Tulipa pyörähdettyä Helsingissä edestakaisin ja nyt on ihana olla kotona taas! Ehdin Helsingin reissulla piipahtaa myös Artekin myymälässä, jossa vietettiin uuden liiketilan 1-vuotissynttäreitä. Samalla kävimme jälleen kerran koeistumassa Karuselli-tuolin – on se niin ihana istua! Mutta nyt sisustusuutisten pariin…

Oak_Classic_Basket_Weave_brush_waxoil_vertical_RGB

Photo: Timberwise

Kotimainen Timberwise tekee yhteistyötä suomalaisten huippumuotoilijoiden kanssa: tällä viikolla julkistettiin Harri Koskisen ja Ville Kokkosen suunnittelemat mallistot Timberwise Design Projectiin. Uusissa mallistoissa puumateriaalia tullaan käyttämään innovatiivisella tavalla. Mallistoissa hyödynnetään lattiateollisuudesta ylijäämiä hukkapaloja uusin tavoin.

Muotoilija Ville Kokkosen kädenjälkeä tullaan näkemään uudenlaisessa seinämallistossa. ”Toisto ja rakenne sekä miten varjot muuttavat pintaa on ollut konseptini merkittävin esteettinen tarkoitus”, Ville Kokkonen summaa.

Muotoilija Harri Koskinen on puolestaan suunnitellut Timberwiselle lattimalliston, jossa on huomioitu puumateriaalin uusiokäyttö lattiassa. ”Suunnitellessa minua inspiroivat geometriset muodot ja kolmiulotteisen vaikutelman luominen. Paloista syntyy lankkuja ja lankkuja yhdistämällä saadaan suurempia kokonaisuuksia. Viivojen leikkiä on luvassa”, Harri Koskinen kertoo suunnittelustaan.

Suurelle yleisölle uutuudet tullaan kokonaisuudessaan esittelemään tulevana syksynä Habitaressa, Helsingin Messukeskuksessa.

Vallila_Kaupunkuosit2

Photo: Vallila

Vallilan kaupunkikuosien tekstiilikokoelma on täydentynyt uusilla malleilla. Uusiin kevätmalliston kuoseihin taltioituivat Oulu, Vanhan Rauma, Porin, Punkaharju, Puijon hyppyrimäki sekä Helsingin keskustan vilinä. Kattava kaupunkikuosisarja ja Suomen kiertäminen kytkeytyvät tiiviisti Suomen suureen juhlavuoteen. Kaupunkikuosit esiintyvät useassa eri sisustustuotteessa valmisverhoista ja metrikankaista pussilakanoihin, keittiötuotteisiin ja kangaskasseihin.

Värikkäiden kuosien rinnalle Vallilla on julkaissut myös Ajaton-tuotesarjan, johon kuuluu yksivärisiä tuotteita kylpyhuoneeseen, makuuhuoneeseen ja keittiöön valkoisen, harmaan, pellavan, sinisen ja vaaleanpunaisen sävyissä. Ajaton-sarjan ensimmäiset kuosit ovat pisaramainen pallokuosi Tippa ja graafinen raitakuosi Tokka. Sarjasta tehdään ensimmäisenä kylpy- ja käsipyyhkeet, kylpymatto ja pesukinnas.

pine-lip-balm-fds

Photo: Finnish Design Shop

Finnish Design Shopin järjestämän FDS Award -muotoilukilpailun voittaja on valittu. Pääpalkinnon sai Mona Isotuvan suunnittelma Pine Lip Balm -konsepti. Pääpalkinnon arvo on 7000 euroa. Voittaja on eettisesti ja ekologisesti tuotettu huulirasva, jossa tuote ja pakkaus muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden: rasia on valmistettu kotimaisesta männystä ja huulirasvan yhtenä raaka-aineena on käytetty luonnonmukaista eteeristä mäntyöljyä. ”Rasian yksinkertainen muotoilu hyödyntää taitavasti männyn kaunista syykuviota. Suunnittelussa ja puuntyöstössä
on nostettu materiaalin ominaisuudet esiin ainutlaatuisella tavalla.”, tiedotteessa todetaan.

Kilpailussa toisen palkinnon sai Maija Leskelän metallista ja nahasta valmistettu Puffin-jakkara ja kolmannen palkinnon Hanna Anosen värikäs Cocktail-riippuvalaisin. Palkitut työt ovat tänä vuonna luonteeltaan ja toteutustavoiltaan hyvin erilaisia. Yhdistävä tekijä on, että ne ovat pienellä hiomisella valmiita tuotantoon.

Voittajatyöt valinneeseen juryyn kuuluivat: Clara von Zweigbergk (Clara von Zweigbergk Design), Shane Schneck (Of ce for Design), Mika Tolvanen (Studio Tolvanen), Joanna Laajisto (Joanna Laajisto Creative Studio), Kari Korkman (Helsinki Design Week) ja Teemu Kiiski (Finnish Design Shop). FDS Award on kaikille avoin muotoilukilpailu, jossa tehtävänä on suunnitella kodin tuote, joka sopii hyvin verkkokaupassa myytäväksi.

samsung_frame

Photo: Samsung

Samsung julkaisi tällä viikolla hienon tv-uutuuden: The Frame -television, joka sulautuu saumattomasti osaksi mitä tahansa sisustusta. Art Mode -kuvatilan ollessa päälle kytkettynä, The Frame -televisio näyttää seinälle ripustetulta kuvakehykseltä. Sen sijaan, että ruutu muuttuu pimeäksi, kuten perinteisessä televisioissa, The Frame -TV:n näyttö muuttuu taideteokseksi. Television digitaalisesta taidevalikoimasta on valittavana yli 100 taideteosta kymmenestä eri aihealueista, mukaan lukien arkkitehtuuri, luonto, toiminta ja kuvataide. Uutuustelevisio syntyi yhteistyössä tunnetun sveitsiläissunnittelija Yver Beharin kanssa. 

The Frame on varustettu Samsungin läpinäkyvällä Invisible Connection -kaapelilla, jonka avulla television sulautuu mihin tahansa ympäristöön. Optinen kaapeli kokoaa kaikki laitteet yhteen ja vapauttaa olohuoneen ulkoisten laitteiden ja johtojen hallinnasta.

 HM_Home Summer 2017

Photo: H&M Home

H&M Homen kesämallisto on julkaistu. Mallisto henkii rantalomatunnelmaa palmukuoseineen, hamam-pyyhkeineen ja punoskoreineen. Lisää inspiraatiokuvia löydät täältä.

Nyt nauttimaan vapaapäivästä! Mukavaa sunnuntaita!


Translation: Interior news of the week. Finnish Timberwise collaborates with Finnish top designers Harri Koskinen and Ville Kokkonen. They have created new collections of excess wood left over from parquet manufacturing. / Vallila launches new patterns inspired by Finnish towns and destinations. / The winner of Finnish Design Shop Award is Pine Lip Balm designed by Mona Isotupa. / Samsung will release a new tv ”The Frame”, which looks like a painting on the wall. / H&M Home have released pictures of their summer collection.

Author

3 Comments

  1. Mahtavia juttuja, kiitos tosi kiinnostavasta ja hyödyllisestä koosteesta! Tuo fds-voittaja on mahtava! Samoin tuo uudenlainen tv, voisin hyvinkin harkita omaankin kotiini 🙂

    • suvi m Reply

      Kiva kuulla! 🙂 Täytyy myöntää, että olin aika yllättynyt tuosta FDS-voittajasta, mutta oikein ihanalta tuotteelta vaikuttaa. Ja tuo tv on ihan huippu! Sopisi hyvin näin taiteilija-tyttären kotiin… 😉

  2. Pingback: The Frame yhdisti taiteen ja teknologian Norjan Lofooteilla - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.