Ihanaa aurinkoista sunnuntaipäivää! Täällä on otettu rennosti, grillailtu ja löhöilty riippukeinussa. Huomasin juuri, blogissa näyttäisi olevan vähän teknisiä ongelmia – liekö syynä innokas osallistuminen Marimekko-arvontaani, heh…? Pienellä riskillä nyt kirjoittelen tätä sisustusuutiset-postausta. Toivottavasti tämän julkaisu onnistuu…

iittala_aaltomaljakko

iittala_joulupalloPhotos: Iittala

Iittala julkaisi tällä viikolla tulevan syksyn ja talven uutuuksia. Ajaton Aalto-maljakko saa 80-vuotisjuhlan kunniaksi uuden harmaan sävyn. Väristä on saatavana kokoelman viisi suosituinta kokoa.

Oiva Toikan lasilintujen sarjan uutuus on talvilintu Lumikyyhky. Keskikokoinen ja höyhenpeitteeltään kokonaan valkoinen lintu on muotoiltu pintakuvion avulla herkän kolmiulotteiseksi: opaalipohjaa peittää läpinäkyvä lasi, jonka maidonvalkoiset pisarakoristelut luovat opaalipinnalle heijastuksia.

Ovela kettu -oopperan innoittama Klaus Haapaniemen Tanssi-kuvitus aloitti Iittalan jouluisten keräilypallojen sarjan viime vuonna. Tänä vuonna kunnia kuuluu professori Oiva Toikalle. Toikan linnut ovat nyt aiheena käsin koristelluissa lasipalloissa.  Kuva-aiheet ovat Toikan omaa kädenjälkeä ja jokainen suupuhallettu pallo on uniikki. Joulupallo on keräilykohde.

Joulupuun oksilta löytävät tänä vuonna paikkansa myös Toikan keraamiset koristeet. Riihipöllö, Riihipöllön poikanen ja Ibis ovat Birds by Toikka -kokoelman rakastetuimpia lintuja, jotka on nyt muotoiltu myös keraamisiksi joulukoristeiksi. Litteät koristeet ovat kolmen kappaleen pakkauksissa.

aarikka_apsis_toukokuu1

Photo: Aarikka

Aarikka on julkaissut kesäuutuusia: Spektri-korurasiat, Pilkku-lasimaljat sekä Linna-, Prinssi- ja Prinsessa-sarjan tuotteet uudessa vaaleansinisessä vesi-sävyssä. Spektri-korurasiat on valmistettu puusta ja akryylistä ja ne sopivat paitsi korujen myös muiden pientavaroiden säilytykseen.

Pilkku-lasimalja on lasia ja puuta yhdistävä piristävä kaksiosainen tarjoilualusta. Lasikulhoa ja puista kantta voi käyttää kattauksessa erikseen tai yhdessä. Lasimaljaa on saatavilla kahdessa eri värissä ja koossa. Anu Penttinen suunnitteli Pilkku-lasimaljan Aarikan 60-vuotisnäyttelyyn.

Vallila_AW16_Aurajoki_Luontopolku_Aleksanteri_campaign_products_Pallas_rug_photographerHennaSoronen

Photo: Vallila

Vallilan kesäuutuudet ovat varmaan jo saapuneet myymälöihin. Minä törmäsin kivasti stailattuihin kuviin ruotsalaisessa Trendspanarna-blogissa. Omaan sähköpostiini tiedotetta Vallilan uutuuksista ei ole tipahtanut, enkä nettisivulta löytänyt enempää tietoa. Mutta oikein kivalta näyttää!

byLassen_Frame-smoked-oak_Tired-Man-armchair_Rimm-vase_Kubus-Bowl_Lifestyle_High-Res

Photo: By Lassen

By Lassenin Frame-säilytysjärjestelmä saa täydennystä uudesta savutammen sävystä. Frame on joustava säilytysratkaisu, joka sai alkunsa Mogens Lassenin vuodelta 1943 peräisin olevasta alkuperäisluonnoksesta, jonka innoituksen lähteenä toimi arkkitehdin kiinnostus kubismia kohtaan. Framen luonteenomaisessa muodossa yhdistyvät usemmat erikokoiset ja -väriset laatikot, jotka voidaan ripustaa seinälle tai sijoittaa lattialle, hyllylle, pöydälle tai työpöydälle. Savutammen värinen Frame ilmestyy myymälöihin sekä bylassen.com -sivustolle toukokuun 2016 lopussa

Hemtex-miljobild-mattor-curious-life-020

Photo: Hemtex

Ruotsalainen Hemtex on julkaissut kuvia syysmallistostaan. Mallistossa on paljon kuoseja sekä vihreän sävyjä. Minä ihastuin eniten tähän mustavalkoiseen studiokuvaan. Aika kivoja mattoja!

Viikon bloginosto: Ex-Minimalist

”Palluran paluu”

Allium_2

Blogiani pidempään seuranneet tietävät ehkä, että olen aivan ihastunut pallomaisiin kukkasiin ja kasveihin. Nyt luin ex-minimalist-blogista, että sinnepäin jättilaukkoja on jo saapunut kukkakauppoihin. Minä olen kasvattanut niitä omalla pihalla ja toivon todella, että saan nauttia noista kukkasista tänä vuonnakin. On tuo vaan niin viehättävä pallura. Ja kannattaa tsekata ex-minimalist-blogin muutkin postaukset – kaunis koti, josta välittyy asukkaiden oma tyyli.


Translation: Interior design news of week 21. Finnish Iittala releases classic Aalto vase in grey and Christmas ornaments designed by Oiva Toikka. / Finnish Aarikka have also realeased novelties: Spektri jewellery box and Pilkku glass bowls. / Finnish textile company Vallila have also released new textiles. / By Lassen’s Frame storage solution will be available in smoked oak also. With its characteristic form Frame combines multiple boxes of varying sizes and colours that can be hung on the wall or placed on the floor, shelf, table or desk. All sorts of unique shelving systems, storage set-ups, sideboards and nightstands can be created. / Hemtex have released pictures of their autumn collection. / This week’s blog recommendation: ex-minimalist.

Author

5 Comments

  1. Hei ei liity nyt aiheeseen kyllä mitenkään, mutta haluaisin tietää näkeekö teidän talon pohjakuvaa mistään? Vaikuttaa erittäin toimivalta teidän talo!

  2. Kiitos kauniista sanoistasi! <3 Nyt muistankin, että joskus kirjoitit pihalle istuttamistasi jättilaukoista. Toivottavasti ne kukkivat ahkerasti tänäkin vuonna!

    • suvi m Reply

      Eipä kestä. <3 Luulenpa ettei ne vanhimmat jättilaukat enää nouse, mutta viime syksynä istuttamani sipulit näyttävät kasvavan hienosti. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.