Tämä viikonloppu on minun osaltani kulunut hyvin vahvasti sisustamisen merkeissä. Välillä on toki ehditty viettää Venetsialaisia ja erään pikkumiehen synttäreitäkin. Mutta nyt päiväni jatkuu taas sisustuksen parissa, sillä on aika listata tämän viikon sisustusuutiset.

aarikka_syksy16

Photos: Aarikka

Kotimainen Aarikka on uudistanut mallistoaan viime aikona kivasti. Nyt syksyllä julkaistaan uudet kynttilänjalkasarjat Kide ja Kaamos. Kide-kynttilänjalkojen (vasempi kuva) moderni muotokieli on Pauliina Aarikan käsialaa. Kaamos (kuva oikealla) on Saija Malilan suunnittelema pehmeälinjainen kynttilänjalkasarja, jossa valurauta kohtaa lämpimän puun.

Aarikan syksyn värisävyjä ovat sisustuksellinen grafiitin harmaa sekä syvä puolukan punainen. Aarikan klassikot Keisarinna ja Ruustinna -kynttilänjalat saavat uuden harmaan sävyn nimeltään ”savu”. Ruustinna-lyhtyyn on myös tullut uusi pieni koko ja Pouta-sarja puolestaan laajenee tuikkukynttilänjaloilla.

Photo_osma_harvilahti_laura

Photo: Helsinki Design Week News

Design Forum Finlandin vuoden nuoreksi muotoilijaksi on valittu Laura Väinölä. Design Forumin Finlandin vuodesta 2000 saakka myöntämä tunnustus julkistettiin torstaina. Lahden muotoiluinstituutissa 2010 valmistunut muotoilija on laajentanut toimintakenttäänsä graafisesta suunnittelusta kolmiulotteisiin tilasuunnitelmiin ja tapahtumatoimistoon. Väinölän työura alkoi mainostoimistoissa ja kädenjälkeä on nähty huippubrändien, kuten Artekin, Iittalan, Marimekon, Ikean ja Stockmannin, markkinoinnissa.

byLassen_Amfie_Kubus 1_Lifestyle_High Res (2)

Photo: by Lassen

Tanskalainen by Lassen julkaisee syksyllä useita uutuustuotteita. Viime viikolla kirjoittelin uudesta nojatuolista ja tarjoiluvaunusta. Tällä viikolla tuli tieto, että by Lassen lanseeraa astiastomalliston nimeltään Amfie.

Amfie-astiasto koostuu neljästä yksinkertaisesta ja käytännöllisestä lautasesta, neljästä kulhosta ja kahdesta kupista. Astiaston neljä lautasta ovat paitsi perinteisiä lautasia myös astiaston kulhojen kansia, kiitos kunkin lautasen päällä olevan erityisen muotoilun. Näin lautaset ja kulhon muuttuvat hetkessä tyylikkäiksi ratkaisuiksi ruoansäilytystarpeisiin.

Astiasto on valmistettu laadukkaasta lasitetusta savesta. Amfie on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön, ja astioita voidaan säilyttää jääkaapissa ja pestä astianpesukoneessa. Koko astiasto on saatavilla valkoisena, ja yksittäisiä osia on saatavilla myös siniharmaana. Amfie-astiasto on saatavilla lokakuun 2016 lopussa.

muuto_aw16

Photos: Muuto

Tanskalainen Muuto julkaisee uutuustuotteensa Pariisin Maison & Object -messuilla syyskuussa. Uutuuksista on kuitenkin julkaistu jo kauniisti stailattuja kuvia. Uutuuksia ovat mm. vasemman puoleisessa kuvassa näkyvä OUTLINE sohva sekä oikealla näkyvä COMPILE-hylly, jonka on suunnitellut Cecilie Manz. Suosituista Dots-koukuista tulee metalliset versiot ja näytti mallistossa olevan monta muutakin ihanaa uutuutta. Lisää kuvia voi kurkata täältä.

TomDixon

Photo: Tom Dixon

Tom Dixonin malliston sisustustuotevalikoima laajenee entisestään. Luvassa  on uusia mm. kynttilöitä ja huonetuoksuja. Keskiössä ovat erilaiset materiaalit: metallit, puu, kivi, lasi, vaha jne.

ferm_living16

Photos: Ferm Living

Ja lisää uutuuksia tanskanmaalta: Ferm Living on myös julkaissut uutuusmallistonsa nimeltään Subtle Dwelling.

Subtle Dwelling mallistossa nähdään skandinaavisen yksinkertaisia huonekaluja kauniissa murretuissa pastellisävyissä. Uutuustuotteisiin kuuluu mm. valaisimia, tuoli, hyllyköitä, kaappi sekä piensisustustuotteita.

Lisäksi brändi on julkaissut myös uuden lastenmalliston.  Lasten malliston tuotteissa on kauniita, yksinkertaisia kuoseja ja kivoja tapetteja. Lisää kuvia lasten mallistosta voit kurkata täältä.

Tällä viikolla Tukholmassa järjestettiin Formex-messut. Olisipa ollut mukava päästä paikanpäälle, mutta ehkäpä saamme lukea messukuulumisia blogeista, sillä ainakin Essi, Emilia ja Maria piipahtivat siellä.


Translation: Interior design news of the week 34. Finnish Aarikka launches new candle holders. / The Young Designer of the Year awards goes to Laura Väinölä. / Danish brand by Lassen releases a new tableware collection called Amfie. / Muuto has released pictures of their new collection, which is to be launched at the Paris Maison & Object fair. / Tom Dixon releases new products that focus on different materials. The collection includes scented candles and other interior accessories. / Ferm Living has released a new collection called Subtle Dwelling. They have also released a new children’s collection.

Author

2 Comments

  1. Thanks for some other excellent post. The place else could anyone

    get that type of information in such a perfect manner of

    writing? I’ve a presentation next week, and I am at the look

    for such info.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.