Tällä viikolla sisustusuutisia ryöpsähti oikein kunnolla! Monet brändit lanseeraavat kevätkokoelmiaan ja lähestyvät huonekalumessut niin Pariisissa, Kölnissä kuin Tukholmassakin saavat vipinää aikaan. Aloitetaan uutiskatsaus kuitenkin Suomesta…

Photo: Samuji

Samuji House -myymälä avasi ovensa Helsingin keskustassa, Erottajalla. Kaksikerroksinen uudenlainen myymälä yhdistää gallerian, myymälän ja kodin yhdeksi tilaksi. Samuji Housesta löytyy merkin vaatteita sekä Samuji Koti -tuotteita. Lisäksi esillä on harkitusti valittuja huonekaluja, valaisimia ja taidetta; yhteistyössä ovat mm. Artek ja Base Range. Samujin mallistot rakentuvat ennemminkin ajattomuuden teemaan kuin trendien seuraamiseen. Näyttää todella kauniilta!

luksus

Photo: Tikkurila

Tikkurila on lanseerannut vuoden värinsä, joka on smaragdin sävyinen vihreä “Vuono”. Väriä markkinoidaan kahdella eri teemalla: ylellisellä ja ekologisella. Väri taipuu molempiin teemoihin hyvin. Vihreä on sinisen ohella selkeästi ajankohtainen värisävy.

tuotekuva

Photo: Nordic Tropic

Turun ammattikorkeakoulun muotoilunopiskelijat ovat luoneet Nordic Tropic -malliston ja lanseeraavat sen Tukholman huonekalumessuilla 9.-13.2.2016. Malliston ideana on yhdistää tropiikin eksoottiset vaikutteet skandinaaviseen pelkistettyyn tyyliin. Mallisto heijastaa opiskelijoiden näkemystä skandinaavisen muotoilun tulevaisuudesta. Lisätietoa löytyy Instagramista ja Facebookista nimellä Nordic Tropic. Oikein paljon onnea ja menestystä uudelle mallistolle!

designletters_2016kids

Photos: Design Letters

Arne Jacobsenin suunnittelmaan typografiaan painottuva tanskalainen Design Letters on julkaissut uusia tuotteita lastentarvikemallistoon. Uutuustuotteita ovat mm. ruoka-alusta, ruokalappu, nokkamukit ja vauvakirja. Kaikki tietysti tuttua tyylikästä Design Letters -tyyliä.

String_2016_35

Photo: String

Uudet upeat kuvat String-system mallistosta on julkaistu. Kuvat on stailannut (tietenkin) lahjakas Lotta Agaton. Kurkkaa lisää kuvia Kertun Modernisti Kodikas -blogista!

SS16-fermLiving-08

Photo: Ferm Living

Ferm Living on myös julkaisut kevätuutuudet ja mallistossa on monta ihastuttavaa tuotetta, mm. uusi kukkapöytä, sohva, koristetyynyjä sekä erilaisia pienesineitä. Koko mallistoon sekä brädin historiaan pääsee tutustumaan Ferm Livingin 10-vuotisjuhlajulkaisussa.

bylassen

Photos: By Lassen

Viime viikolla kirjoittelin By Lassenin uusista nikkelöidyistä Kubus-tuotteista sekä View-peilin uudesta messinkisestä versiosta. No, uutuustuotteita tulee lisää, kun yritys tuo markkinoille graafisesti kuvioituja pannunalusia (nimeltään Exes ja Maze) sekä kirjahyllyn.

Inspiraatio pannunalusiin syntyi Mogens Lassenin suunnittelemasta seinälaatasta. Alustoja voi käyttää kuumien kattiloiden alla tai vaikkapa suolan, pippurin, öljyjen ja kastikkeiden alustoina keittiössä. Yhtä hyvin alusta sopii myös olohuoneeseen kokoamaan sisustusastelmaa. Tuotteet tulevat kauppoihin helmikuussa.

Twin-kirjahylly puolestaan syntyi luotevaksi jatkeeksi By Lassenin Twin Table -sarjalle. Muotoilu noudattelee samaa tuttua tyyliä. Twin-kirjahyllyssä on kaksisävyiset, vaihdettavat tasot, joita vaihtelemalla hyllyn ilmettä voi muuttaa. Twin-hylly saapuu kauppoihin nyt tammikuussa.

svartanikeablacktable-731x1024

Photo: Ikea

Huh, onpas uutisia! Meneekö vielä pari? Yksi Ikean uutuusmallistoista on nimeltään Svärtan. Svärtan mallistossa on nimensä mukaisesti mustia tuotteita, mutta enemmänkin se viestittää värittömyydestä. Mukana on myös valkoisia ja harmaansävyisiä tuotteita. Intiasta inspiraation saaneen malliston on suunnitellut Martin Bergström. Tavoitteena oli luoda moderni tulkinta Intiasta ja sen kulttuurista.

meillakotonafi

Photo: A-lehdet

Ensi viikolla tapahtuukin sitten minun blogini kannalta jännittäviä asioita! Uusi asumiseen keskittyvä sivusto meillakotona.fi -avataan ja blogini muuttaa sinne uuteen osoitteeseen ke 20.1.2015. Vielä muutaman päivän ajan jatketaan täällä tutulla Divaaniblogien saitilla!

Mukavaa sunnuntaita ja energiaa uuteen viikkoon!

Translation: Interior decoration news of the week. Finnish Samuji House has been opened! Located in a courtyard of a shopping street in the center of Helsinki, the store space combines elements of a gallery, boutique and home. Along with Samuji ready-to-wear and Samuji Koti home lines, the store features a handpicked selection of domestic items: furniture, lighting, and art. / Finnish Tikkurila have released their colour of the year: it is a green shade called “fjord”. / Finnish design students will lauch their new collection called Nordic Tropic in Stockholm Design Fair next month. / Design Letters have relased new products for kid’s range. / New beautiful pictures styled by Lotta Agaton for String have been released. / Ferm Living has released their ss2016 collection and celebrate their 10th anniversary. / By Lassen launches new table trivets and a bookcase. / One of Ikea’s new collections is called Svärtan. / And finally, a new website meillakotona.fi will be launced next week and my blog will be moving to a new address. I am so excited!

Author

1 Comment

 1. suvi m Reply

  Kommentit kopioitu vanhasta osoitteesta:

  Sanna sanoo:

  Ikealaiset tulee vissin vasta syksyllä? 🙁

  17.1.2016, 18:34 klo 18:34 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  Niin se taisi olla. En ehtinyt tarkistaa… Mutta tulossa on siis. 🙂

  19.1.2016, 19:19 klo 19:19 (Muokkaa)

  Vastaa

  Elisabeth sanoo:

  Ihanat nuo Design Lettersien uudet tuotteet! Mistäköhän niitä saa Helsingissä?

  xxx

  E

  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  17.1.2016, 20:36 klo 20:36 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  Minusta Design Lettersiä myydään Stockalla ainakin… 🙂

  19.1.2016, 19:20 klo 19:20 (Muokkaa)

  Vastaa

  Marjukka sanoo:

  Kyllä on kaunis, syvä väri Tikkurilan uutuus Vuono.Oiva tehosteseinä makuuhuoneeseen tai miksei olohuoneeseenkin.

  18.1.2016, 15:03 klo 15:03 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  Juu, on kiva sävy kyllä. Saa nähdä minkä verran suomalaiset lähtevät näihin trendiväreihin mukaan… 😉

  19.1.2016, 19:20 klo 19:20 (Muokkaa)

  Vastaa

  Lanttuleikkuri sanoo:

  Kiitos muistutuksesta !

  Habitaressa vietin pitkän hetken Samujin osastolla, upeita kankaita. Pitääkin joku ilta mennä visiitille ihailemaan

  18.1.2016, 15:39 klo 15:39 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  Samujin Habitaren osasto oli ihana! Pitää minunkin mennä tuonne Houseen heti seuraavalla Helsingin visiitillä. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.