Joulupaketista paljastui yksi valaisinhaaveeni: Vitran valmistama Akari 1A pöytävalaisin. Akari-valaisimia valmistetaan montaa eri mallia ja ne ovat kuvanveistäjä Isamu Noguchin moderni tulkinta japanilaisista paperilyhdyistä. Ensimmäiset Akari-valaisimet on suunniteltu jo vuonna 1951. Monet kotimme valaisimista edustavat 1950-luvun ajatonta muotoilua, joten tämä jatkaa sitä samaa linjaa.

Akari antaa todella kauniin, pehmeän valon. Valaisin löysi heti paikkansa meidän olohuoneen tason päältä, josta sen valoa voi ihailla monesta eri kulmasta.


Translation: My Christmas gift: Akari 1A lamp from Vitra.

Author

4 Comments

 1. Tuo on kyllä kaunis valaisin ja valo pehmeää. Viime kesänä ostin valaisimen itselleni syntymäpäivälahjaksi. Valaisin sopii kivasti mökin makuukammariin hirsien kaveriksi. Pöytävalaisimissa on se ilo, että niitä voi helposti siirrellä paikasta toiseen ja tällaiset klassikot sopivat monelaiseen sisustukseen.

  • Suvi M Reply

   Aivan totta, pöytävalaisimet ovat niin monikäyttöisiä ja klassikko näyttää hyvältä vuodesta toiseen. 🙂 Oi, tämä valaisin hirsiin yhdistettynä on ihana kombo!

 2. Oi, tämä valaisin on ollut haavelistalla kauan! Valaisinfriikillä vaan meinaa tila loppua kesken, joten pitää odotella uuden asunnon valmistumista, niin on taas paikkoja minne ostaa uusia valaisimia 😉 Akari sopii kyllä teidän kotiin täydellisesti 🙂

  • Suvi M Reply

   Oi, onpa teillä ihanat ajat käsillä – uuden asunnon valmistuminen. 🙂 Toinen valaisinfriikki täällä voi hyvin samaistua tuohon ”pulmaasi”. ;D

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.