…siellä me olemme viettäneet viime päivät. Etupäässä olen vain nautiskellut lämpimistä alkukesän päivistä riippukeinussa, mutta jotain konkreettistakin olen saanut aikaiseksi. Hankittiin nimittäin vähän kesäkukkia ja hyötykasveja.

kesakasvit_ja_kukat-8129

kesakasvit_ja_kukat-8144

kesakasvit_ja_kukat-8138

kesakasvit_ja_kukat-8146

Viime kesäinen amppelihullaannus jatkuu tänäkin vuonna ja ostin taas pari amppelia. Pikkupuuni terassin reunassa voi oikein hyvin ja rehevöityy vauhdilla. Oliivipuuni ei selvinnyt talven yli, joten sekin piti uusia. Saunatuvan terassille ostin eksoottisemman kasvin, jonka nimeä en enää kyllä muista.

kesakasvit_ja_kukat-8121

kesakasvit_ja_kukat-8123

kesakasvit_ja_kukat-8124

Terassihyllyyn sijoitin tomaatintaimen, laventelin ja ruohosipulin. Tarkoituksena oli hankkia vielä kunnon istutuslavat ja laittaa pihalle muutakin kasvamaan. Ainakin salaattia. Mutta nyt mietin voisiko salaatti kasvaa vain ruukussa? Neuvokaahan viisaammat. Viime kesän jäljiltä nurmikko on tietysti kuihtunut niistä kohdista, missä istutuslaatikot olivat ja nyt tuntuu siltä etten suuria laatikoita haluaisikaan pihalle laittaa. Pienimuotoiset viljelykset riittävät minulle.


Translation: We have been enjoying the warm summer days on our terrace and garden. I have planted some flowers and plants into pots and now I am thinking whether or not we’re going to set up a bigger vegetable garden.

Author

8 Comments

 1. Kiitos ihanasta blogista! En tiedä onko alitajuisesti jäänyt mieleen mutta meille tulee samat värit julkisivuun ja ikkunoihin, peltikattoakin hamuttiin mutta ei mahtunut budjettiin:) Ketosen Lumonkin löysin teiltä, saa nähdä venyykö budjetti niihin, kova on yritys.

  • suvi m Reply

   Voi kiitos mukavasta kommentista! Tosi kiva jos olet saanut täältä vinkkejä! 🙂

 2. Tyylikkään näköinen ruukkutarha! Kyllä salaatinkin pitäisi ruukussa kasvaa, kunhan potti on riittävän suuri. Salaattia voi kyllä joutua kastelemaan aika usein, ettei siitä tule kuivuuden vuoksi kitkerää.

  • suvi m Reply

   Ok, pitääkin sitten hommata vain tarpeeksi suuri ruukku… Kiitos vinkistä! 🙂

 3. Kyllä kasvaa ruukussa! Meillä kasvaa ruukussa mm salaatit, yrtit, mansikat, kurkut, kurpitsat ja jopa karviaisetkin, jotka talvehtivatkin styroxruukuissa!

  • suvi m Reply

   Oi, onpas teillä varsinainen ruukkutarha! 🙂 Amppelimansikoita minullakin on ollut. Nyt tekisi mieli kyllä enemmän mansikkaa, mutta ei isoa kasvimaata tai edes istutuslaatikoita pihalle…

 4. Kyllä salaatin voi saada kasvamaan ruukussa! (kuvatodisteita löytyy blogistani ;)) tarpeeksi iso aluslautanen tai altakasteluruukku helpottavat kasteluhommissa.

  • suvi m Reply

   Hyvä hyvä! Pitääpäs tulla hakemaan vinkkejä blogistasi! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.