Ja sitten ne lupaamani sisustusuutiset tältä viikolta…

photowall

Photowall on julkaissut uuden  Trompe l’œil tapettimalliston yhteistyössä Acne JR:n kanssa. Kauniit kuvat on stailannut taitava Susanna Vento. Acne JR -designduon taustalla ovat Mats Johansson ja Sofia Ekvall, jotka ovat luoneet malliston leikin pohjalta – ja lasten perspektiivi sekä toiminta toimivat lähtökohtana. Kuulostaa hyvältä, sanon minä. Trompe l’œil-mallistoa myydään yksinoikeudella Photowallilla, ja se koostuu viidestä kuvasta BambuTegelKubikCumulus ja Chester, joita kaikkia on saatavana erisävyisinä. Tapetteja myydään hintaan 44 euroa/neliö.

junet

Kotimaisessa Junetissa uskotaan, ettei huonekalumyymälöitä enää tarvita. Yritys aikoo nimittäin siirtää myyntinsä lähes kokonaan verkkoon. Konseptiin kuuluu myös, että uudet asiakkaat käyvät istuskelemassa vanhojen asiakkaiden sohvilla. ”Meidän asiakkaamme ovat lupautuneet kertomaan huonekaluistaan ja avaamaan kotinsa näin ihmisille. Teemme tuotteet niin hyvin, että uskallamme antaa vallan niiden kuvailusta asiakkaiden väliseksi ja someen.”, kertoo Junetin toimitusjohtaja Minja Kivinen. Hmm…mielenkiintoista!

muoto_gaala

Muoto-gaalaa juhlittiin viime torstaina Helsingissä. Muoto on ajankohtainen läpileikkaus parhaasta suomalaisesta muotoilusta. Vuosittain järjestettävässä gaalassa palkitaan alan luovimmat, lahjakkaimmat ja tinkimättömimmät tekijät ja nostetaan esiin merkittävimmät tuotteet. Tänä vuonna palkinnot jakaantuivat seuraavasti:

RUOKATEKO 2015 – Sami Tallberg

DESIGNTEKO 2015 – Katja Hagelstam, Lokal

SISUSTUSTUOTE 2015 Riisiposliiniastiat, design ja valmistus Eeva Jokinen

KALUSTE 2015 Lavitta-tuoteperhe, design ja valmistus Poiat

TEKSTIILI 2015, Corona-huopa, design Marja Rautiainen, valmistaja Lapuan Kankurit   

ELÄMÄNTYÖ PALKINTO 2015: muotoilija, lasitaiteilija Oiva Toikka

”Työni ei ole koskaan tuntunut työltä, koska olen tehnyt sitä niin mielelläni. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä antoisaa ja rakastamaani työtä kaikki nämä vuosikymmenet”, elämäntyöpalkinnon vastaanottanut Toikka totesi. Muoto-gaala on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa ja sen järjestää Aller Media. Muoto-gaalan nettisivuilta löytyy paljon tunnelmakuvia ja videoita.

fds-award-logo

Finnish Design Shop järjestää aivan uudenlaisen, kaikille avoimen muotoilukilpailun. Tehtävänä olisi suunnitella kodin tuote, joka sopii hyvin verkkokaupassa myytäväksi.  Finnish Design Shop haluaa kannustaa uusien ideoiden kaupallistamista sekä tasoittaa tuotteen tietä ideasta kaupan hyllylle. Osallistumisaika on 3.9.2015–31.1.2016. Kilpailun voittajat valitsee palkintoraati. Muhiiko pöytälaatikossasi ideoita uusista huonekaluista ja sisustusesineistä? Nyt vain osallistumaan! Pitäisiköhän itsekin osallistua… 😉

ladon_pihapiiri

Ensi viikolla alkavat Habitare-messut. Minulle ne ovat tänä vuonna erityisen jännittävät, sillä Ladon henkeen pelkistetty pihakaappini matkaa Kannustalon ja Asun-lehden yhteiselle osastolle. Osastolle on rakennettu kokonainen pihapiiri Lato-talon ympärille (lisätietoa messulehdessä). Osastolla ovat mukana myös Adea, Flos, Fritz Hansen, Helo, Iittala, Kitzen, Lundia, Marimekko, Tapwell ja Woodnotes. Ehkäpä kaikki lempibrändini siis! Innolla odotan miltä siellä tuleekaan näyttämään! Habitaressa tuntuu tänä vuonna olevan muutenkin paljon mielenkiintoisia näytteilleasettajia. Habitare siis Helsingin Messukeskuksessa 9-13.9.2015. Ehkä nähdään siellä!

Lopuksi vielä arvontajuttuja. Järjestin kesällä Scandic-matkalahjakortin arvonnan. Arvonta-aika umpeutui 31.8. ja nyt olen vihdoin arponut voittajan, joka on Sirpa | Yours, S (nro 178). Oikein paljon onnea sinulle!

 

Author

2 Comments

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.