Meillä kodin sisustus heijastelee käsillä olevaa vuodenaikaa. Tämä näkyy yksityiskohdissa ja värisävyissä. Nyt syksyllä koti on pukeutunut lämpimän orassisiin, ruskeisiin ja luonnollisen vaaleisiin sävyihin. Nostin esille lempituikut ja valitsin maljakoihin kauneimmat oksat. Olohuoneen sisustus henkii syksyä sopivan hienostuneesti.

Sisustaminen on minulle tapa rentoutua ja palautua työkiireistä. Vaihtelun vuoksi en osta uusia sisustustuotteita kotiin, vaan pyörittelen kotoa jo ennestään löytyviä tekstiileitä ja sisustusesineitä edestakaisin ja keksin uusia yhdistelmiä. Pienikin muutos tuo kivasti vaihtelua! Olohuoneen sisustus taitaa päivittyä meillä useimmin.

Kuten ehkä tiedättekin, tykkään myös siitä, että vuodenaika välittyy sisustuksesta. En tarkoita, että sitä pitäisi alleviivata (tonttuverhot ovat ihan nou-nou), vaan vuodenaika heijastuu sisustukseen väreissä, kukkasissa ja muissa yksityiskohdissa. Nyt meidän koti on pukeutunut syyssävyihin ja maljakoita koristavat syksyyn sopivat oksat.

Vuodenaika heijastuu sisustukseen väreissä, kukkasissa ja muissa yksityiskohdissa

Vielä en ole vaihtanut olohuoneen sohvien päällisiä harmaisiin – yleensähän pidän sohvissa talvikaudella harmaita päällisiä ja kesällä valkoisia. Olohuoneen liiallista valkoisuutta taittavat nyt ihanat okran ja oranssin sävyt sekä pehmeät luonnonvalkoiset ja ruskeat. Mutta kyllä odotan kovasti, että maalaisimme vihdoin tuon ruokailutilan takaseinän jollain ihanalla sävyllä!

Sisustusastelmiin valitsin värillistä lasia – se on niin kaunista! Iittalan orassinsävyinen lasi* sopii täydellisesti syksyyn, mutta näyttää toki ihanalta vuoden ympäri. Ruokapöydän asetelmassa on lisäksi myös vihreää ja tummanharmaata lasia. Olen heikkona pullomaisiin maljakoihin ja tuosta Pentikin harmaasta pikkumaljakosta* onkin tullut yksi lempparini. Napsin nämä kuvat ennen kuin bongasin ruokakauppareissulla sen ihanan ohrakimpun, joten ruokapöydän asetelma on täydentynyt sen jälkeen.

Maljakoissa minulla on tosiaan omalta pihalta poimittuja laukanoksia ja muita satunnaisia kuivakukkia. Niitä on nyt ripoteltu vähän ympäri kotia. Siitä onkin tosi monta kuukautta, kun olen viimeksi hakenut kukkakaupasta kukkasia.

Nostin esille myös ihanat tuikkukipponi sekä lempituoksukynttilät. Ihanaa, kun tunnelmallinen kynttiläsesonki on taas täällä! Kynttilöissäkin kannattaa huomioida materiaali ja valita ekologisempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi pikkutuikkujakin saa nykyään metallia ekologisemmilla vaihtoehdoilla – tästä siskoni tänään höpöttelikin omassa InstaStoryssaan. Minulla on kylläkin vielä vanha pussi metallireunaisia tuikkuja kaapissa…mutta ne saavat jäädä viimeisiksi.

Kaappeihini on kertynyt vuosien varrella ihan mukava sisustustekstiilien ja esineiden kokoelma, joten sisustelu oman kaapin antimilla käy helposti. Mutta kyllä tavaramäärää pitäisi karsia oikein kunnolla! Syksyn suurin kotiin liittyvä tavoitteeni liittyykin nimenomaan tavaroiden karsimiseen ja kierrätykseen. Ehkä innostun kirjoittelemaan siitä tarkemmin tännekin…vähintäänkin päivitän tuota operaatiota InstaStoryihin.

*tähdellä merkityt tuotteet saatu aikoinaan blogiyhteistöistä

Author

8 Comments

 1. Hei, Huomasin kuvista, että teillä on takka ikkunan edessä. Meillä on rakennusprojekti meneillään ja olemme miettineet ns. kevyttakan sijoittamista isojen ikkunoiden eteen. Miten ratkaisu on teillä toiminut käytännössä? Avautuvatko ikkunat normaalisti ja mille etäisyydelle takka on ikkunoista sijoitettu. Onko sinulla suositella jotain merkkiä? Olemme katsoneet Tulikiven takkaa, mutta muutkin samankaltaiset takat tulevat kysymykseen, juuri tuollainen musta kapea. Onko teidän ns. kevyttakka? Lämpeneekö takan pinta kovasti? Onko jotain, mitä pitäisi ottaa mielestäsi huomioon, jos takan sijoittaa ikkunan eteen. Kysymyksiä tuli paljon, mutta olen kiitollinen, jos jaksat vastata. Upeaa syksyistä loppuviikkoa.

 2. Ai että miten ihania sisustuskuvia taas! Tykkään niin sun tyylistä sisustaa ????

 3. Voi miten hyvältä eri ruskean sävyt taas näyttävätkään. Pehmentää mukavasti valkoista ja saa kodin näyttämään lämpöisen kutsuvalta. Ja hieman luonnollista puuta pöydässä ja tuoleissa miellyttää silmää taas kovin. Kaunis sisustus, jossa pienillä sisustuselementeillä luotu persoonallisuutta.

  • Suvi M Reply

   Ihana analyysi! 🙂 Ruskean sävyt ovat kyllä ihania ja tuovat lämpöä kodin sisustukseen. Olen myös vieläkin aivan ihastunut kauniisiin viljaisiin sävyihin.

 4. Hei, mistä tuo nätti marmoripyötä on? Jalkoiset pöydänjalat tuovat keveyttä.

  • Suvi M Reply

   Se on HAY:n ”Tray” pöytä, johon olen vain vaihtanut marmorikannet alkuperäisten pöytälevyjen tilalle. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.