Olen pienestä asti tykännyt hirveästi taloista. Muistan, kun lapsuudessani kävimme autoajelulla läheisessä Pietarsaaressa ja ihastelin siellä aina paria klassisen kaunista taloa, jotka sijaitsivat matkan varrella kaupungin keskustaan. Toinen oli valkoiseksi rapattu yksikerroksinen tiilitalo ja toinen vähän englantilaistyylinen punatiilitalo, jonka edessä olivat komeat leijonapatsaat (osa teistä varmaan tunnistaa, mitä taloa tarkoitan). Se talo tuli minulle mieleen näistä Fantastic Frankin kuvista.

fantasticfrank_1

fantasticfrank_6

fantasticfrank_4

fantasticfrank_10

fantasticfrank_5

fantasticfrank_7

fantasticfrank_9

fantasticfrank_2

fantasticfrank_8

fantasticfrank_11

fantasticfrank_12

Images: Fantastic Frank

Vuosien varrella ”talomakuni” on muuttunut modernimpaan suuntaan, mutta edelleen ihailen myös tällaista klassista tyyliä. Mutta eniten pidän eri sisustustyylien sekoittelusta. Tässäkin asunnossa on sisustuksessa melko moderneja elementtejä ja yhdessä klassisen talon kanssa niistä syntyy mielenkiintoinen yhdistelmä. Voi kuulkaa, ette arvaakaan kuinka monesti olen pyöritellyt mielessäni millaisen talon haluaisin suunnitella meidän seuraavaksi kodiksi! Se olisi entistä enemmän klassisen ja modernin yhdistelmää…

Siksi, että pidän eri sisustustyyleistä, on myös meidän kodin sisustuksesta muodostunut sellainen kuin se on. Olisin voinut sisustaa julkisivultaan hyvin modernin talomme samalla tiukan modernilla linjalla, mutta se ei olisi minua. Tykkään luoda kontrasteja ja ripoitella sinne tänne pehmeämpää tyyliä – siitä syntyy minusta kodikas mix. Se tyyli, josta parisen vuotta sitten ”paasasin” usein blogissani: modernia mutta kodikasta. Silloin kodista välittyy minusta myös tietty rentous, eikä kaikki ole liian harkittua.

Mutta nyt lähden auttamaan isäntää pihalle: hän kasaa minulle istutuslaatikoita vanhoista laudoista ja minulle jää sitten maalaushomma. Onneksi paistaa aurinko!

Translation: Inspiration for your Sunday by Fantastic Frank. I love these kind of classic houses, but what I think is the best is to mix different interior decoration styles. This house is very classic in style, but it is decorated mixing classic style with modern. It creates such a cosy feeling!

Author

6 Comments

 1. Olisiko mahdollista, että tekisit postauksen siitä, millaisen talon haluaisit seuraavaksi. niin ulkomuodoltaan kuin sisustukseltaakin? : )

 2. On kyllä ihastuttava kokonaisuus!
  Klassinen ja samalla raikas.
  Runsas ja kuitenkin minimaalinen.
  Inspiroi.

  Kompaan muuten Hennaa.

  • Kiva kuulla, että sinäkin sait tästä inspistä! 🙂

   Voi osaisinkohan edes tarpeeksi selkesti kertoa unelmieni talosta…hauduttelen vielä ideaa. 😉

 3. Minua myös on pienestä asti kiinnostanut talot, varsinkin niiden pohjapiirustukset. Olisin myös halukas lukemaan sinun unelma talosta, tai mitä muutoksia tekisit nykyiseen, jos edes tekisit.
  Olen niin kateellinen sinun vaatekomerosta joka sijaitsee ulko-oven vieressä! Minun unelma talossa olisi valtava vaatehuone kaikille kausivaatteille ja harrastuskamppeille eteisen yhteydessä.

  Ja hei, sitähän minun piti myös kysyä liittyen käpyvalaisimiin, että mikä on sinun mielestäsi niiden valaisuteho? Olen haaveillut niitä omalle pihalle. Vanhempieni rakentamassa talossa -79 pihalla oli käpyvalaisimia. En ole päässyt ajatuksen yli, ja bongasin vielä ne täältä sinun blogista 😉

  • Minäkin piirtelin lapsena tosi ahkerasti eri talojen pohjapiirroksia ja haaveilin unelmien talosta. 🙂 Barbeille rakensin kaupungin meidän kodin vintille. Enkä aikuisenakaan ole päässyt tästä talofiksaatiosta eroon. Olisi ehkä pitänyt ottaa se vakavammin silloin kun mietti omia uravalintoja… 😉

   Käpyvalaisimista tulee enemmänkin tunnelmavaloa. Tai se varmaan kyllä riippuu polttimoiden tehosta. Meillä on melko himmeät polttimot. Kävyt on niin klassiset! Suosittelen kyllä. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.