Onpas ollut ihana, aurinkoinen viikonloppu! Tänään olimme tivolissa lasten kanssa ja sen jälkeen minä innostuin pesemään meidän terassit painepesurilla. Olin niin työn touhussa, että kompastuin portaissa ja nyt on käsi kipeänä. Mutta yritän kuitenkin näpytellä tämän viikon sisustusuutiset kasaan.

balmuir_syksytalvi17

Photos: Balmuir

Kotimainen Balmuir on esitellyt syksy-talvi 2017-18 mallistonsa. Mallisto noudattelee Balmuirille ominaista klassista tyyliä talvisissa sävyissä kuten viininpunaisessa, harmaassa ja tummansinisessä. Balmuirin 10‐vuotisjuhlan kunniaksi yritys lanseeraa uniikkeja poronmokasta ja lohennahasta tehtyjä tuotteita. Lohennahka on kestävä ja eläväpintainen luonnonmateriaali. Lohennahasta on valmistettu esim. korttilompakoita, joita tulee myyntiin kaikkiin Finnairin koneisiin toukokuussa.

Lisäksi Balmuir lanseeraa uuden Balmuir Finland –malliston. Sen ensimmäiset tuotteet, Suomen lipun väriset kynttilät, tulevat

myyntiin toukokuussa. Mallisto erottuu muusta valikoimasta lumenvalkoisella lahjapakkauksella ja Balmuir Finland -logolla.

Ensimmäisen konseptoidun Balmuir brand storen avauksen kunniaksi Balmuir lanseeraa myös uuden boutique-malliston, joka sisältää uusia tuotekokonaisuuksia ja ylellisiä materiaaleja, kuten esimerkiksi 1000 TC puuvillasatiiniset vuodevaatteet.

iittala_taika_juhlamuki

Photo: Iittala

Iittala lanseeraa lisää tuoteuutuuksia viime viikolla kerrottujen lisäksi. Iittalan Taika-sarja juhlii tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan ja juhlavuoden kunniaksi sarjaan liittyy erikoistuotteena muki, joka on saatavilla heinäkuusta 2017 alkaen vuoden loppuun saakka.

Taika on elänyt ajassa: vuosikymmenessä sarja on laajentunut keramiikasta myös juomalaseihin ja tekstiileihin. Klaus Haapaniemi palasi vuonna 2007 lanseeratun Taikan pariin vuonna 2013, ja loi sarjaan uuden kuvion. Juhlavuoden 2017 kunniaksi Iittala on päivittänyt myös sarjan syvien lautasten ja suuren kulhon kuviointia: nyt kuvio ulottuu astian laidoille saakka.

ikea

Photos: IKEA

IKEA julkaisee STUNSIG-erikoismalliston, johon kuusi taiteilijaa ja muotoilijatiimiä ovat luoneet näyttäviä printtejä. Printeissä on vaikutteita muotivalokuvista digitaaliseen coutureen ja sarjakuvista piirroksiin ja kollaaseihin. STUNSIG-erikoismallisto on luotu muodin ja designin ystäville.

”STUNSIG-mallistossa halusimme esitellä uusia taideprinttejä, jotka ovat erityisen yksilöllisiä, hauskoja ja rohkeita! Sovitimme printit valittuihin IKEA-tuotteisiin ja teimme niistä upeita.” sanoo Henrik Most, STUNSIG-malliston luova johtaja.

Uutuustuotteet saapuvat tavarataloihin perjantaina 2.6.2017.

wegner

Photo: Carl Hansen & Son

Etenkin Y-tuolistaan tunnettu tanskalainen Carl Hansen & Son tuo CH23-tuolin takaisin tuotantoon viiden vuosikymmenen tuotantotauon jälkeen. Suoralinjainen, toiminnallinen ja kauniisti luotu tuoli oli yksi ensimmäisistä huonekaluista, jotka Wegner suunnitteli yksinomaan Carl Hansen & Sonille.

Uudelleen julkaistava CH23:n versio on täysin uskollinen Wegnerin alkuperäisille, käsin piirretyille luonnoksille. Ainoa muutos tehtiin tuolin korkeuteen: kahden lisäsenttimetrin ansiosta tuolin ergonomiasta voivat nauttia myös nykypäivän muotoilun harrastajat, jotka ovat keskimäärin hieman pidempiä kuin vuoden 1950 kollegansa. CH23-tuolit valmistetaan Carl Hansen & Sonin uudella tehtaalla, joka sijaitsee Gelstedissä, Tanskan Fynin saarella. Siellä lahjakkaat tanskalaiset kalustevalmistajat ja punojat varmistavat korkealaatuisen lopputuloksen.

CH23 on saatavana tammesta ja pähkinäpuusta valmistettuna sekä näiden materiaalien yhdistelmästä eri pintakäsittelyillä. Selkänojan peitehatut ovat saatavina joko tammisina tai pähkinäpuisina. Istuin on saatavana luonnonvärisenä tai mustana paperinaruna.

tom-dixon

Photo: Tom Dixon

Etenkin valaisimistaan tunnettu brittiläinen Tom Dixon laajentaa mallistoaan ja lanseeraa tekstiilikokoelman. Tekstiilimalliston nimi on Super-Texture ja se sisältää koristetyynyjä ja peittoja kuoseissa nimeltään Soft, Deco, Boucle, Fleck, Check ja Line.

borastapeter_chalk

Photo: Boråstapeter

Ruotsalainen Boråstapeter on julkaissut uuden tapettimalliston nimeltään Shades of Chalk. Tapettimalliston muistuttaa kalkkimaalatulla maalilla maalattua seinäpintaa. Mallisto on saanut innoituksensa kivilajien luonnollisten värien kirjosta: harmaata, beigeä ja maan sävyjä, viileitä ja rauhoittavia sinisen sävyjä, pehmeitä vihreitä ja lämpimän vaaleaa roosaa. Lisää kuvia Boråstepeterin omilla verkkosivuilla.

Mukavaa ja aurinkoista uutta viikkoa!


Translation: Interior news of the week 20. Finnish Balmuir have released their AW17-18 collection. / Iittala introduces a new addition to Taika series: a large mug. / IKEA releases STUNSIG special edition that is inspired by fashion. / Carl Hansen & Son have taken chair CH23 into production again. / Tom Dixon has designed a textile line. / Boråstapeter has released a new tapestry series called Shades of Chalk.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.