Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Syyskuu on sisustajan kannalta inspiroivaa aikaa. Monet brändit lanseeraavat uutuustuotteitaan ja mallistojaan. Pariisissa järjestetään ehkäpä alan suurimmat messut (Maison & Objet) ja täällä koti-Suomessakin pääsemme messuilemaan Habitareen. Syyskuun sisustusuutisten kokoamisessa olikin melkoinen urakka, mutta poimin tähän omasta mielestäni keskeisimmät ja mielenkiintoisimmat uutuudet ja julkistukset.

Iittala_Aalto_group_2017_04 copy

Kuva: Iittala

Verkkokauppa Finnish Design Shop järjesti äänestyksen Suomen rakastetuimmasta designklassikosta. Kahden kuukauden aikana ääniä annettiin yhteensä 10 735 kappaletta, joista 8 997 tuli Suomesta ja 1 738 ulkomailta. Kahdeksantoista prosentin osuudella voittajaksi äänestettiin Alvar Aallon vuonna 1936 suunnittelema Aalto-maljakko. Toiseksi tuli Eero Aarnion Pallotuoli ja kolmanneksi Fiskarsin oranssit Classic-sakset.

Artek_lamppu.135816 copy

Kuva: Artek

Artek esitteli Pariisin Maison & Objet -messuilla Daniel Rybakkenin uuden 124°-peilisarjan. Samassa yhteydessä lanseerattiin myös uusi versio Alvar Aallon Kultakello-nimellä tunnetusta A330S-riippuvalaisimesta sekä uusi Zebra-tuoteperhettä täydentävä tekstiilimallisto.

mj_interface_Leon

Kuva: Interface

Interface lanseerasi uuden Leon-sohvan. Istuintyynyn rakenne on kerrosrakenteista vaahtomuovia, mutta uutta on se, että päällimmäinen kerros on viskoelastista vaahtomuovia, joka reagoi istujan kehon lämpöön. Leon-sohva saapuu myymälöihin lokakuun aikana.

loota_fiilis

Kuva: Aarikka

Aarikka on julkaissut erilaisia DIY-askartelusettejä. Seteissä on Aarikan klassikkotonttuja eri teemoilla (esim. sauna tai supersankarit). Saatavilla on myös DIY-korusettejä. Lisäksi Aarikka on julkaissut diy-teemaan sopivan Loota-säilyttimen. Pauliina Aarikan suunnitteleman Lootan voi maalata tai kuvioida itse.

abt_7217201653567871497ODAyNzM.tif-l

image_59a96199aa0e8

Kuvat: Friz Hansen

Tanskalainen designbrändi Republic of Fritz Hansen on julkaissut uusia tuotteita Object-sisustusesinemallistoonsa. Uutuuksia ovat mm. kello, joka on valmistettu puuvillapaperista sekä origameista inspiraatiota ammentava monikäyttöinen kori, joka taittuu mitä mielikuvitusellisimpiin asentoihin. Lisäksi mallistossa on kynttilänjalkoja, tarjottimia sekä koristetyynynpäällisiä.

serie-7-lala-berlin-fritz-hansen-chair

Kuva: Fritz Hansen

Fritz Hansen julkaisi myös samettisen version Arne Jacobsenin suunnittelemasta designklassikosta, seiskatuolista.

custom1

Kuva: Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Sonin valmistama Hans J. Wegnerin CH25 lounge-tuoli, jota on tähän mennessä valmistettu vain tammesta ja savutammesta, on nyt saatavana myös pähkinäpuisena.

hm_home_59c6dda62a6b2239d8bbb4e1

Kuva: H&M Home

H&M Home on julkistanut sekä syksyn että joulun mallistonsa. Mukana on paljon erilaisia sisustusesineitä asetelmien luomiseen.

flos_59bec006ddf2b31aeed087d5

Kuva: Flos

Italialainen Flos tuo markkinoille täysin mustan version suositusta 2097-30/50 kattokruunustaan. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun Gino Sarfatti (1912-1985) suunnitteli tämän klassikkovalaisimen ja mattamusta versio lanseerataan juhlavuoden kunniaksi.

Lyhyesti:

Eri brändien kuvia yhdistää selkeästi tämän hetken sisustustrendit: luonnonläheiset värit, pehmeys, sametti ja tummenevat puulajit.


 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.