Huh, mikä viikonloppu meillä on ollut! Menoa ja meininkiä on riittänyt pojan jalkapalloturnauksessa ja tytön synttäreissä, joita vietettiin kaksin kappalein. Nyt meinaa vähän väsyttää. Makoilen tässä sängyllä ja kirjoittelen sisustusuutiset – omalla tavalla tämä on niin rentouttavaa puuhaa. Saa ihastella kauniita kuvia ja upeaa muotoilua. Milanon huonekalumessut järjestetään ensi viikolla, joten tiedotteita uutuustuotteista tupsahtelelee sähköpostiin nyt aikalailla.

Artek_Kaari_Rival_A110_interiorPhoto: Artek

Artek esittelee kolme projektia vuoden 2016 Milano Design Week -tapahtumassa: monikerroksellisen installaation Salone del Mobilessa sekä kaksi yhteisprojektia Milanon keskustassa, joiden keskiössä on arkipäivän muotoilukulttuuri. Arkkitehtitoimisto Kuehn Malvezzin suunnittelema Artekin osasto Salone del Mobilessa esittelee Alvar Aallon puun taivuttamiseen liittyviä kokeiluja sekä siihen liittyen kolme tuoteteemaa: Alvar Aallon taivutettua puuta hyödyntävät huonekaluklassikot, Ronan ja Erwan Bouroullecin suunnittelema Kaari-sarja uusine osineen sekä Ilmari Tapiovaaran Kiki-sarja uudella verhoilukankaalla.

Ronan ja Erwan Bouroullecin Kaari-sarja (kuva yllä) saa jatkoa ja uudet tuotteet ovat ensimmäistä kertaa esillä Salone del Mobilessa. Uutuuksia ovat kaksi kompaktia, erikokoista pöytää sekä pienempi versio hyllykön ja työpöydän muodostamasta kokonaisuudesta. Uutuustuotteena esitellään myös tyylikäs seinäkoukku.

Ilmari Tapiovaaran suunnitteli riisutun mutta tyylikkään Kiki-sarjan vuonna 1960. Salone del Mobilessa Artek esittelee Kikin verhoiltuna Reflex-kankaalla, joka on belgialaisen muotisuunnittelija Raf Simonsin ja tanskalaisen Kvadrat-tekstiilivalmistajan viimeisin yhteistyö.

Artek sai kutsun osallistua tämänvuotiseen Wallpaper*-lehden Handmade-näyttelyyn. Partneriksi Artekille valittiin brittiläinen muotoilija Simon Hasan, ja tehtävänä oli kehittää projekti aiheesta ”matkustaminen ja hotelli”. Yhteistyön tuloksena syntyi ”Primary Objects”, sarja pieniä, geometrisesti muotoiltuja rasioita tavaroiden säilytykseen niin hotellissa kuin kotonakin. Rasiat on valmistettu Artekin a-factoryssa Turussa.

gullichsen_purePhoto: Johanna Gullichsen

Johanna Gullichsen esitteli uuden Pure-pellavapyyhemalliston tällä viikolla pidetyillä kevätmessuilla. Pyyhkeissä yhdistyvät pellavan laatuominaisuudet, uniikit geometriset kuosit ja hienostuneet värit.  Pellava on ihanteellinen pyyhemateriaali, sillä se imee hyvin kosteutta sekä kuivuu nopeasti. Lisäksi pellavapyyhkeet ovat kevyitä, joten ne on helppo pakata mukaan ja ne vievät vain pienen tilan kaapista. Pure-pellavapyyhkeet ovat 100% pestyä pellavaa ja ne on kudottu Suomessa. Saatavilla kahta kokoa: pienempi 45x90cm ja isompi 100x180cm. Hinnat 35 € ja 95€.

GAB4256_Fritz H_Oeregaard_0167

Photo: Fritz Hansen

Fritz Hansen julkaisee Milanon messuilla uuden ”Objects” sisustuksen oheistuotteiden malliston, joka sisältää kaksitoista tuotetta kodin sisustukseen. Tuotteita on ollut suunnittelemassa muotoilijoita ympäri maailman, esimerkkinä mainittakoon Jaime Hayon. Tuotteet viestivät intohimosta taidokkaaseen muotoiluun, jolla on tarkoituksensa. Tuotteet on valmistettu aidoista materiaaleista, kuten villa ja puu, ja värimaailma heijastelee myös luonnon sävyjä. Mallistoon kuuluu mm. kodin tekstiilejä, maljakko, peili ja kynttilänjalka.

Vipp524-WallSpots-White01-HighPhoto: Vipp

Tanskalainen Vipp laajentaa jatkuvasti tuotevalikoimaansa ja nyt on lanseerattu uusi seinävalaisin. Valo siivilöytyy kauniisti valaisimen pienien reikien läpi ja alaosa valaisee mattaisen lasin läpi. Lisää kuvia löytyy vaikkapa Trendspanarna blogista.

designletters_frise16

Photo: Design Letters

Design Letters on julkaissut keväisen picnic-malliston, johon kuuluu Arne Jacobsenin suunnittelemasta kankaasta tehty viltti, astioita, muistikirjoja ja kyniä, juomapullo sekä aterimet. Täytyy myöntää, että tuo viltti/sängypeite kukkakuoseineen oli minusta aika yllättävä tuote tältä brändiltä. Ihan kaunis kuitenkin!

jotex_parveke3_2016

Photo: Jotex

Jotex on julkaissut uusia terassikalusteita. Ulkokalustemallistoon kuuluvat mm. nämä kuvassa näkyvät Byttorp-nojatuoli ja -rahi sekä käsinojallinen Trandared-tuoli, jotka ovat tammea. Valkoiset pehmusteet ovat 100 % Olefin-kangasta.

2016.03ReddotSOME6.100600

Photo: Normann Copenhagen

Lopuksi vielä muotoilupalkintouutisia: Normann Copenhagenin Era-malliston on voittanut Red Dot Design Award 2016 -palkinnon. Malliston on suunnitellut Simon Legald vuonna 2014. Tämä oli kymmenes kerta, kun Normann Copenhagen voitti kyseisen palkinnon. Onnittelut!

Nyt on kuulkaas mentävä suihkuun ja lataamaan akkuja uuteen työviikkoon! Mukavaa viikkoa kaikille!

Translation: Interior design news of the week. Finnish Artek presents three projects at Milan Design Week 2016: a multi-layered installation at the Salone del Mobile and two projects in the city centre of Milan, both collaborations revolving around the topic of everyday design culture. Artek’s booth at the Salone del Mobile, designed by architectural practice Kuehn Malvezzi, invites visitors to discover Alvar Aalto’s wood-bending experiments. Imbedded into an exploration of wood-bending techniques, three product themes are presented: Alvar Aalto’s iconic bentwood furniture; the Kaari Collection by Ronan & Erwan Bouroullec, including new additions to the range; and Ilmari Tapiovaara’s Kiki Collection, upholstered in a brand new fabric. / Finnish textile designer Johanna Gullichsen has released a new linen towel collection called ”Pure”. / During Salone del Mobile Republic of Fritz Hansen launches Objects. It’s the name of the new accessories line. It consists of twelve beautiful designs for your home designed by Danish and international designers, among them the design duo Studio Roso, Wednesday Architecture and Jaime Hayon. Objects is a unique collection of design items that reflect our passion for good design with a purpose. / Danish Vipp has released a new lamp for the bathroom. / Design Letters have released a spring collection which features e.g. a floral quilt (in the pic). / Jotex has relased new outdoor furniture. / Normann Copenhagen’s ”Era” series won the  Red Dot Design Award 2016.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.