Mukavaa sunnuntaipäivää! Pitkä viikonloppu alkaa olla lopuillaan ja huomenna alkaa taas arki. Tänään olemme testailleet maalisävyjä lastenhuoneisiin (Instagramin Stories-osuudestani ja Snäpistä löytyy videopätkiä) ja nyt kun miesväki katselee formulaa, päätin tulla naputtelemaan sisustusuutiset kasaan.

marimekko_170833

marimekko_170930

Photos: Marimekko

Marimekko ja Microsoft tuovat vuonna 2017 Marimekko-kuvioituja lisätarvikkeita Microsoft Surface -tuotteille. Marimekko for Microsoft Surface -malliston ensimmäiset osat, neljä Marimekko-suojakalvoa, tulevat markkinoille toukokuussa, ja valikoima laajenee syksyllä kahdella kankaisella kotelolla.

Marimekko for Microsoft Surface -tuotteissa nähdään Marimekon ikonisimpia kuvioita sekä moderneja klassikkoja. Suojakalvo on saatavana Maija Isolan Unikko- ja Kaivo- sekä Maija Louekarin Räsymatto- ja Siirtolapuutarha-kuvioisina. Kankaisten koteloiden kuvioina ihastuttavat Unikko ja Räsymatto.

Mallisto on saatavana Microsoftin verkkokaupasta sekä myymälöistä ympäri maailman.

Eurokangas_Marimekko

Photo: Eurokangas

Marimekon kankaat tulevat myyntiin Eurokankaaseen. Marimekon kankaat saapuvat kesän aikana Eurokankaan Vantaan Tammiston ja Helsingin keskustan myymälöihin rakennettaviin shop-in-shopeihin sekä eurokangas.fi-verkkokauppaan. Marimekon kankaita voi ostaa shop-in-shop-myymälöistä metreittäin tai mittojen mukaan ommeltavina kodin tekstiileinä kuten verhoina, pöytäliinoina ja tyynynpäällisinä. Eurokankaan verkkokaupasta Marimekon kankaita voi tilata joko metreittäin tai mittojen mukaan ommeltuina verhoina.

Lisäksi Eurokankaalle tulee myyntiin paloturvallisten Marimekko-kankaiden mallisto, joka koostuu aluksi seitsemästä eri kuosista ja niiden värivariaatioista. Paloturvalliset kankaat on valittu julkitilojen asiakastarpeet huomioiden.

2555271495433888116

Photo: Fiskars

Fiskarsin 50-vuotiaita klassikkosaksia juhlitaan taidenäyttelyllä syksyllä. Fiskarsin ja Designmuseon yhdessä tuottama Our Scissors -näyttely järjestetään Designmuseossa 8.9–29.10.2017 ja se on osa Helsinki Design Weekin ohjelmistoa. Näyttelyyn osallistuu 30 luovaa osaajaa eri puolilta maailmaa saksista inspiroituneilla taideteoksilla. Näyttelyllä juhlitaan Fiskarsin 50 vuotta täyttäviä oranssikahvaisia Classic-saksia, jotka ovat yksi suomalaisen muotoilun tunnistetuimmista tuotteista.

Näyttelyyn Fiskars on kutsunut kansainvälisesti tunnettuja taitelijoita, muotoilijoita ja luovia osaajia tekemään saksille syntymäpäivätervehdyksiä taideteosten muodossa. Mukana näyttelyssä on 30 taiteilijaa monelta eri alalta ympäri maailmaa. Pohjoismaita edustavat muun muassa taidekollaaseja saksilla maalaava Riikka Fransila sekä Tanskassa asuva norjalaistaiteilija Karen Bit Vejle, joka kertoo maagisia tarinoita saksien ja paperin avulla. Mukana ovat myös Minä Perhonen Japanista, Judith+Rolfe sekä Eloisa Corr Danch Yhdysvalloista, Sarah Illenberger Saksasta, amerikkalainen DIY-taiturien verkosto Design Sponge sekä saksalainen Tape That Collective, joka toteuttaa teoksensa paikan päällä syksyn näyttelyssä. Myös muun muassa Klaus Haapaniemi, Heikki Salonen sekä Tuula Pöyhönen ovat luoneet persoonalliset syntymäpäivätervehdyksensä osaksi näyttelyä.

Collage_Stor_Rumsdoft_760x10140p

Photo: Granit

Ruotsalainen Granit täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja julkaisee sen kunniaksi sisustuskirjan nimeltään ”Vardagskonst” sekä uuden huonetuoksun ”The scent of Granit”. Kirja koostuu kotiesittelyistä, jotka ovat olleet vaikuttamassa Granitin mallistoon vuosien varrella.

07.-hm-home-linne-e1495609571573-700x461

Photo: H&M Home

H&M Home julkaisee Premium-mallistoonsa uusia raidallisia ja hillityn värisiä pellavatekstiileitä. Mallistoon kuuluu mm. lakanasettejä, koristetyynyjä sekä keittiötekstiileitä.

Linum_AW17

Photo: Linum

Ruotsalainen Linum on julkaissut ensi syksyn ja talven mallistonsa. Malliston sävyt ovat pääosin tummia: vihreää, sinistä, ruskeaa ja harmaata. Tummia sävyjä kirkastaa kuitenkin puuterisen rosat ja punaiset tekstiilit. Mallisto sisältää myös trendikkäitä raheja. Lisää kuvia löydät Inredninshjälpen blogista.

*

Nyt jatkan sunnuntaipäivän viettoa. Ensi viikosta on tulossa jännittävä, sillä matkustan Norjan Lofooteille blogityömatkalle. Siitä reissusta varmasti luvassa juttua blogiin kunhan kotiudun, mutta voi olla että ensi viikolla on blogissa hiljaisempaa reissuni takia. Mukavaa uutta viikkoa kaikille!


Translation: Interior news of the week 21. Marimekko and Microsoft have unveiled accessories for Microsoft’s Surface devices. The collection kicks off in May, with four Marimekko-patterned skins. The collection will expand in the fall and include two Marimekko-patterned sleeves. The collection will be available at Microsoft webshop and stores worldwide. / Finnish Eurokangas starts selling Marimekko’s textiles. / An exhibtion Our Scissors will be showcased at Design museum during 8.9–29.10.2017. The exhibition celebrates Fiskars iconic scissors that turn 50 years this year. / Granit turns 20 years and releases a room scent called ”The scent of Grani”t and a book called ”Vardagskonst”. /H&M Home have released new linen products in their Premium line. / Linum has released their AW2017 collection.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.