Kävin äsken viemässä Mankulle ruokaa raksalle, sillä hän ei ehtinyt syödä ennen sinne menoa. Samalla nappasin kuvat tämän hetkisestä tilanteesta, jotta voin taas raportoida, mitä viime viikolla saatiin aikaiseksi.

Viime viikko sujui pääosin -ylläri ylläri- paklauksen ja maalauksen parissa. Nyt vuorossa olivat khh, vanhempien vaatehuone, vanhempien makkari ja kylppäreiden katot.

Vanhempien makkari

 

Vanhempien makkari toisesta kulmasta (vieressä vaatehuone)

 

Vaatehuone

 

Vanhempien kylppärin katon paklaus on aloitettu

Perjantaina saapui tosiaan se surullisen kuuluisa keittiömme. Keittiöasiaan kuuluu sen verran uutta, että asiasta on tänään taas keskusteltu Topi-keittiön myyjän kanssa ja olemme saaneet erittäin hyvää palvelua. Minulle tulee ihan paha mieli heidän puolestaan, että näin kävi. Inhimillisiä erehdyksiä sattuu, mutta onneksi asia saadaan korjattua!

Keittiön yläkaappimme ovat normaalikokoa matalammat ja siksi tässä kävi niin, että ovet ovat pienemmät kuin runko. Mitään virhettä ei kuitenkaan varsinaisesti ole sattunut. Yläkaappiemme rungot on käsittääkseni sahattu isommasta kaapista pienemmäksi, mutta heidän standardinsa on tuon kokoisten kaappien kohdalla sellainen, että runko on ovia suurempi. Pakko kyllä sanoa, että en voi ymmärtää sitä millään. Miksi joku tarkoituksella haluaisi sellaiset kaapit? Meille nyt siis tehdään uudet ovet, koska emme tieneet tästä kokoerosta etukäteen. Ja koska ovet teetetään meille erikseen, valitsimme samalla ne muutaman sentin suuremmiksi kuin runko; tämä siksi, että silloin emme tarvitse pomppusalpoja, vaan kaapin saa auki työntämällä sormella oven takaa (rungon alle jää se ylimääräinen tila). Vanhemmillani on sellainen ratkaisu ja se toimii oikein hyvin. Ehkäpä sellainen malli kannattaisi ottaa tuotantoon…?

Muuten olemme erittäin tyytyväisiä keittiöön: maalipinta on laadukas ja keittiö näyttää jo nyt upealta (meidän mielestä), vaikka se ei olekaan valmis. Tässäpä vielä muutama parempi kuva kuin ne edelliset kännykällä räpsäistyt.

 

 

 

Olemme erittäin tyytyväisiä, että valitsimme nuo mattaovet, eikä kiiltävät!

Viime viikolla saapuivat myös väliovemme, jotka näyttivät oikein kauniilta. Tilaamatta oli jäänyt kylpyhuoneiden ovet, sillä niiden täytyy olla kosteutta kestäviä. Olimme päättäneet tilata ne myöhemmin ja sitten se olikin unohtunut kokonaan. Kannustalo ja Kannustalo-myyjämme Pentti Porrassalmi halusivat kiittää Kannustalon näkyvyydestä blogissamme ja niinpä tarjosivat ne kaksi puuttuvaa ovea meille. Sydämellinen kiitos heille! Kirjoittelen ovista vielä tarkemmin myöhemmin, kun on kunnon kuvia saatavilla…

Olohuoneessa on tällä hetkellä kaaos, sillä osa kaapistoista (mm. vaatekaapit) odottavat siellä asennusta paikoilleen. Topilta tulleet vaatekaapit näyttivät juuri siltä miltä pitikin, joten niitä ei tarvitse vaihtaa. Tänään tuonne sekaan ilmestyi vielä keittiön kodinkoneemme (kaikki Miele-merkkiset, AEG:n mikro ei vielä saapunut).

Olohuoneen kaaos

Tilaamamme luonnonkivimosaiikin kohtalokin selvisi viime viikolla (aiheesta tarkemmin täällä ja täällä). Laattapisteeseen saapui toinen erä sitä samaa mosaiikkia ja se näytti samalta kuin se, jota me saimme. Päätimme, että aiomme pitää laatat (vaikka ne eivät olekaan mallipalan näköiset), sillä emme enää jaksa etsiä uutta laattaa ja käsiteltynä tämä mosaiikki on hyvin samansävyinen tumman seinälaattamme kanssa. Saimme sitä käsittelyainetta yhden purkin kaupan päälle ja sillä voimme käsitellä mosaiikit tummiksi jos niin haluamme. Aiomme ensin kuitenkin katsoa, miltä ne näyttävät asennettuna paikoilleen ja jos ero tumman seinälaatan kanssa on liian suuri eivätkä laatat sovi yhteen, käsittelemme ne joko kokonaan tai osittain sillä ”tummennusaineella”.

Laitanpa tähän loppuun vielä kuvan siitä, kun tytön huoneen liitutauluseinä pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön tänään.

Pienet piirustelijat. Etualalla näkyy Ikeasta hankitut kylpyhuoneen kaapistot.

Tällä viikolla timpuritiimimme on toisella työmaalla, mutta Mankku jatkaa paklaus- ja maalaustöitä. Kohta saisi varmaan asentaa jo kylpyhuoneiden kaapistot ja LVI-tuotteetkin…

En ole vieläkään ehtinyt kirjoittaa siitä yhteistyökampanjasta, johon viime viikon raportissa viittasin, mutta kirjoittelen siitä tällä viikolla tarkemmin.

Kyllä tämä projekti tästä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta menee eteenpäin…

Mukavaa viikkoa!

Author

12 Comments

 1. >Ihana kuulla, että olette pääsemässä vastoin käymisistä kohti voittoa! Ja yhdyn teiän mielipiteeseen keittiöstä – siitä tulee mahtava! Itsekkin ehkä valitsisin korkeakiiltoisten sijaan matat, kun en jaksaisi kiillotella kaapin ovia ;).Pikkuihmiset piirustuspuuhissaan ovat kerrassaan viehättäviä, seinäideakin siis loistava. Blogiasi on kyllä niin mukava lukea kun oma talokuume sen kun kasvaa kasvamistaan! 🙂

 2. >Taiteilijoilla on kyllä hyvät alustat viimeisessä kuvassa:)Keittiönne näyttää jo nyt upealta. Meille tulee eri firman keittö, mutta matskut on yllättävän lähellä teidän vastaavia. Mattaa tulee meillekin, ja koska tykkään myös kiiltävästä, vaikka pidän sitä laskevana trendinä, niin tilasin tänään kiiltävää valkoista kodinhoitohuoneeseen, että saan sitä jonnekin:) Pitäisköhän tehdä omaan blogiin juttua, niin en tunge tarinoita sun blogiin…

 3. >Onpa hienoa, kun Kannustalo on ahkeruutesi blogin kirjoittamisessa huomioinut. Meidänkin rakennushankkeeseemme blogillasi oli vahvistava vaikutus ja 2007 valmistuneen Rauhala-rakennusprojektin jälkeen aloitamme Harmajan rakentamisen toukokuussa. Talomyyjällemmekin blogiasi kehuin ja varmastihan olivat sen Kannustalossa jo aiemmin huomioineet. Harmaja-nimellä googlaamalla on blogisi todella näkyvä. Kiitos sinulle tästä ahkerasta päivityksestä ja hyvistä ideoista. Teidän projektinne on loppumetreillä, kun omaamme aloittelemme.

 4. >Hienoa, että asiat lutviintuvat kohdalleen! Ja kivalta raksallanne näyttää kodinkoneista ja romppeista huolimatta!:)Yläkaappinne ovat normaalia matalemmat, eli saanko kysyä mikä niiden korkeus on, onko se topin normikoosta (eli onko se jotain 60-70cm?) vielä matalempi versio? Vähän tuppaa stressaamaan tuo juttu,kun itsellämme myös ne kaupat tosiaan Topin kanssa tulossa,Ehkä, jos ja kun saan edustajan kanssa tämän asian setvittyä. Vielä kerran kiitos tästä tiedosta,muuten emme mekään olisi tajuttu tähän huomiota kiinnittää.raksarouva

 5. >Oih, näyttääpä keittiö kerrassaan valkoiselta :DHienoa että saitte asian järjestettyä.Meillä on taas Puustellin keittiö ja yläkaapeissa on juuri se sormien mentävä rako, että pystyy vetämään auki. Myyjä ei ees suositellut pomppusalpoja, koska kyseiset kaapit on ehkä eniten käytettyjä keittiössämme eikä hän(kään) luottanut pomppusalpojen kestävyyteen vuosikausia.Ainut vaan, että kaapin ovet tuppaavat likaantumaan sitten sisäpuolelta eikä aina hoksi sitä siivota, kunnes se on jo pinttynyt :/

 6. >Saila: Voi kiva kuulla, että viihdyt täällä! :)Meillä oli edellisessä talossa kiiltävät ovet. Kyllä ne oli ihan helppo pitää puhtaana, mutta nyt ajateltiin, että ehkä tämmöiset perusovet ovat ajattomammat…Violette: Olisi niin mukava lukea tarkemmin teidän valinnoista, joten kirjoittele ihmeessä niistä jos vain aikaa löytyy ja haluat kertoa tarkemmin teidän projektista! :)Teidän valinnat kuulostavat niin hyviltä!Mervi: Kiitos sinulle mukavasta kommentista! Olen ihan otettu! 🙂 Tätä blogia on minusta niin mukava tehdä ja samalla jää kaikki muistoksi itselle tästä ajasta. Ja on aina palkitsevaa kuulla, että joku saa täältä vinkkejä. :)Jännityksellä odotan millainen Kannustalon uudistettu Harmaja-mallisto on! Tsemppiä teille alkavaan projektiin! :)raksarouva: Keittön yläkaappimme ovat 575 mm korkeat ("normikaappi" on jotain 700 mm). Ne sumplittiin jotenkin niistä Topin omista standardeista, mutta en tiedä tarkemmin, että miten. Toivottavasti teillä menee keittiön kanssa kaikki putkeen! Uskotaan niin! :)Mari: Juu, se olikin onni onnettomuudessa, että päästiin vielä pomppusalvoista eroon. 🙂 Tosin vaatekaappeihin on sellaiset kuitenkin tulossa…Mutta onneksi ne sormenjäljet jäävät sinne kaapin sisäpuolelle piiloon. ;)Elviira: Meillä on Topin Kosketus-sarjaa joka paikassa. Ovi on oikein kaunis meidän mielestä ja maalipinta laadukas. 🙂

 7. >Tosi hyvältä näyttää teidän köökki, yksinkertaisen tyylikkäältä 🙂 Ja samoin olen tosi tyytyväinen siihen että valitsin mattaa enkä kiiltävää.

 8. >Hanna: Kiitti! 🙂 Kiva kuulla, että olet tyytyväinen valintaanne. Matta on kyllä ajaton valinta.

 9. >Mulla tuli mieleen että on sitten pomppusalvat tai otetta varten pidemmät ovet niin kyllähän se jostain täytyy pukata takaisin kiinni, ja siis että eikö sormenjälkiä (likaisia) jää kuitenkin… Omia yläkaappeja/-hyllyjä en ole vieläkään hommannut vaikka muutaman vuoden jo tässä asunut :)Niin voisko joku vetimetön kertoa kokemustaan?Mulla on kyllä Muuramekaappeja mh + oh mutta ne kyllä suljen siitä sormivaosta oven ala/yläpinnalla.Kiitos!

 10. >Minulla on jo toinen keittiö, jossa on vetimettömät yläkaapit. Koen niiden puhdistuksen jopa helpommaksi kuin vetimellisten. Sillä vetimien ympärille ja alle kuitenkin tulee sormenjälkiä ja niitä on paljon hankalampi pyyhkiä (monesti ihmiset ei edest tajua pyyhkiä kun on vedin edessä). Suora ovi on kätevä ja nopsa pyyhkäistä joka päivä siitä kohtaa mihin käsi osuu. Sormenjälkikin näkyy hyvin, joten minun tulee pyhkäistyä heti se pois, eikä siitä ole vaivaa. Kuitenkin keittiössä tulee käytettyä rättiä monta kertaa päivässä. Mutta pienenä huomiona – ovien pyyhkimiseen kannattaa käyttää mikrokuituliinaa eikä samaa rättiä jolla pyyhkii tasot ja pöydät, rasvaisella rätillä on turhaa sutata ovia. Niin sanotusti hyvin pyyhkii vetimetön ovi :))

 11. >Anonyymi & Malia: Malia tiivistikin jo tämän aiheen hyvin. Mielestäni vetimetön ovi on helpompi pitää puhtaana kun siinä ei ole vedin edessä, kun pyyhkii. Ja edellisessä keittiössämme oli sellainen lovi oven alla, josta ovi avattiin ja kyllä suurin osa sormenjäljistä tuli sinne taakse, vaikka ovi pitikin sitten vielä sulkea kädellä "oikealta" puolelta. En kokenut puhtaana pitoa mitenkään ongelmalliseksi. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.