Meillä on ollut tosi mukava viikonloppu! Eilinen päivä vierähti PowerParkissa, enkä sitten päivitellytkään blogia, vaikka tarkoitus oli. No mutta, nyt sitten sisustusuutisten pariin. Ja tällä viikolla on vuorossa taas bloginosto.

ikea_svartan

ikea_kuvasto_2017

Photos: Ikea

Kuluneen viikon kuumin puheenaihe blogeissa taisi olla Ikean uuden kuvaston lanseeraus. Uusi IKEA-kuvasto kannustaa tarttumaan sisustusideoihin, jotka tekevät omasta kodista entistä toimivamman ja viihtyisämmän – enemmän omannäköisen. Uuden kuvaston myötä IKEA Suomi myös juhlistaa 20-vuotista taivaltaan Suomessa. Kuvastoa pääsee selaamaan TÄSTÄ.

– ”IKEA-arvot ja -valikoima perustuvat ajatukseen, ettei ole olemassa vain yhtä tapaa sisustaa. Meidän mielestämme sisustusratkaisujen ja -tuotteiden tulisi olla yhtä muuntautuvia ja yksilöllisiä kuin ihmistenkin. Kodin pitäisi olla omannäköinen paikka rentoutumiselle ja yhdessäololle. Haluamme, että suomalaisista olisi ihanaa olla kotona”, toteaa IKEA Suomen viestintäjohtaja Kirsi Gotthardt.

Kuvaston lanseerauksen yhteydessä esiteltiin tarkemmin myös SVÄRTAN-erikoismallisto (vinkkasin mallistosta sisustusuutisissa 2/2016). Muotisuunnittelija Martin Bergströmin ja delhiläisten muotoiluopiskelijoiden yhteistyönä syntyneen malliston tuotteissa toistuvat mustavalkoiset sävyt ja abstraktit kuosit. Bergströmin ja intialaisopiskelijoiden yhteisissä työpajoissa syntyi yli 2000 maalausta ja piirrosta, joista viisitoista päätyi osaksi lopullista kokoelmaa. Lopputuloksena syntyi tummanpuhuva SVÄRTAN-erikoismallisto.

Mallistoon kuuluu erilaisia sisustusesineitä, huonekaluja, tekstiilejä, mattoja ja paperitavaroita. Kaikki kokoelman tuotteet valmistetaan Intiassa, ja niissä on käytetty monia paikallista käsityöperinnettä henkiviä tekniikoita ja materiaaleja: kangasta, paperia, lasia, keramiikkaa, puuta ja metallia. SVÄRTAN-erikoismalliston tuotteet tulevat myyntiin kaikkiin Suomen IKEA-tavarataloihin 9. syyskuuta. Ne ovat saatavilla vain rajoitetun ajan.

arabia_muumimukit

Photo: Arabia

Arabian Muumien Talviseikkailu-sarja täydentyy uusilla astioilla ja aterimilla. Kuvitus jatkaa aiempien vuosien talviastioiden tyyliä: harmaan sävyjen ja ohuen viivan käytön ansiosta ilme on graafinen ja ajaton.

“Muumifanien pyynnöstä toteutamme sesonkiastioissa rauhallisempaa värien käyttöä,” kertoo Arabian Muumituotteiden tuote- ja markkinointipäällikkö Nora Haatainen. Haatainen kertoo, että fanit antavat runsaasti palautetta sekä toiveita ja että niihin pyritään vastaamaan.

Sesonkiastiat ovat saatavilla 3.10.2016 alkaen. Tuoteperhe koostuu mukista, syvästä lautasesta ja kahvilusikoista sekä minimukeista, joita voi käyttää sisustuselementteinä. Kuvituksen on luonut Tove Slotte hyödyntäen alkuperäisiä Tove Janssonin kuvituksia.

bylassen_uutuudet

Photos: by Lassen

Tanskalainen by Lassen uudistaa kokoelmaansa ”My Own Chair” nojatuolilla ja ”Anoon” tarjoiluvaunulla. Myös Twin-pöydästä lanseerataan uusi cool grey väri ja ”Liinus” tapetista sininen väri.

”Anoon” on by Lassenin uusi tarjoiluvaunu, joka perustuu arkkitehti Flemming Lassenin alkuperäiseen piirustukseen. Tarjoiluvaunu suunniteltiin alunperin vuoden 1943 kesällä osana yksityistä sisustussuunnitelmaa. Vaunun alkuperäinen koivupuinen runko on päivitetty nykyaikaan kromilla ja teräksellä. Anoon-kärryn hyllyt on lakattu mustiksi ja mudanharmaiksi. Rei’itetty tarjotin antaa vanhoille teevaunuille kevyen teollisen ilmeen.

Nyt, lähes 80 vuotta nojatuolin suunnittelemisen jälkeen, by Lassen on lanseerannut ”My Own Chair” tuolista täydellisen jäljennöksen, joka noudattelee täysin alkuperäisen tuolin muotoiluperiaatteita. My Own Chair -nojatuolin yhteydessä julkaistaan myös by Lassenin suunnittelema rahi, joka tekee täydellisestä rentoutumisesta vielä mukavampaa.

Nyt lanseeratun cool grey -rungon ansiosta uuden Twin-pöydän ilme on kevyempi ja pehmeämpi kuin perinteisten tummien pöytien.

D_L_01_196

Photo: Design Letters

Design Letters lanseeraa uuden, Arne Jacobsenin kukkakuoseihin perustuvan astiasarjan.

Viikon bloginosto: Pihkala

pastaperjantai2_800

Photo: Pihkala

Viikon bloginostoon valitsin tällä kertaa iki-ihanan Pihkala-blogin. Maija on miehensä kanssa remontoimassa uutta kotia, josta tulee aivan mahtavan upea! Remontti alkaa olla loppusuoralla ja kohta pääsemme seuraamaan miten uusi koti saa kauniin sisustuksen sisustusarkkitehti-Maijan hyppysissä. Eli jos tämä blogi ei vielä ole lukulistallasi, nyt viimeistään se kannattaa sinne lisätä.

Maijan blogi tuli erityisesti mieleen kun muistin, että pian varmaan julkistetaan The Blog Awards Finland 2016 -ehdokkaat. Toivon todella, että Pihkala on valittu ehdolle sisustuskategoriaan! Maijan blogista huokuu paitsi huikean taitava visuaalinen taito, mutta myös intohimo bloggaamiseen. Olen seurannut Maijan blogia jo useamman vuoden ja ihaillut kauniita kuvia ja soljuvaa tekstiä. Vaikka Maija on sisustusarkkitehti, ei blogi ole pelkästään referenssisivusto omista töistä, vaan rento ja aidosti sydämmellä tuotettu blogi. <3


Translation: Interior design news of the week 33. Ikea’s new catalogue and SVÄRTAN special collection. / Arabia’s new additions to the Moomin series. / Novelties from by Lassen and Design Letters. / This week’s blog recommendation is Pihkala. Such a beautiful blog!

Author

7 Comments

 1. Sinun ja Maijan blogit ovat mielestäni ammattitaitoisimmat blogit Suomessa sisustuksen saralla.

  • suvi m Reply

   Voi kiitos! <3 Huh! 🙂 Suomessa on onneksi monenlaisia sisustusblogeja ja pääosassa sellaisia, joissa julkaistaan kuvia omasta kodista (toisin kuin esim. Ruotsissa).

   Ammattitaitoa on niin vaikea mitata, kun ihmiset mieltävät sen eri tavoin. Toisille harvoin päivittyvä blogi täynnä täydellisesti stailattuja kuvia on se laadukkain, kun taas toiset arvostavat usein päivittyvää blogia, jossa kaikki ei aina ole ihan niin viimeisen päälle välttämättä. 😉 Minulle tärkeää on intohimo bloggaamiseen ja sisustamiseen ja sen myötä tulee väistämättä päivitettyä aika usein. 😀

 2. Voi että, kiitos Suvi kauniista sanoistasi! <3 Täällä on tietysti kuljettu matkassasi mukana jo Valkoisen Harmajan piirustuksista lähtien. Olet kehittänyt blogiasi koko ajan eteenpäin pitkäjänteisesti ja intohimoisesti, se on todella ihailtavaa ja inspiroivaa! Mihin enää tulevaisuudessa päädytkään… 🙂

  Mutta näinhän se on kuten sanoitkin, kyllä minusta bloggaamisen ehdoton edellytys on, että hommassa on sydän ja intohimo mukana. Itse en ainakaan näkisi mitään pointtia ylipäänsä pitää blogia, jos näin ei olisi. Ja kyllähän tämä sisällössäkin väistämättä näkyisi…

  • suvi m Reply

   No voi että, kiitos itsellesi! 🙂 Tämähän meni nyt aivan molemminpuoliseksi suitsutukseksi. 😀 Olen aivan samaa mieltä siitä, että kyllä intohimo paistaa läpi.

   Harmi ettei blogigaalaraadeissa ole bloggaajia mukana ollenkaan antamassa omaa näkökulmaa tähän ammattiin. Tässä hommassa on niin monta puolta…

 3. Essi on aivan oikeassa, olette mahtavia bloggaajia Maijan kanssa! Ja tietenkin tuo ammattitaito antaa teille niin mahtavan etulyönnin asiaan. Toivon, että vieläkin useampi sisustaja löytää bloginne, itse olen kyllä toiminut sanansaattajana jo muutaman vuoden ja saanut kiitokset blogivinkeistä. Maijan koti on niin taidolla, maulla ja ajatuksella tehty, ettei jätä kylmäksi ketään. Tämäkin mummi ihminen on saanut hänen kauttaan vahvistusta ja tietoa moniin rakennusasioihin. Minäkin toivon, että hänet noteerataan korkealle 2016 blogi valinnoissa! Kiitokset ja kehut teille molemmille, nuorille, osaaville naisille!!!

  • suvi m Reply

   Voi Villis kuinka ihanaa palautetta! Lämmin kiitos! <3

   Tällä kertaa ehdokkaiksi valikoitui muita taitavia naisia, mutta oikein ihastuttavat blogit löytyvät heiltäkin. Minun blogini oli viime vuonna ehdolla, joten olen oman tunnustukseni jo saanut. 🙂 Mielummin niin, ettei samoja ehdokkaita olisi monena vuonna peräkkäin. Minusta ehdokkaita olisi voinut olla enemmänkin kuin kolme ja ehkä useammasta eri blogiportaalista…mutta minähän en ole siellä raadissa. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.