Täällä on takana melkoisen leppoisa kotiviikonloppu. Olen hääräillyt sopivassa määrin (josta ensi viikolla blogissa lisää), mutta on ehditty myös rentoutua ja käydä uimassakin. Nyt kurkistetaan tämän viikon sisustusuutisiin.

leipomiseen_tulikivi_cooking_ruoanlaittovalineita copy

Photo: Tulikivi

Tulikivi tuo toukokuussa myyntiin uuden ruoanlaittosarjan, jonka pääosassa on suomalainen vuolukivi. Tulikivi Cooking -sarjaan kuuluu rasiamainen pihvikivi, kaksi paistokiveä, iso pata, pieni ruukku ja valurautainen parila. Ne sopivat ruoanlaittoon takan tulipesässä, leivinuunissa ja sähköuunissa. Sarjan täydentää takan tulipesään sopiva jalallinen grilliritilä, jonka päällä voi grillata ympäri vuoden.

”Takalla kokkaus onnistuu hyvin myös ilman leivinuunia. Takan tulipesässä voi laittaa monenlaista ruokaa sekä hiilloksella että sen jälkeisellä lämmöllä. Siellä voi paistaa leivät, pullat ja rapeat pizzat. Paisti kypsyy mureaksi ja pataruoat hautuvat maukkaiksi. Grillauskin onnistuu hiilloksella vaikka keskellä talvea. Puun ja tulen aromin maistaa ruoasta”, mainitsee Tulikiven toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.

LASTU_maaliskuu

Photo: Lapuan Kankurit

Yksi Lapuan Kankureiden kevään uutuuksista on Masaru Suzukin suunnittelema ”Lastu-sarja”. Herkkä Lastu-kuosi on kudottu laudeliinaan ja keittiöpyyhkeeseen.

Laudeliinasta on saatavana kaksi kokoa 46×150 cm ja 46×60 cm. Laudeliinan materiaali on helppohoitoista pellava-puuvillaa, jonka viimeistys pitää tuotteen ryhdikkäänä pitkään. Laudeliinat ovat saatavana pellavan, harmaan ja sammaleen sävyissä. Keittiöpyyhkeen (48×70 cm) ontelosidos ja 100 % pesty pellava tekevät pyyhkeestä imukykyisen. Pyyhe myös kuivuu nopeasti, mikä tekee siitä hygieenisen käyttää. Saatavana pellava, roosa, sininen, vihreä ja harmaa.

ikea_led2-640x848

Photo: Ikea

IKEA lanseeraa TRÅDFRI-sovelluksen, jolla kodin valaistusta on mahdollista säädellä omalla älypuhelimella tai tabletilla. Sovellus on osa IKEA-älyvalaistusmallistoa, joka sisältää muun muassa heti käyttövalmiita kauko-ohjattavia led-lamppuja sekä valopaneeleita. Älyvalaistus mahdollistaa kodin valaistuksen säätämisen aina kulloisenkin tarpeen tai tunnelman mukaiseksi.

IKEA-älyvalaistusratkaisut ovat heti käyttövalmiita, eli ne eivät vaadi kiinteää tai sähköasentajan suorittamaa asennusta. TRÅDFRI-led-lamppua voidaan käyttää missä tahansa valaisimessa, jossa on standardikokoinen lampun kanta – myös vanhoissa valaisimissa, koska valon värisävyn vaihteluun ja himmentämiseen tarvittava tekniikka on rakennettuna itse lampun sisään. IKEA-älyvalaistuksen avulla kodin valaistusta voi himmentää, sen värisävyä voi vaihtaa lämpimästä viileään, ja lisäksi luoda erilaisia tunnelmavalaistuksia. Uusi IKEA-älyvalaistusmallisto tulee myyntiin huhtikuun alussa.

familon_1776

Photo: Familon

Familonin kevään tekstiiliuutuus on Ultra-pussilakanasetti perkaalipuuvillaa. Perkaalilakanat ovat 100 % puuvillaa, joka on hengittävä ja hyvin kosteutta haihduttava luonnonmateriaali. Ryhdikäs perkaalilakana ei laskeudu ihonmyötäisesti, vaan jättää ilmaa väliin, mikä luo miellyttävän viileyden tunteen. Reunoista kaksoistikkauksin viimeistelty yksiväristä pussilakanasettiä saa  valkoisena, harmaana ja aquan sävyssä.

elegant copy

Photo: IDO

IDO tuo markkinoille uuden IDO Elegant -kylpyhuonemalliston, jonka selkeälinjainen design kestää aikaa. Suomalaiseen makuun suunniteltu IDO Elegant nojaa yksinkertaisuuteen ja minimalismiin. Valkoiset kalusteet istuvat jokaiseen kylpyhuoneeseen, ja ohutreunaiset tasoaltaat luovat ajattoman tunnelman.

Suomessa valmistettuun IDO Elegant -mallistoon kuuluu alakaapit sekä seinäkaappi ja korkea kaappi, jotka lisäävät kylpyhuoneen säilytystilaa. Ohutreunaisissa keraamisissa tasoaltaissa on moderni ilme, ja niiden alla oleva ylälaatikko on suunniteltu täyssyväksi. Kaikissa altaissa on sileä IDO Smart -lasite, joka vähentää lian kertymistä ja helpottaa altaan puhtaanapitoa.

Kaapistot ovat kosteudenkestäviä, ja vahva pinta kestää arjen kolhuja. Vedinvaihtoehdot mahdollistavat kalusteiden räätälöimisen omaan tyyliin sopivaksi. ”Jos pitää yksinkertaisesta ja selkeästä tyylistä, voi valita vetimettömät, push open -laatikostot. Persoonallisempana vaihtoehtona on tyylikäs musta nahkavedin”, kertoo IDO:n markkinointikoordinaattori Hanne Koveshikov.

vmcarpetkevat7

Photo: VM Carpet

Kotimainen VM Carpet lanseeraa keväällä mattouutuudet nimeltään Aqua ja Ropina. Molemmat uutuusmatot soveltuvat loistavasti käytettäväksi niin sisätiloissa kuin terassilla tai parvekkeellakin. Aqua-matto on Hanna Korvelan suunnittelema ja  Suomessa valmistettu. Ropina on puolestaan ohut vinyylimatto (kuvassa), joka pysyy hyvin paikallaan ja mahtuu matalienkien ovien alle.

Vipp Martin-My-31

Photo: Vipp

Tanskalainen Vipp laajentaa huonekalumallistoaan ja lanseeraa nyt sivupöydän ”412 Side table”. Metallirunkoisen pöydän kansi on posliinin ja kiven yhdistelmää.

Mukavaa uutta viikkoa!


Translation: Interior news of week 13/2017. This time mostly news from Finnish companies. Tulikivi launches a tableware collection in soapstone. / Lapuan Kankurit has released a new Lastu collection of textiles designed by Masaru Suzuki. / Ikea has released TRÅDFRI application for lighting. It allows you to control the temperature and brightness of the lights in the room by using your mobile phone. / Familon has released a new bedsheet set called Ultra. It is made of percale cotton. / IDO has relased a new collection of bathroom furniture. / VM Carpet has launched two new carpets called Aqua and Ropina. They are both suitable for outdoors as well. / Danish Vipp has released a new side table.

Author

2 Comments

    • suvi m Reply

      Joo, se vaikuttaa tosi mielenkiitoiselta. Hyvä idea Tulikiveltä! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.