Parin viikon jälkeen on taas aika palata sisustusuutisiin. Luvassa upeita kevät-kesä mallistoja sekä ihania kotimaisia uutuuksia.

hackmann

Photo: Hackmann

Kotimainen Hackmann julkaisee uuden aterinsarjan nimeltään “Linnea”. Suomalaisista arkiaterimista inspiraationsa saanut Linnea-sarja on nykyaikaista ajattelua, tarkkoja muotoilun yksityiskohtia ja käyttömukavuutta. Toiminnallisuus on muotoilun ydin. Sarjan on suunnitellut ruotsalainen muotoilija Jens Fager.

Johtoajatus – nuppi varren ja kärjen välissä – on muotoilullinen viittaus Sorsakosken ja Fiskarsin vanhoihin aterimiin, joissa on samankaltainen liitos. Aterimien perinteet näkyvät myös lusikan pesän klassisessa muodossa, haarukan pitkissä piikeissä ja aterimien mukavassa käsituntumassa. Nupilla on myös erityinen tehtävä: kun veitsi asetetaan lappeelleen, sen terä ei kosketa pöytää ja tahraa, koska nuppi pitää terän ilmassa.

Aterinsarja sisältää perusruokailuvälineet: kahvilusikan, ruokalusikan, haarukan ja veitsen. Sarjaan kuuluu myös tarjoiluottimet. Tyylikkäät ja rauhalliset aterimet sopivat kaikille kodin aterioille: muotoilu sopii yhteen juhlavien astiastojen kanssa, kun pöytään katetaan kodin parhaat astiat ja lasit, toisaalta Linnea on toiminnallisuutensa ansiosta aterinsarja, jonka sopii hyvin arkeen.

iittala_vuoden2017-lintu

Photo: Iittala

Iittalan vuoden 2017 vuosilintu “Kiuru” on Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi sininen. Juhlavuotta juhlistaa myös numeroitu sarja sinisiä kyyhkyjä. Oiva Toikan rakastettujen vuosilintujen perinne alkoi jo vuonna 1993 ja on säilynyt katkeamattomana siitä lähtien.

Taiteilijan omien sanojen mukaan ”Kiurua tarvitaan kesän tekemiseen, se kuuluttaa kesän tulevan kuukauden kuluttua.”  Kiurulla on myös taito lentää – se on tämänhetkisessä Birds by Toikka -kokoelmassa ainoa lintu, jolla on siivet.

Kiurua valmistetaan vuoden 2017 ajan. Tuttuun tapaan Kiuru on muninut myös vuosimunan, jota valmistetaan 750 kappaleen numeroitu erä. Samoja tekniikoita ja värejä kantava vuosikuutio syntyy myös Iittalan puhaltajien taitavissa käsissä ja sitä tehdään tänäkin vuonna 2000 kappaletta.

Suomen 100-vuotista taivalta juhlistaa Kiurun lisäksi Suomi 100 -kyyhky, jota tehdään 2017 kappaleen numeroitu erä. Kyyhkyn ultramariinin sinisen, läpikuultavan kehon koristeena on vihreitä, hopeisia ja sinisävyisiä lysterikoristekuvioita.

arabia-muumiastiat

Photo: Arabia

Arabia tuo Muumi-astioihin uutuutena klassiset lastenastiat. Settiin kuuluu leikkisästi kuvitettu muki ja kaksi erilaista lautasta houkuttelevat. Astiat on muotoiltu siten, että niistä on helppo harjoitella itsenäistä ruokailua. Astioiden kuvituksissa nähdään Muumipeikko ja Pikku Myy omissa puuhissaan. Klassiset lastenastiat on muotoillut Richard Lind 1990-luvulla.

Arabia suunnitteli ensimmäiset lastenastiat jo 1950-luvulla. Ne olivat samalla Arabian ensimmäiset Muumi-astiat. Sarjaan kuului pieni muki ja kaksi lautasta. Myöhemmin, 1990-luvulla ilmestyivät Richard Lindin muotoilemat astiastot Muumi ja Iloinen perhe. 2000-luvulla ilmestyivät muun muassa Lentävät Muumit – sekä Viidakko- ja Roolileikki-astiastot, joissa nähtiin kaksikorvaiset mukit.

“Lastenastiat sopivat lahjaksi perheen pienimmille tai vaikkapa kummilapselle. Käytännöllisesti muotoillut astiat helpottavat myös hyvien pöytätapojen hallitsemista”, sanoo Arabian lisenssituotteiden tuote- ja markkinointipäällikkö Nora Haatainen. Hän kertoo, että astioiden muotoilusta on saatu vuosien mittaan runsaasti hyvää palautetta: ne helpottavat lapsen itsenäistä ruokailua ja sen opettelua.

Arabian Muumi-lastenastiat ovat saatavilla Iittalan myymälöistä sekä jälleenmyyjiltä kautta Suomen 2.1.2017 alkaen. Astiat myydään mukin ja lautasen sisältävänä settinä. Lautasia on saatavilla erikseen ainoastaan Iittalan myymälöistä.

new-works-640x870

Photo: New Works

Tanskalaisen New Worksin mallisto on täydentynyt mm. kuvassa näkyvällä, Maija Puoskarin ja Tuukka Tujulan suunnittelemalla PI-NO-PI-NO -maljakolla. Uutuuksiin kuuluu myös pöytäpeili AURA sekä KIZU-valaisin. Lisää kuvia täällä.

ikea_yassa

Photo: Ikea

Ikea julkaisee JASSA-erikoismalliston. Maaliskuussa 2017 rajoitetuksi ajaksi myyntiin tuleva JASSA-erikoismallisto on yhdistelmä huonekaluja ja sisustustuotteita. Mallisto on viiden suunnittelijan yhteistyön tulos: mukana on myös suomalainen Iina Vuorivirta. Malliston luonnonmateriaalit, värikkäät kuosit ja kaarevat linjat henkivät kuumaa intiaanikesää. Koko malliston läpi kulkeva punainen lanka on ajatus yhdessäolon tärkeydestä.

Malliston tuotteet on valmistettu käsityönä Indonesiassa ja Kaakkois-Aasiassa. Koska malliston tuotteet ovat käsintehtyjä, jokainen tuote on ainutlaatuinen muodoltaan ja tekstuuriltaan. ”Käsintehdyt tuotteet ovat niin kauniita. Tuotantoprosessi ei ole koneellinen, eli tuotteiden välillä on pieniä eroavaisuuksia”, kertoo Iina Vuorivirta.

tomdixon_washing

Photo: Tom Dixon

Tom Dixon julkaisee sarjan kodin puhdistustuotteita: tiskisaippuoita, käsisaippuoita ja käsivoiteita. Tuotteissa on Tom Dixonin tuoksukynttilöistä tuttuja tuoksuja: London, Royalty ja Orientalist. Lisäksi Washing-mallistoon kuuluu marmorisia säilytysrasioita, jotka soveltuvat märkiin tiloihin kuten kylpyhuoneisiin tai keittiöön.

ls_stelton_brandshot_2017

Photo: Stelton

Monille etenkin termospulloista tuttu tanskalainen brändi Stelton on julkaissut kokonaisen kevät-syksy 2017 malliston. Tuotteet ovat saaneet uusia värivaihtoehtoja: harmaata, hiekkaa, antrasiittiä sekä vihreää. Lisäksi kokoelma täydentyy mm. kannuilla, thermomukeilla ja leikkuulaudoilla.

menu_ss17-640x924

Photo: Menu

Sisustusblogeja ahkerasti seuraavat ovat varmasti huomanneet, että tanskalainen Menu on julkaissut kevät-kesä 2017 malliston kauniita kuvia. Uutuutena valikoimaan tulee mm. “Godot”-sohva, Norm Architectsin suunnittelema “Plinth” -pöytä sekä Afteroom pöytä. Lisäksi mallistoon kuuluu pienempiä tuotteita kuten peilejä ja sopö “Cage Table” -pikkupöytä.

ss17-la-granja-ibiza_high-5

Photo: Tine K Home

Tine K Home kevään-kesän 2017 malliston on myös julkaistu. Mallisto noudattelee brändille ominaista luonnonläheistä tyyliä bambukalusteineen ja harmonisine väreineen. Upeasti stailatut kuvat on kuvattu kesäisellä Ibizalla. Koko kuvaston pääset selaamaan tästä.

Olipahan tuhti paketti heti näin vuoden ensimmäisellä viikolla! Ensi viikolla blogissa luvassa juttua mm. blogini vuoden 2017 ideoista sekä tunnelmia meidän joulun jälkeisestä kodista. Intoa uuteen viikkoon!


Translation: Interior design news of week 1/2o17. Finnish bränd Hackmann releases a new cutlery series called Linnea. / Iittala’s bird of the year is lark in blue and white to celebrate Finland’s 100th birthday. Each year Iittala releases a glass bird designed by Oiva Toikka. / Arabia releases a new set of children’s dishes featuring Moomin characters. / Danish New Works has released new products including PINO-PINO vase designed by Finnish designers Maija Puoskari and Tuukka Tujula. / Ikea releases a new limited collection called JASSA, featuring products from Finnish designer Iina Vuorivirta. / Tom Dixon releases a new line of bath products. / Stelton, Menu and Tine K Home have all released pictures of their SS2017 collection.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.