On tullut aika summata ajankohtaiset sisustusuutiset lokakuulta. Poimin mukaan myös muutaman marraskuun alkupäivinä julkaistun kiinnostavan uutisen.

Kuva: Iittala

 

Iittala lanseerasi uuden mukikokoelman nimeltään Iittala Graphics. Iittala Graphics -sarjan kuvitusten takaa löytyy neljä kansainvälistä taiteilijaa: Ugo Gattoni, Magnus Voll Mathiassen, Merijn Hos ja Christopher DeLorenzo. Kuvioiden pohjana toimii Heikki Orvolan suunnittelema Aika-muki. Mukit tulevat myyntiin kauniissa, kuosillisissa ja uudelleenkäytettävissä lahjapakkauksissa.

Kuva: Tikkurila

Tikkurila valitsee vuosittain vuoden värin, joka heijastaa ajankohtaisia trendejä, ilmiöitä ja tunnelmia. Vuoden 2018 väriksi valittiin sävy N405 Ruukku. Vuoden 2018 värin ja värikokoelman valitsivat trendianalyytikko Nina Bruun, Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike ja luova suunnittelija Päivi Häikiö. Värin valinta perustui raatilaisten luomiin moodboardeihin, joiden inspiraation lähteet tulivat luonnosta ja perinteisten käsitöiden maailmasta.

Kuva: Familon

 

Familon lanseerasi ensi kevään ja kesän kodintekstiilimalliston. Värimaailmassa ovat esillä pehmeät mustikan ja puuterin sävyt, kuoseissa graafiset ruusunnuput ja aallot. Materiaaleina ovat puuvilla, pellava ja percale. Uutuuksia ovat ”Viivasto” -kuosi, Kirsi Sundellin suunnittelema ”Loimi”-kuosi sekä Anna Kuukan suunnittelema ”Nuppu”, joka on toteutettu 3D-painotekniikalla. Mallisto sisältää uutuuksia tyyny- ja peiteuutuuksia.

Kuva: Finlayson

Finlayson on lanseerannut Kiertotaloustili-konseptin, joka tarjoaa vastuullisemman tavan ostaa, käyttää ja kierrättää kodintekstiilejä. Palvelua käyttävä asiakas voi palauttaa käytetyt tuotteet, jotka Finlayson myy eteenpäin tai kierrättää uusiksi tuotteiksi. Kiertotaloustiliä käyttävä asiakas saa ostoksilleen korotonta rahoitusta ja maksuaikaa.

Lisäksi Finlayson avaa second hand -kaupan hyväkuntoisille, käytetyille kodintekstiileille vuoden 2018 aikana. Myyntiin kelpaamattomat tekstiilit toimitetaan kierrätettäväksi uusiksi tuotteiksi tai kuiduksi. Niistä tehdään esimerkiksi räsytuotteita Lappajärvellä.

Kuva: Anno

Sisustuslehti Asun ja lifestylebrändi Anno avaavat yhteisen kodin ajalle 6.11.–30.12.2017 Helsingin Punavuoren sydämeen, osoitteeseen Uudenmaankatu 36. Asunin ja Annon koti on paikka, jonne voi piipahtaa nauttimaan, inspiroitumaan ja vaikkapa askartelemaan kransseja tai kauniita joulupaketteja. Joulukuun loppuun saakka avoinna oleva huoneisto on kodin ja myymälän luonteva yhdistelmä. Kodin sisustuksen on suunnitellut Asun-lehden päätoimittaja Ulla Koskinen. Myynnissä on Annon luonnollisiin materiaaleihin keskittyviä kodinsisustuksen tuotteita.

 

Kuva: Muji Global / Instagram

Japanilainen MUJI ilahtui hyvästä vastaanotosta Habitare-messuilla ja avaa kaupan Helsingin Torikortteleihin (Sofiankatu 4) ajalle 2.12.2017 – 10.1.2018. MUJI myy liikkeessään samankaltaista valikoimaa kuin Habitare-messuillakin, eli arjen käyttöesineitä; astioita, kirjoja, säilytyslaatikoita, siivousvälineitä, vaatteita jne. Myös tuleva joulu huomioidaan valikoimassa – muun muassa kauniit

kynttilät tulevat löytymään MUJI POP UP -kaupan hyllyiltä.

Kuvat: Cozy publishing

Kirjauutuudet: Happy Homes – Christmas ja Inspire me!

Happy Homes -kirjasarja on saanut jouluisen jatko-osan: Happy Homes Christmas kokoaa yhteen kymmenen kaunista joulukotia. Kirja on sisustuskaksikko toimittaja Jonna Kivilahden ja valokuvaaja Krista Keltasen käsialaa.

Isa Kukkapuro-Enbom ja Jutta Ylä-Mononen ovat koonneet 25:n Kaj Franck -palkitun muotoilijan tarinat yhteen Inspire Me! -uutuusteokseen. Teoksesta löytyy sekä jo 1950-luvulta lähtien Suomen muotoilumainetta rakentaneiden konkareiden että myös myöhempien vuosikymmenten ansioituneiden designtaiturien ajatuksia. Tarinansa jakavat muiden muassa Harri Koskinen, Olavi Lindén, Björn Weckström, Eero Aarnio, Ritva Puotila, Vuokko Nurmesniemi, Yrjö Kukkapuro, Oiva Toikka ja Pirkko Stenros.

Lyhyesti:

 • Ronan ja Erwan Bouroullec ovat suunnitelleet ”Semi” mattomalliston Danskinalle
 • Flosin ”Snoopy” valaisin täyttää 50 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi valaisimesta julkaistaan mattamusta erikoiserä
 • Joulumallistoja ovat julkaisseet: Ferm Living, House Doctor, Broste Copenhagen ja Granit

 

 

Author

4 Comments

 1. Nämä sinun koosteet ovat ihan parhaita!! Pysyy edes jotenkin kartalla 😉

  Hyvää joulunodotusta (ei kai ole liianaikaista jo fiilistellä :)),

  Riika / Coterie

  • suvi m Reply

   Voi kiitos, ihana kuulla! 🙂 Kai jo nyt voi jo pikkuisen alkaa fiilistelemään joulua…. 😉

 2. Kaisa Kallatsa Reply

  Kiitos uutisista, tämä on tosi hyvä yhteenveto ajankohtaisista asioista ja tuottaa aidosti lukijalle lisäarvoa. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.