Kerroinkin jo aiemmin, että uusimmassa Divaanissa (maaliskuun nro) alkoi uusi juttusarja ”Bloggarin projekti”, jossa bloggarit toteuttavat pieniä muutoskohteita. Minun vuoroni oli olla ensimmäinen ja esittelen lehdessä työhuoneemme muutoksen.

study1

Maaliskuun Divaanista näet millainen kaaos työhuoneessa ennen vallitsi. Lehdessä julkaistu ”ennen”-kuva ei todellakaan ole mitenkään lavastettu. 😉 Työhuoneeseen oli kertynyt paljon erilaisia tyhjiä pakkauksia, sisustustyynyjä ja vaikka mitä muuta romua. Ovi oli aina helppo sulkea ja unohtaa sotku hetkeksi. Mutta koska meille jäi jonkin verran ylimääräisiä levyjä ja kaapinovia raksa-ajalta (ovet olivat aluksi väärän kokoisia), päätin että ne on hyödynnettävä. Niinpä Mankku nikkaroi keittiökaappien rungoista uudet kaapit työhuoneen Elfa-hyllykön alle. Kaapinovet ovat samaa sarjaa olohuoneemme kirjahyllykön ovien kanssa.

study2

tyopoyta

details1

Kaappien päälle ostimme päällystetyn vanerilevyn ja näin siihen syntyi kätevä taso. Tasolle on hyvä asetella kaikkea pientä tarpeellista, mikä olisi työpöydällä vain edessä. Seinälle teippasin pari Therese Sennerholtin korttia sekä HAY:n printtitaulun (saatu lahjaksi blogin kautta).

Työhuone kaipaisi vielä mm. uutta valaisinta ja pieniä säilyttimiä. Millaisia – senkin voit kurkata maaliskuun Divaani-numerosta.

Tässäkin muutoksessa tärkein juttu oli se kaikkien aikojen paras sisustusvinkki: siivoa ja karsi ylimääräinen pois.

P.S. Palaan pian vastailemaan kommentteihinne ja taggaamaan uudestaan alkupään blogipostaukset. Minulla oli vähän sähellystä tagien ja kategorioiden kanssa, joten alkupään blogikirjoituksista puuttuu nyt tagit.

 

Translation: Our study used to be quite cluttered. Stuff had just started to gather on the shelves of the bookcase and on the floor. When I was asked to write a small before-and-after-story for Finnish interior design magazine ”Divaani”, I decided that our study would be the perfect subject. We had some leftover cabinet doors, so I thought they could be used for a new cabinet for the study. My husband made the cabinet frames from kitchen cupboard frames. These are the after pictures. In the magazine, you can see the before picture and pictures of some of the products that I’d still like to buy for the room. The main point of the story is that the best decoration advice is simply to clean up and declutter.

Author

24 Comments

 1. Muutos näyttää hyvältä; tykkään kovasti. Meilläkin on työhuone vähän ongelmallinen, koska sinne päätyvät kaikki sekalaiset tavarat. Pitäisi varata kirppispöytä pariksi viikoksi, niin saisi vähän karsittua.

  • Meillä on niin paljon romua, josta pitäisi päästä eroon! Näkisittepä kuinka sotkussa kaikki meidän kaapit ja laatikot ovat. Pitäisi päästä organisoimaan kaikki uudestaan – kun vain jaksaisi ja olisi ylimääräistä aikaa. Samalla tulisi varmasti vaikka mitä tavaraa laitettua kirppikselle.

 2. Tämä postaus tulikin hyvään saumaan, kun meilläkin tuunataan työhuonetta uuteen uskoon. Uusi hieno, ISO, pöytä siellä on jo mutta seinät ammottavat tyhjyyttään ja lattialla on kaikenlaista mitä ei pitäisi olla 😀

  • No kiva juttu, että postaus sattui sinun kannaltasi hyvään aikaan. 🙂
   Kummasti tuonne työhuoneeseen vaan kerääntyy tavaraa…

 3. Hei, taas kysymys 🙂
  Tuo kello tietokoneella, saakohan tuollaista samanlaista ”kellotaulua” iphoneen tai iPadiin?
  Näyttää kauniilta!

 4. Hyvältä näyttää! Kiva, kun olette ”uskaltaneet” laittaa reilusti mustan seinän 🙂

  Väillä tuntuu, että juuri se karsiminen on kaikista vaikeinta; ”jos vaikka joskus tarvitsisi vielä…”

  • Jep, meidän koko pikkuruinen työhuone on maalattu ”kätkö” sävyllä, joka taittaa pikkuiseen lilaan. On ikäänkuin tumma munakoiso. Tykkään kovasti! Kuvissa väri vaan helposti näyttää mustalta.

   Karsiminen on kyllä haastavaa, mutta minua ahdistaa liika tavara. Pitäisi vielä käydä kaikki kaapit läpi…

 5. Lehdestä tätä jo katselinkin ja tykkäsin kovasti! Kyllä tuolla olisi mukava työskennellä! Taitava olet!

 6. Tuo on kyllä tullut todettua itsekin, siivoa ja karsi ylimääräinen on oikeasti yksi parhaista stailauskeinoista. 🙂

 7. Tuolla kelpaa työskennellä. Mistä muuten ostitte tuon vanerilevyn? Meillä on hyvin samanlainen kaapisto makkarin seinällä ja ollaan etitty kaappien päälle kans jotain levyä, mutta vielä ei olla löyetty. Tuo näyttää tosi kivalta.

  • Vanerilevy hankittiin paikallisesta vaneriliikkeestä, finesposta. Se on kätevä, kun levy täytyy vain sahauttaa oikeaan mittaan eikä muuta tarvita. Pinta on helppo pyyhkiä.

 8. Hei!

  Saisinko kysyä tuosta teidän kodinhoitohuoneen altaasta. Eli mistä olette hankkineet tuon Duravit Vero altaan ja oliko kokonaisuus kuinka kallis? Olemme juuri rakentamassa ja haaveilen juuri tuollaisesta altaasta metalli osineen meidän kodinhoitohuoneeseen. =)

  • Hankimme duravitin altaan netraudasta. Sivuilla ei ole tuotekuvia, mutta sehän ei haittaa, kun tietää mitä on ostamassa. 😉 valitettavasti en enää muista tarkkaa hintaa, mutta netraudan sivuilta se selviää.

 9. Hei. Mikä tuon työpöydän ja/tai kaappien päällä olevan vanerin nimi on ja mistä löysitte sitä? Voit vastata myös s-postilla, jos et halua mainostaa julkisesti.

  • Ylempänä vastasinkin jo mistä vanerilevy hankittiin. Valitettavasti en tiedä tuon vanerityypin nimeä. Pitää kysäistä mieheltä…palaan asiaan!

 10. Heippa! Tätä postausta tulikin luettua uudesta Divaanista 🙂 Hienoa, että blogisi näkyy myös siellä. Tuli mieleen, kun näin Block-valaisimenne, että itse vaihdoin omaani juurikin uuden lampun entisen palaneen tilalle ja valitsin värisävyltään cool white olevan energiansäästölampun. Tuntuu, että Block sai aivan uuden elämän ja lasi tulee todella oikeuksiinsa. Tämä on tietenkin makukysymys, minkä sävyisestä valosta pitää, mutta suosittelen ainakin kokeilemaan viileämmän/puhtaamman valkoisen värilämpötilan lamppua Blockiin.

  • Kiva kuulla, että bongasit jutun jo Divaanista. 🙂
   Jep, meillä on liian himmeä polttimo tuossa Blockissa. Isäntä sen kävi ostamassa, joten syytetään häntä. ;D Mutta yleensä pidän kyllä enemmän lämpimän sävyisestä valosta kuin kylmästä.

 11. Kiva muutos, meidän työhuone kaipaisi samankaltaista muutosta, tosin meillä alkutilanne vielä astetta pahempi kaaos 🙂 Jos saa toivoa, niin pyytäisin kattavampaa kuvapostausta tuosta hyllyköstä. Itsallä haaveissa String, mutta kustannussyistä hankinta on pitkissä kantimissa ja jotain tarttis tehdä nopeasti. Mies ei lämmennyt Elfa-ajatukselle, mutta hänet vois saada muuttamaan mielensä kuvien avulla !

 12. Heips,

  minkä mittanen teidän työpöytä on? suunnittelin meille pöytää samoilla jaloilla, ja mietein että jääkö liian ahtaaksi. sitten bongasin divaanista tän sun kuvan ja arvelin ettei teilläkään toi kauheen pitkä taida olla. 🙂

  -satu

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.