No niin, eiköhän nyt ole taas aika postailla sisustusuutisia, kun viime viikon sunnuntaina ne jäi välistä juhannusfiilistelyiden takia. Kurkataanpas nyt siis mielenkiintoisimpiin sisustusaiheisiin uutisiin parin viikon ajalta. Nyt onkin tosi monta mielenkiintoista sisustusuutista täältä kotimaasta. Bloginostona tänään ripaus kansainvälistä meininkiä.

Sisustus_35564

Kotimaisen Aarikan tuotevalikoima päivittyy syksyllä peileillä ja muistitauluilla. Uutuustuotteissa yhdistyvät Aarikalle ominainen ilo ja tyyli.

Aarikka lanseeraa kolme erilaista peiliä nimeltään Pouta, Helmi ja Tovi. Marianne Siponmaan suunnittelemat pyöreät Pouta-peilit ovat valmistettu puusta ja korkista. Pauliina Aarikan suunnittelmaa Helmi-peiliä reunustavat puiset valkoiset helmet. Saija Malilan suunnittelman Tovi-peilin voi ripustaa seinälle, jossa se voi toimia samalla esimerkiksi korutelineenä, mutta sitä voi käyttää myös pöydällä.

Uutuustuotteisiin kuuluu myös Marianne Siponmaan suunnittelema muistitaulu. Muistitaulun korkkipintaa rytmittävät värilliset puiset nastat.

 MG 71241

Designtoimisto Werklig suunnitteli EMMA – Espoon modernin taiteen museon Rut Bryk / Taikalaatikko -näyttelylle oman typografian (näyttelystä vinkkasin muuten sisustusuutisissa 18/2016). Rut Brykin taiteen inspiraatiosta syntynyt typografia on kiehtonut monia näyttelyvieraita ja siksi se haluttiin toteuttaa omana julistesarjana.

”Huomasimme, että näyttelyn avajaisissa ihmiset kuvauttivat itseään kirjainten edessä. Ne kiehtoivat yleisöä. Ajattelimme, että tehdään EMMAn kanssa näistä kirjaimista julisteita. Rajoitettu erä.”, kertoo Werkligin tuottaja Tiina Latva ja jatkaa: ”Rut Brykin kaltaiset taiteilijat ovat meille ja monille muille designereille loputon inspiraation lähde. Kodit ovat täynnä taide- ja muotoiluhistoriaamme astioista huonekaluihin ja tekstiileihin. Originaaleina ja uusina tulkintoina muotokielestä ja eri teemoista. Sinne joukkoon, vaihtoehdoksi Keep calm -julisteelle, haluamme tuoda nämä kepeät ja kesäiset kirjainjulisteet.”

hakola_lazy_woody-1030x687

Kotimainen Hakola lanseeraa sykyllä Habitaressa uutuustuotteita, joista julkaistiin jo kauniita kuvia. Uutuuksiin kuuluvat tanskalaisesta 50-luvun muotoilusta innoitusta saanut Lazy-sohva, Cozy-sohvan uudet kokovaihtoehdot sekä Hakola Black Editionsarja, johon kuuluu mustia, yhteensopivia tuotteita. Lisäksi Hakola tekee yhteistyötä Field Dayn kanssa – nuo uutuustuotteet julkistetaan syksymmällä.  

loop-lamp-himmee-1

Photo: Himmee

Himmee-tuotemerkistä tunnetun muotoilija Timo Niskasen ”Loop” valaisin pääsee myyntiin New Yorkin modernin taiteen museon, MoMan kauppaan. Mahtava juttu! Voit lukea aiheesta lisää tästä YLE:n artikkelista.

BT_SDII_Bersa_Kitchen

Photo: Boråstapeter

Ruotsalainen Boråstapeter on lanseerannut kakkoskokoelman suosittuun Scandinavian Designers -sarjaan, joka koostuu 50-60 – lukujen muotoilijoiden töistä uudelleen esille nostettuna. Mallistoon kuuluu upeita kukka- ja kasviaiheisia kuoseja kuin myös graafisempiakin tapetteja.

Taccia_and_small_home1171715870

Upeista design-valaisimista tunnettu Flos on julkaissut pienemmän koon Taccia-klassikkovalaisimestaan.

Viikon bloginosto: Home via Laura

Homevialaura_72751

Tämän viikon bloginostoon valitsin ihastuttavan Home via Laura -blogin, sillä Laura sai hiljattain hienon tunnustuksen, kun jenkkiläinen Elle Decoration lainasi hänen kuvaansa nettijutussa 19 Coffee Table Styling Ideas To Steal. Onnea Laura! Lauran kodissa yhdistyy kaunis klassinen mustavalkoinen sisustus, josta heijastuu tyylikkäästi myös Lauran oma tyyli. Monelle blogi lieneekin jo tuttu, mutta ellei ole niin nyt tsekkaamaan!

Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa!

Minä lähden nyt pihalle ihmettelemään jalkapallomaalin kokoamista…

P.S. Seinäjoen Asuntomessut starttaavat ensi viikolla ja vielä tänään ehdit osallistua messulippujen arvontaani.


Translation: Interior design news of weeks 24 and 25. Finnish Aarikka releases new products (mirrors and a note board) in autumn. / A new poster series designed by Werklig design company for EMMA museum’s Rut Bryk exhibition. / Finnish Hakola relases a new sofa and Black Edition collection in autumn. / Himmee ”Loop” lamp designed by Finnish designer Timo Niskanen has been selected to MoMa store in New York. / Boråstapeter has released second edition to Scandinavian Designers tapestry collection. / Flos has released smaller version of the Taccia lamp. / My blog recommendation this week is Home via Laura, whose picture just got selected by Elle Decoration for their online article.

Author

2 Comments

    • suvi m Reply

      Boråstapeterilla on niin ihania tapetteja! 🙂 Ja on kyllä mahtavaa, että suomalainen muotoilu saa tunnustusta.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.