Heidi ja Geoff Luck sekä Manta Viitakoski (Amanda’s Eye).

Talo on arkkitehtuuriltaan hyvin minimalistinen: julkisivu on ulospäin ihan tumma, kun taas talon sisäpihan osuus sekä sisätilat ovat täysin valkoiset. Sisustuksessa on voimakkaita tehostevärejä ja se on hitusen 60-luvun henkinen. Vähän retro olematta kuitenkaan yhtään tunkkainen.

talo_luck_atrium

talo_luck_piha

talo_luck_terassit

talo_luck_julkisivu

talo_luck_sisapiha

talo_luck_takka

talo_luck_oh

talo_luck_hylly

talo_luck_tyohuone

talo_luck_mh

talo_luck_mh2

talo_luck_kph

talo_luck_kph2

talo_luck_sauna

talo_luck_keltaista

Minusta tämä talo oli arkkitehtuuriltaan upea! Jos tämä olisi oma kotini, niin olisin sisustanut sen vähän eri tavalla, mutta minusta on hienoa, että Asuntomessuilla näytetään erilaisia sisustuksia ja rohkeita valintoja. Jännä seikka on myös se, että kohteessa on noudatettu minimalismia myös pintamateriaalivalintojen suhteen: talossa on valittu ainoastaan yksi materiaali seiniin, yksi sisäkattoon ja yksi materiaali lattiaan ja terassille.

Voit lukea tarkemmin tästä talosta ja sen sisustusratkaisuista pariskunnan omasta blogista: ”Tarkoituksenamme onkin rakentaa koti, joka on innovatiivinen, tyylikäs, kestävä ja josta voisi jopa käyttää sanoja hullu ja mielenkiintoinen. Halusimme luoda konseptin, jossa yhdistyisi tulevaisuuden asuminen, ajattomuus, kestävyys, homeettomuus ja kierrättäminen. Emme halunneet  rakentaa vallalla olevien rakennustyylien mukaisesti, vaan halusimme talon, jonka muotokieli olisi moderni, upea ja mielenkiintoinen. Ajatuksia herättävä.”

Talo Luck oli minusta omalla tavallaan upea ja erilainen toteutus Asuntomessuille. Erottui positiivisella tavalla valtavirrasta. Minä kiinnitin erityistä huomiota katosta roikkuviin pyyhetelineisiin, sillä sellainen olisi juuri passeli meidän saunarakennuksen kylpyhuoneeseen, jossa ei ole oikein sopivaa seinäpintaa tavallisille pyyhekoukuille. Myös talon upeat tulisijat jäivät erityisesti mieleeni.

Olen nyt esitellyt kolme suosikkiani tämän vuoden Asuntomessuilta, mutta vielä haluaisin erikseen mainita myös kohteen 7 Passiivikivitalo Leija sekä kohteen 29 Lakka Kivitalo Heikkisen – näistä kahdesta pidin myös kovasti! Asuntomessukuvia minulla on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä, joten saa nähdä josko postailen niistä vielä sekalaisen koosteen. Mutta seuraavaksi on luvassa jotain ihan muuta välillä…

Translation: This is another favourite of mine from the Finnish Housing Fair this year. The house is completely black on the outside, but totally white inside. The interior decoration is very interesting with bold colours brightening up the spaces.

Author

6 Comments

 1. Kiitos koko sarjasta! Tänä vuonna en poikkeuksellisesti käy messuilla, mutta huomaan, että olit valinnut juuri ne kolme kohdetta, jotka minua siellä olisivat kiinnostaneet. Hienot kuvat ja stoorit. 🙂

 2. Kiitos kaikista esittelyistä! Aika herkullisia kohteita 🙂
  Tässäkin kohteessa oli paljon kaunista, erityisesti pihan minimalistisuus viehätti. Makuuhuone ei ollut ihan mieleinen. Ihastuin myös tuohon naulakkoon. Tiedätkö minkä niminen tuote on kyseessä?

  • Eipä kestä. Näitä oli mukava tehdä. 🙂
   Heidi tuossa jo vastasikin mikä naulakko on kyseessä ja heidän blogissaan taisi olla siitä tarkempikin postaus…

 3. Hei ja suuret kiitokset maininnasta ja esittelystä. Kommenteissa kysyttiin naulakon nimeä. Se on nimeltään Roberope ja on saksalaisen pikkuyrityksen sympaattinen tuote. Suosittelen. Terveisiä Jyväskylästä ja Talo Luckista! -Heidi

  • Mukavaa, että löysit tämän postauksen! Teillä on kyllä ihastuttava talo! 🙂 On varmaan vaikea odottaa, että pääsisi vihdoin aloittamaan arjen siellä… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.