by-lassen-rimm-9072

rosmariini-9072

rosmariini-9069

Rosmariini on sellainen kasvi, jonka tunnun saavan hengiltä hyvin nopeasti. Tämä ihanan tuuhea puska säilyi hengissä meillä vajaa viikon. Muistaakseni edellinenkin rosmariinini taisi sinnitellä yhtä kauan. En ymmärrä mitä tein väärin; ehkä kastelin sitä liikaa (vaikka yleensä virheeni on kastella liian harvoin) tai sitten meidän keittiö ei ole tarpeeksi valoisa tälle yrtille. Sijoitin kasvin kyllä välitilan ikkunan eteen kuvien ottamisen jälkeen.

Huomasin muuten, että täältä meillakotona.fi:stä löytyy ohjeet rosmariinin kasvatukseen. Tämä taustatyö olisi tietysti kannattanut tehdä aiemmin, kun rosmariinin olisi ehkä voinut vielä pelastaa. Nyt en enää kyllä aio hankkia tätä yrittiä meille.

Seuraavaksi täytyy löytää joku muu kasvi ihanaan By Lassenin Rimm-ruukkuuni*. Viininpunaisesta kolmiokäenkaalista olen haaveillut useamman vuoden, mutta en ole sellaista vielä meiltäpäin löytänyt. Viininpunainen kasvi sopisi minusta kivasti tähän camelin sävyiseen ruukkuun.


Translation: I manage to kill my rosmary in less than a week. It has happened once before and I think this is it – I will no longer try my luck with this herb. I’ll have to find something else to put in my beautiful By Lassen Rimm pot*.

*By Lassenin ruukku saatu blogin kautta / By Lassen Rimm pot gifted

Author

5 Comments

 1. Minulla on sama juttu, en ole saanut rosmariinia kesäaikaa lukuunottamatta viihtymään kovin kauaa meillä keittiössä. Käenkaali lienee vähän helppohoitoisempi mutta nyt talven aikana sen varsia on kohdannut kova kato. Kauniita kuvia!

  • suvi m Reply

   Haluaisin kyllä koettaa onneani vielä käenkaalin kanssa. Toivottavasti sellainen joutuu jostain täältä… 🙂

 2. Nätti on kyllä ruukku! Rosmariinia en ole kokeillut, mutta se käenkaali osoittautui mulla vaikeaksi kasviksi ja se kuoli. Omasta mielestäni pärjään yleensä hyvin kasvien kanssa, mut sen kanssa en 😀

  • suvi m Reply

   No voi hitsi. Ihan taatusti näännytän käenkaalin jos sinä superviherpeukalokin koet sen vaikeaksi. 😉 No, pitää ainakin kokeilla jos nyt löydän käenkaalin täältä meidän hoodeilta…

 3. Älä luovuta rosmariinin kanssa! Odota kuitenkin kesään ennen kuin ostat sen ja istuta se ulos, vaikka terassille. Rosmariini viihtyy todella hyvin aurinkoisessa ja kuumassa paikassa. Se tykkää myös kuivasta mullasta eli maltia kasteluun 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.