On aika taas kurkistaa kuluneen viikon sisustusuutisiin.

alvardag_vallilaKuva_Laurin talot

Photos: Alvardag & Vallila

Muusikko Lauri Ylönen on suunnitellut Vallilalle kolmen kuosin erikoismalliston (kuudessa eri värissä) osana Vallilan Kevät/Kesä 2017 -kokoelmaa. Tämän Alvardag X Vallila -erikoismalliston kuosit ovat Kuma, String ja Sulka.

– Tuomme ihmisiä yhteen luovan tekemisen kautta ja valloittavan estetiikan voimin. Teemme inspiroivia ja puhuttelevia suunnittelijayhteistöitä eri alojen taiteilijoiden, kuten muusikoiden, kuvanveistäjien ja muodin ammattilaisten, kanssa. Alvardag X Vallila -erikoismallistossa yhdistyvät Laurin vahvan näkemyksellinen tyyli ja Vallilan suunnitteluosaaminen, kertoo Vallilan omaa kokoelmaa johtava Rudolf Berner.

Alvardag X Vallila -erikoismallisto tulee myyntiin tiistaina 24. tammikuuta 2017 ja sisältää kankaita, valmisverhoja ja mattoja. Erikoismalliston kuosit loistavat myös huhtikuussa MTV3:lla alkavassa Laurin talot -tv-sarjassa.

Laurin Talot -tv-sarja seuraa kymmenen jakson ajan kuinka Lauri Ylönen suunnittelee ja toteuttaa neljä Suomessa täysin ennennäkemätöntä taloa. Laurin perustama Alvardag luo kauniita, älykkäitä, ekologisia ja ekonomisia asumisratkaisuja. Laurin talot -ohjelma alkaa MTV3-kanavalla maanantaina 3. huhtikuuta klo 20.00. Sarjassa Lauri suunnittelee oman kotinsa lisäksi talot rap-artisti Elastiselle, Duudsoneista tutulle Jarpille ja Aleksi Valavuorelle. Lauri tutustuu myös erilaisiin tapoihin rakentaa ja ajatella asumista ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Sarjassa päästään talojen ohella seuraamaan Alvardag X Vallila -erikoiskuosien suunnitteluprosessia.

pentik_juhlitaan_suomea

Photo: Pentik

Pentik on julkaissut omat Suomen 100 juhlavuoden kunniaksi julkaissut tuotteet. Lisäksi Anu Pentikin maaliskuussa Helsingin taidehallissa avautuva näyttely on yksi Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista. Pentikin Suomi 100 mallisto koostuu Usva-sarjan tuotteista ja Suomen juhlavuoden kunniaksi myös mm. Kaisla- ja Hanki-kynttöitä saa nyt sinisinä ja valkoisina. Lisää kuvia löytyy Pentikin Suomi 100 -sivulta.

HyperFocal: 0

Photo: IKEA

Sisustusuutisissa 2/2017 mainitsin ohimennen myös IKEA:n uudet keittiömallistot. Tällä viikolla IKEA julkaisi tiedotteen, joka sisälsi lisätietoa uusista keittiömallistoista. Helmikuussa 2017 myyntiin tuleva KUNGSBACKA-keittiöovi- ja etusarjamallisto on valmistettu kokonaan kierrätysmateriaaleista. Malliston ovet on valmistettu FSC-sertifioidusta, kierrätetystä puusta. Ovien pinnoite puolestaan on tehty kierrätysmuovipulloista sulatetusta muovista, minkä ansiosta uutta öljypohjaista muovia ei ole tarvittu lainkaan tuotteiden valmistuksessa. KUNGSBACKA-malliston ovet ja etusarjat ovat saatavilla hiilenmustana. KUNGSBACKA-mallisto on tullut tammikuussa 2017 myyntiin Suomen IKEA-tavarataloihin. Nettikaupassa malliston myynti alkaa helmikuussa.

IKEA tuo tänä vuonna myyntiin muitakin kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuoteuutuuksia, kuten helmikuussa lanseerattavaan PS 2017 -mallistoon kuuluvia kierrätyslasista valmistettuja maljakkoja sekä kierrätetystä puusta ja muovista valmistettuja tuoleja.

ROS_21200_21233_02-640x852

Photo: Rosendahl

Tanskalainen Rosendahl on julkaissut uuden Duet-astiasarjan. Sarjan astioita on saatavilla valkoisen-lämpimän harmaan sekä valkoisen/murretun valkoisen sävyssä. Sarjaan kuuluu lautasia, kuppeja ja kulhoja useassa eri koossa. Uutuudet saapuvat jälleenmyyjille maaliskuussa 2017.

Magnus II

Photo: Sandberg

Ruotsalainen tapettifirma Sandberg on julkaissut uuden RAND-tapettimalliston. Mallisto sisältää erilaisia raidallisia tapetteja eri väreissä. Kauniita ja inspiroivia kuvia tapeteista löytyy Sandbergin RAND-nettisivulta.

Nyt jatkuu sunnuntaipäivän vietto rennoissa merkeissä. Ensi viikosta on tulossa melko kiireinen, mutta erittäin mukava!


Translation: Interior news of the week 4/2017. Finnish musician Lauri Ylönen from the band Rasmus has designed textiles for Finnish brand Vallilla. He will also star in a new Finnish tv-show focusing on houses that he has designed. / Finnish brand Pentik has released their products celebrating Finland’s 100th anniversary year. / IKEA has released KUNGSBACKA kitchen cabinets made of recycled materials. / Danish Rosendahl releases a new collection called Duet. / Swedish Sandberg has released a new collection consisting of striped wallpapers.

Author

1 Comment

  1. Pingback: Laurin talot - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.