Tässä tulee terassipostauksen toinen osa. Sateisen päivän kuvissa on meidän kodinhoitohuoneen ovi, joka sai loman aikana vihdoin portaat ja rimoitusta ympärilleen. Myös etupihan terassin yhteydessä on nyt portaat.

Kodinhoitohuoneen oven yhteydessä oleva rimoitus päätettiin ehkä viidessä minuutissa periaatteella:

”Laitetaanks tähän vähän rimaa. Joo. Kokeillaanko niin, että toiselle puolelle korkea ja toiselle puolelle matala rimoitus. Joo. Toiselle puolelle tiheesti ja toiselle puolelle suuremmilla väleillä. Joo.”.

Ja semmoinen siitä tuli sitten. Kekkilän pyöreät pihakivet on asetettu rennosti soran päälle, mutta ne ovat itseasiassa tosi kivat ja käytännölliset noin. Ehkä niitä ei laitetakaan takapihan nurmikolle johtamaan leikkimökille.

Alunperin takapihan terassille tehdyt portaat muuttivat etupihan terassille – sattuivat olemaan juuri saman levyiset. Mikä säkä?! Takaterassille tehtiin nimittäin sitten vähän kapeammat portaat, mutta se kohta on vielä pikkuisen kesken.

Kuten näkyy, etupihan terassilla oleva hortensiakin on vielä hengissä. Se onkin ollut niin kova kukkimaan, että olen pari kertaa saanut napattua siitä oksan maljakkoon olohuoneen pöydälle. Kätevää!

Tämä terassisarja saa jossain vaiheessa myös kolmannen osan, sillä saunatuvan terassi olisi vuorossa seuraavaksi. Puutavara jo odottaa pihalla… Ai niin, koristeportin eteenkin pitäisi kehitellä vielä jonkinlaiset portaat. No ehkä ensi vuonna sitten…

Author

14 Comments

 1. Tykkään kovasti tuosta Harmajalle tyypillisestä tiheä – harva -rimoituksen vaihtelusta. Meillä kaikki korkeat tulevat tiheänä ja kaidekorkuiset harvana. Nyt pohdimme, kuinka tehdä talon sivulle tulevien portaiden maahan saakka tuleva rimoitus. Vinoon koko matkalta vai vaakasuoraan ja miten se sitten onnistuisi… Täytyy taas kaivella esitteet ja selailla. Ne ovat kyllä korvaamattoman hyviä.

  • Minäkin tykkään hirveästi tuosta rimoituksesta, juuri siitä, että sitä on kahdella tiheydellä. Me olemme vaihdelleet tiheyttä siten mikä miellyttää silmää, sillä näitä terassirimoituksia ei oltu piirretty piirustuksiin.

   Kannustalon esitteistä on ollut meillekin apua. Oliko se viime syksyn esite, jossa oli myös valkoiseksi maalattu Harmaja ja siinä oli paljon terassirimoitusta. Muistaakseni myös portaiden yhteydessä, mutta en enää muista kuinka ne rimat siinä meni…

 2. Ääh, iskee aivan hillitön talokuume, aina kun blogiasi lukee. Tämä on kyllä kohtalokasta. =D Noh, jos sitten muutaman vuoden päästä. 😉

 3. Mitä soraa teillä on kulkukäytävillä? Näyttää kuvassa tumman harmaalta…? Pysyykö nuo isot pyöreät kivet hyvin paikallaan soran päällä? Tosi kivalta näyttää!

  • Meidän murske on karkeudeltaan 0-16. Pyöreät laatat ovat pysyneet ihan hyvin paikoillaan, mutta jos ne meinaa pysyvästi jättää noin, niin kannattaisi varmaan painaa ne syvemmälle soraan.

 4. Hienot terassit!

  Eikö ole sateen armoilla tuo kodarin ovi, kun ei ole mitään suojaa/katosta siihen, lumi ja vesi paiskautuu sitä päin?

  • Ei ainakaan viime talvena ollut lumesta ongelmaa. Ovi on kyllä pienen pienessä syvennyksessä, joten ei siihen suoraa pääse satamaan. Ja kyllähän ovet säitä kestää nykyisin. 🙂

 5. Se teidän lehtikuusi patio on todella kaunis, laitan sen korvantaakse kun alamme tehdä vastaavaa mökille. Kiitos. Ja tuo teidän leikkimökki on vallan mahtava, melkein kuin vierasmaja ; )

 6. Mistä löysitte tuollaista ”salmiakki” rimaa sen normaalisti tarjottavan viistetyn tilalle?

  • Rima kuuluu Harmaja-mallistoon ja ostimme sitä Kannustalolta. Kyllä sitä varmaan voi ostaa ihan erikseenkin heiltä. Kannattaa ainakin kysyä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.