Kyllä, sohvamme ovat saaneet uuden, valkoisen ilmeen. Hankimme Adean ”Band” sohvaamme vaihtopäälliset. Näin voi helposti vaihdella sohvan ilmettä ja on tilalle päälliset silloin, kun toiset ovat pesussa.

olohuone16

olohuone4

olohuone_sohvat

olohuone12

Kun olimme hankkimassa sohvaa, ensimmäistä laadukasta, ”kunnon sohvaa”, yksi tärkeimmistä kriteereistä oli se, että kaikki sohvan päälliset (myös rungossa) olisivat irroitettavat ja omassa koneessa vesipestävät. Toki istuinmukavuuden täytyy myös olla kunnossa. Adean ”Band” sohva täytti odotuksemme täysin ja näin reilun kahden vuoden kokemuksella voin sanoa, että olemme erittäin tyytyväisiä sohvavalintaan.

Yksi sohvan parhaista puolista on myös se, että modulit ovat irroitettavia, joten alunperin kulmasohvaksi ajateltu sohva toimii hyvin myös modulit irrallaan. Näin olemmekin sitä nyt enimmäkseen pitäneet. Vain ihan alussa sohvat olivat kiinni toisissaan kulmasohvana (kuvia näkyy esim. ikivanhassa Kotona ollaan -postauksessa, jonka kirjoitin juuri kun olimme muuttaneet tänne). Irrallaan olevat modulit antavat ilmavamman tilan tunnun olohuoneeseen ja pidän siitä, että toisessa modulissa ei ole toista käsinojaa; se on ikäänkuin divaani.

olohuone10

Valitsimme toiseksi päällisten väriksi valkoisen, sillä se on raikas ja ajaton. Näyttää aina hyvältä. Valkoisista sohvista meillä on usean vuoden kokemus, sillä ihan ensimmäinen sohvamme oli valkoinen (hankittiin muuten siihen ensimmäiseen opiskelija-asuntoon, josta juuri kirjoittelin) ja valkoiset sohvat meillä olikin siihen saakka, kunnes tänne muutimme. Valkoinen väri sohvassa ei ole yhtään niin hankala kuin moni saattaa luulla. Valkoisia päällisiä on todella kätevä pestä itse, eikä väri haalistu kuten tummissa päällisissä saattaa käydä.

Tämä valkoinen kangas on myös vähän tiiviimpää kuin harmaissa päällisisissämme, joten tähän eivät kissojen kynnet pure niin helposti. Onneksi kisut ovat antaneetkin sohvien olla rauhassa. Rääpimisongelma oli vain alussa, kun sohvamme oli uusi ja vanhempi kisu halusi kynsillään ”merkata” sen.

olohuone7

olohuone19

On tosi mukavaa, että nyt meillä on ikäänkuin kahdet sohvat! Vain päällisiä vaihtamalla saa aikaan eri ilmeen olohuoneeseen. Päällisten tilaus Adealta onnistuu myös todella kätevästi, sillä heillä on rekisterissä tallessa asiakkaan sohvan mitat, joten ei tarvitse muuta kuin vain valita kangas ja laittaa tilaus menemään.

Koristetyynyiksi valitsin tällä kertaa ihan rennosti aivan sekalaisen kokoelman tyynyjä. Tietysti nyt tekee hirveästi mieli hankkia uusia, värikkäitä tyynyjä valkoisten sohvien pariksi. Olisittepa nähneet Mankun ilmeen, kun sanoin että tarvittaisiin uusia koristetyynynpäällisiä… 😉

 

Translation: We’ve got new covers for our sofa (by Finnish brand Adea, the model is called ”Band”). I chose white colour, because it is timeless and the colour does not fade when you wash the covers. These covers can be washed in a normal washing machine. Now we kind of have two different sofas – grey and white – depending on which covers are on. Great! The decorative pillows are a mixed collection of different patterns and fabrics.

Author

56 Comments

 1. Hyvältä näyttää! Olisin kysynyt paljonko uusille päällisille tuli suurin piirtein hintaa, meillä on Adean Camp johon haaveilen uusia päällisiä.

  • Me ostimme muutama vuosi sitten Adean Campiin uudet päälliset, kun pesula pilasi (!!!!) alcantara-päällisemme. Tai siis pesulahan ne uudet osti. Hinta riippuu tietysti sohvan koosta ja kankaasta. Meillä pienehkö kulmasohva, hintaa tuli noin 900 e. Nämä uudet eivät alcantaraa, vaan ”tavallista kangasta”.

   Ja juu, tilaus meni näppärästi, kun ei tarvinnut mittailla ja miettiä kätisyyksiä, kun tieto oli Adealla tallessa monta vuotta vanhasta sohvastakin.

   • Niin hinta riippuu tosi paljon sohvan koosta ja kankaasta. Ei päällisten teettäminen mitään tosi edullista ole, mutta pitkällä tähtäimellä minusta tosi järkevääkin. Saa kyllä varautua maksamaan varmaan noin puolet sohvan hinnasta. Mutta kantsii tiedustella paremmin Adean jälleenmyyjiltä.

 2. Näyttää kyllä erittäin hyvältä! Rakastan valkoista väriä. 🙂 Vaihtopäällisten hinta kiinnostaa myös minua. 🙂

 3. Kauniilta näyttää tämäkin väi! Eikös olekin hyvä kangas tuo Linosa, me ollaan oltu ainakin tosi tyytyväisiä siihen 🙂

   • Toi on just parasta että saa vaihdella päällisiä niin tulee kuin uusi sohva tilaan!! Mulla on kanssa Adean Moritz -sohva ja kahdet päälliset linosalla, tuo valkoinen toimii todella hyvin pesuissa yms. mutta harmaata en linosasta lähtisi koneessa pesemään, meidän harmaille nimittäin kävi köplät.. Veisin pesulaan! 🙂 Nyt uudet harmaat tulossa Caleidosta.

    • Pakko kysyä mitä teidän päällisille sitten kävi? Meillä on harmaa Linosa ja ei olla vielä niitä pesty. Liikkeessä kuitenkin luvattiin että niitä uskaltaa pestä

     • Kyseessä on kyllä vesipesukangas, mutta tummat puuvillakankaat saattavat hankautua pesussa ja menettää väriään : meillä oli pesun jälkeen harmaa-valkoläikikäs kangas. Rungon veisin ehdottomasti pesulaan, tyynyjä voisi yksittäin pestä koneessakin 30 astetta hienopesu, nurinpäin ja ei linkousta. Painotan että ”yksi päällinen” per pesu, koska täydessä koneessa tulee erityisesti tuo hankausongelma. Ehdottomasti paras kikka päällepukemiseen on laittaa huppu suoraan pesusta päälle, siinä kuivaa samalla suoraksi. Jos ehtii kuivahtaa liikaa, ei huppua enää helposti saa päälle. Kaikissa puuvillakankaissa on tosiaan tuo sama ongelma, ei vain Linosassa. Tosin valkoisen kanssa tätä ongelmaa ei tule.

     • Linosa on upea kangas! Aika jännä jos valkoista voi pestä koneessa, mutta harmaata ei…kangashan on sama… Kummallista…

      Jaahas, Sanna ehtikin jo vastata. Tosi hyviä vinkkejä! Ja ihan ymmärrettävää nyt tuo miten harmaaseen saattaa tulla viiruja.

     • Kiitos vastauksistanne 🙂 Kävinkin lukemassa Lauritzon’ssin sivuilta tuosta tummien kankaiden ”riskeistä”. Meillä taitaa sävynä olla tuo 1104 joka on harmaista kai vaalein.. Ehkä siis uskallan sen koneeseen heittää, varovaisuutta noudattaen 🙂

 4. Siis voiko päälliset tilata Adealta suoraan vai pitääkö tilata Vepsäläisen kautta?

  • Uskoisin, että tilaus onnistuu jälleenmyyjien kautta. Minä tilasin Sisustuksen Koodista.

  • Tehtaat eivät myy suoraan kuluttajille, joten tilaukset täytyy tehdä jälleenmyyjän kautta. Eli ota yhteyttä vaikka siihen liikkeeseen josta hankit sohvasi.

 5. Hei, minua kiinnostaa myös päällisten hinta, itselläni myös Band sohva. Olen myös ollut todella tyytyväinen siihen.

  • Ylempänä vastasinkin jo, että päällisiin saa varata useita satoja euroja. Riippuen sohvan koosta ja kankaasta.

 6. Minuakin kiinnostaisi tietää, minkä hintainen investointi vaihtopäälliset on? Tilasin juuri Adean Band-sohvantummalla kankaalla (lasten vuoksi), ja olisipa hauska välillä vaihtaa sohvan ilmettä esim.vaaleammalla kankaalla!

  • Halpaa lystiä se ei valitettavasti ole. Mutta itse ajattelen niin, että saamme nyt tavallaan kahdet sohvat. Kannattaa tiedustella tarkempaa hintaa jälleenmyyjiltä, sillä siihen vaikuttaa niin paljon sohvan koko ja kangas.

 7. Näyttää ihanalta, teillä on aina niin kaunista! Onko tuo Linosan verhoilu? Meillä on, mutta sävynä hyvin vaaleanharmaa. Mietin ostovaiheessa pitkään otanko valkoisen, mutta sitten päädyttiin harmaaseen. Haaveilen kyllä kanssa edelleen valkoisista vaihtopäällisistä.. Ehkä joskus 🙂

  • Niinpä. Sohvat saavat roimasti lisää käyttöikää, kun päällisiä voi vaihtaa. Ja kun mallikin on niin ajaton.

 8. Kauniit ja raikkaat ovat valkoiset päälliset. Meillä kn tällä hetkellä Ikean sohva ja siinä valkoiset ja harmaat päälliset. Ktsekin tykkään vaihdella väriä. Ainoa vaan, että noissa sohvissa pitää kasata sohva kokonaan uusiksi. Ja tästähän mieheni aina riemastuu…. Itsellä on kaalliimman sohvan hankinta ajankohtainen sitten, kun lapset ovat isompia. Nyt yksinja kolme-vuotiaan kanssa tuho on välillä niin järkyttävää, että en ole viitisnyt ostaa kallista sohvaa Ikea saa kelvata…. Itse haaveilen tuosta Bandista, mutta ohuella käsinojalla 🙂

  • Huh, sohvan kasaaminen kuulostaa kyllä vähän työläältä. Mutta siitä huolimatta kiva, että päällisiä voi vaihdella. 🙂 Meidän Ikean Klippanissa oli sellainen huppu, joka oli helppo irroittaa. Se ei kyllä sitten meinannut aina pysyä hyvin paikoillaan.

   Band on aivan ihana ja myös se malli, jossa on ohut käsinoja. Voin suositella. 🙂

 9. Me ollaan just harkittu samaisen sohvan ostamista, joten tämä postaus oli oikeen ajankohtainen! Minkä kokoiset nuo teidän moduulit on? Mistä muuten hankitte tuon sohvan? Vepsäläiseltä näkyy ainakin saavan, mutta hinta hirvittää… Mietin, saisko jostain ulkomailta tilattua halvemmalla? Vaihtopäällisetn hintakin kiinnostaa myös mua. Muistelen sun maininneen jossain aiemmassa postauksessa tähän sohvaan liittyen, että kangas nyppyyntyisi helposti. Onko harmaat päälliset jo ikävän näköisiä? Kiitos vastauksista jo etukäteen!

  • Mulla on Adea Band uutena myynnissä huutonetissä :). Myyn edullisesti muuton vuoksi, eivät mahdu uuteen kotiin :(.

   • Tiina: en enää muista minkä kokoiset sohvamodulimme ovat, mutta muistaakseni otimme nämä koot, joita mietin ensimmäisessä sohvapostauksessa:

    http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2011/02/20/band/

    Sohvan ostimme Sisustuksen Koodin kautta. Ulkomailta tätä sohvaa ei saa. Se on kotimainen tuote.

    Harmaa kangas nyppyyntyi kyllä, mutta nypyt sai poistettua nypynpoistajalla. Tuota Coral-kangasta ei ole enää Adean valikoimassa.

 10. Näyttääpä tosi kivalta! Hienosti sopii sohvat teille myös valkoisina. Ja sille miehelle terkkuja – tottakai nyt tarvitaan värikkäitä tyynyjä 😀 😀

 11. Hinta-asiaan omakohtaista kokemusta muutaman vuoden takaa: vuonna 2004 ostimme Adean Cat-sohvan hintaa 2000 e ja 2008 siihen vaihtopäälliset hintaan 800 e. Saman pienen liikkeen kautta molemmat (Pohjois-Suomesta, ei siis SK). Kun sohva on mieluinen ja laadukas, voi uusilla päällisillä saada lisävuosia, mutta aika hintavaa on. Täälläkin vielä unelmana se valkoinen sohva. Ensimmäiset ihanat valkoiset villasekoitekankaiset päälliset nuhjaantuivat tummilla farkuilla parissa vuodessa.

  • Niinpä, uusilla päällisillä sohvan käyttöikä pitenee roimasti. Hinnakasta se on, mutta mielummin niin kuin, että ostaisi uuden halvan sohvan muutaman vuoden välein.

   Tosi ikävä kuulla, että farkut pilasivat ekan valkoisen sohvan. :/

 12. Aaaaw näyttää super hyvältä! 🙂 Meillä uusi sohva on ajankohtainen pian, ja tämä Adean Band, on kyllä tähän asti selkeästi voitolla. Nyt varsinkin, kun tajusin että siihen saa noin kätevästi uudet päälliset! Huippua!

 13. Hei! Mun on jo pitkään pitänyt kysyä, että mikä malli tuo teidän olohuoneen lattiavalaisin on? Lienee Tolomeo, mutta minkälaisella varjostimella? Tuota megaakin kun näyttää olevan niin montaa eri variaatiota…Ja kiitos vielä, että saamme lukea näin kaunista blogia! t. Lotta

  • Kiitos mukavasta palautteesta. 🙂

   Jep, se on Tolomeo Mega. Varjostin on tuommoista paperimaista…en nyt muista miksi sitä kutsuttiin. Höh. Jostain blogin uumenista tuo tietokin löytyisi…

 14. Oi, että on hyvän näköinen 🙂 Suuri plussa siitä, että sohviin on olemassa tällainen vaihtoehto 🙂
  Minua kiinnostaa myös sohvanpäällisen hinta 😉 Valkoinen on kyllä niin raikas ja ihana, että en voi muuta kuin huokailla, että ai, että minä rakastan tuota valkoista väriä 😉
  Itse en vain uskalla hankkia valkoista sohvaa, sottapyttyjä kun on kolmen kappalein 😉 Tyytyminen vaalean harmaaseen 😀 Kiva väri sekin 🙂

  • Vaalean harmaa on oikein hyvä väri sekin. 🙂

   Päällisen hintaan vaikuttaa suuresti sohvan koko ja kankaan valinta, joten en uskalla antaa tiettyä summaa. Useita satoja euroja saa varautua maksamaan.

 15. Todella kaunis sohva. Meinaan hankkia saman sohvan, hyvin perustelit tuossa myös tämän hankintaa käytännöllisyyden kannalta. 😀 Onhan se iso kertahankinta, mutta kestää aikaa ja katseita.

  • Onpa mukava kuulla jos olen voinut auttaa ostopäätöksen tekemisessä. 🙂 Sohvaan kannattaa kyllä satsata. Siinä vietetään niin paljon aikaa. Band on ajaton valinta.

 16. Meilläkin on valkoiset (irto)päälliset sohvassa. Lapsiperheessa valkoiset pääliset ovat ihan ykkösjuttu sillä kestävät konepesun, linkouksen ja kaikenlaiset tahranpoistokäsittelyt.

 17. Ihanan näköistä. Olen aikeissa hankkia myös meille Adean Bandit samalla periaatteella – 2 päälliset ja toinen sohva ilman käsinojaa. Mikä valkoinen kangas sohvissa on? Itsekin aion ottaa toisen valkoisen ja toisen harmahtavan tai beigen kankaan.

 18. Mistä/minkä merkkiset teidän olohuoneen ja makuuhuoneen ovet on? Tykkään kovasti.

 19. Hei, kävin juuri ihastelemassa Band-sohvaa ja valkoista väriä on useampiaLinosa kankaassa, joten kiinnostaisi erittäin paljain mikä valkoinen teillä.
  Näyttää niin raikkaalta.

  Sydämellinen kiitos ihanasta blogistasi, oikein innolla odotan aina mitä olet taas iloksemme postannut.

 20. Pingback: valkoiset sohvat | huonekalut-fi.com

 21. Pingback: Artek 91 pöytä - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.