Yhteistyössä NCC

Jonkin aikaa sitten kerroin teille ”Uniikkeja NCC:n loft-asuntoja Tampereella”-postauksessa NCC:n Tampereen Trikoon Voimalaitoksen kohteesta, johon rakennetaan upeita loft-asuntoja. Tässä blogiyhteistyössä pääsen miettimään kuinka sisustaisin tämän hurmaavan asunnon ja esittelen teille ideoitani kollaasikuvien avulla. Kohteeni asunto nro 18 on pinta-alaltaan 98 + 9,5 m2, käsittäen kolme huonetta ja keittiön, saunan sekä 9,5 m2 parven.

Huoneiston parhaimpia puolia ovat mielestäni suuren suuret ikkunat, jotka kohoavat hulppean huonekorkeuden (4,2 m) myötä neljään metriin. Ikkunoista avautuu kauniit järvinäkymät. Hyviin puoliin lukeutuu myös makuuhuoneeseen esille jätetty vanha tiiliseinä. Lisätilaa asunto saa viehättävästä 9,5 m2 parvesta, jossa huonekorkeus nousee 1,7 metriin.

havainnekuva_as19

Sain muutama viikko sitten kuvia kohteestani asunto nro 18:sta, jossa oli silloin vielä pintatyöt meneillään. Vaikka tämä asunto oli kuvaushetkellä vielä keskeneräinen, en malta olla jakamatta yhtä kuvaa, josta näette upeat huiman korkeat ikkunat (tässä vaiheessa vielä peitettynä). Kuvan näkymä suuntautuu keittiöön:

A18 keittio

jarvimaisema

Ikkunoista avautuu mahtavat näkymät Pyhäjärvelle ja se seikka kannattaa ehdottomasti pitää mielessä sisustusta ja huonekalujen sijoitusta suunnitellessa. Päätin sisustussuunnitelmassani keskittyä asunnon suurimpaan tilaan, eli yhdistettyyn olohuone-ruokailutilaan. Huonekalut asettelisin olohuoneessa niin, että asukkaat voisivat nauttia järvimaiseman näkymistä. Siksi asettaisin sohvan keskelle tilaa, jolloin näkymä sohvalta olisi suoraa ikkunoihin ja järvimaisemaan.

huonekalujen_asetteluSisustuksen pohjaksi valitsin ajattomia ja muotoilultaan yksinkertaisia huonekaluja, jotta niiden ympärille voisi rakentaa erilaisia tyylejä. Päätin nimittäin luoda tämän peruspohjan päälle neljä erilaista sisustusversiota, jotka nimesin: ”skandinaavinen”, ”luksus”, ”loft” ja ”natural”.

sisustuksen perustaKuten olen kertonut monesti aiemmin, minun tapani sisustaa on hankkia kotiin perusajattomia huonekaluja, jotka kestävät ja joita jaksaa katsella vuodesta toiseen. Tätä perustaa höystetään muilla sisustuselementeillä halutun ilmeen mukaisesti. Sisustuksen pohjan on oltava melko neutraali, sillä silloin se ei rajoita muunteluvaihtoehtoja.

Tällä kertaa valitsin perustaksi Adean ”Band” sohvan uusilla, ohuemmilla käsinojilla ja erilaisella jalkamuotoilulla. Sohvan väri on lämpimän harmaa. Olohuoneen matoksi laittaisin jonkin hyvin neutraalin vaihtoehdon, esimerkiksi sisalmaton; se tuo lämpöä tehdasmaiseen tunnelmaan, eikä rajoita sisustustyyleillä leikittelyä. Ruokapöydäksi valitsisin pyöreän mallin, esim. HAY:n ”All about a table” -pöydän. Näin ollen pöydän voisi sijoittaa keskemmällekin suurta tilaa. Ruokapöydän tuoleissa luotan Arne Jacobsenin suunnittelemaan klassikkomalliin, eli seiskatuoliin. Tähän kohteeseen valitsisin ajattomat tammiset seiskat.

Tätä sisustuksen pohjaa voisi lähteä somistamaan moneen eri suuntaan. Erilaiset ilmeet rakennetaan vaihtelemalla valaisimia, olohuoneen nojatuolia, sohvapöytää, koristetyynyjä sekä pienesineitä kuten esim. maljakoita. Tässä minun suunnittelemat vaihtoehdot:

tyylitSkandinaavinen sisustusvaihtoehto perustuu pohjoismaisiin klassikoihin. Sisustus on pelkistetyn mustavalkoinen ja graafinen. Ruokapöytää valaisee suomalaisten rakastama Secto Designin ”Octo”-valaisin, kun taas olohuonetta valaisisi tanskalainen klassikko AJ-jalkavalaisin. Sohvaryhmää täydentää Harri Koskisen suunnittelema ”HK 002” -nojatuoli. Sohvapöydäksi valitsisin pari kappaletta By Lassenin ”Twin”-sohvapöytää, joissa on käännettävä kansi. Soffalle vielä muutama Marimekon ”Bottna”-tyyny ja pöydälle ikiklasikko Iittalan Aalto-vaasi.

Luksukseksi nimeämäni sisustustyyli koostuu huippubrändien tunnetuista tuotteista, jotka vaativat sisustusbudjetilta joustavuutta. Ruokapöytää valaisee Louis Poulsenin reilun kuuden tonnin ”artisokka”-kattovalaisin. Olohuoneen valontuojana toimii puolestaan Flosin ”Arco”. Jalkoja pääsee lepuuttamaan nahkaiseen ”Egg”-nojatuoliin. Sohvapöydäksi valitsin Fritz Hansenin lasisen ”PK61”-pöydän. Soffalle heitetään vielä muutama Missonin koristetyyny ja maljakoksi Tom Dixonin kullan värinen ”Gem”.

Tehdasmaista vaikutelmaa voi korostaa entisestään sisustamalla asunnon oikein loft-tyyliin. Tämä ilme syntyy putkimaisista kalusteista ja niukasta muotokielestä. Ruokapöydän valaisimeksi valitsin Örsjön messinkisen ”Kvist”-kattokruunun ja olohuoneen puolelle laittaisin La lampe Grasin ”411”-jalkavalaisimen, joka henkii minusta hyvinkin paljon loft-tyyliä. Nojatuolina metallikehikkoinen HAY:n ”Hee”-tuoli. Sama metallikehikkolinja jatkuu Scherlinin sohvapöydässä, jossa on marmorinen kansi. Loft-tyylisen sisustuksen viimeistelisin mustavalkoisilla koristetyynyillä, esim. Hemin ”Scribble”, ja Muuton ”Balance” vaasilla.

Lähdin tavoittelemaan myös pehmeän neutraalia sisustustyyliä ”natural”-somistuksella. Sen punaisena lankana on vahva materiaalien tuntu: puuta, nahkaa, kiveä ja pyöreitä muotoja. Tekstiilit olisivat kasviaiheisia. Ruokapöydän ylle sopisi kauniin hiekan sävyinen Normann Copenhagenin ”Bell” valaisin suurimmassa koossa. Olohuoneen nojatuoliksi sopisi safari-henkinen Iren ”Hanna”-tuoli, jossa yhdistyvät kauniisti puu ja nahka. Naverin ”AK 1851” sohvapöytä on pyöreältä muodoltaan ikäänkuin hiotunut kivi. Sohvaryhmää valitsin valaisemaan &traditionin ”Marble Light”-jalkavalaisimen, jossa on ripaus kiveä marmorin muodossa. Koristetyynyiksi sopisi herkkää kasvikuosia, esimerkiksi Saanan ja Ollin ”Myrskyn jälkeen” -sarjaa, joka on valmistettu 100% hamppukankaasta. Pöydälle vielä Klongin ”Äng”-vaasi, johon voi asetella kukat kauniisti pystyyn verkkomaisen levyn ansiosta.

tyylit_animaatio

Minusta mikä vain näistä tyyleistä sopisi kivasti Trikoon Voimalaitoksen asunnon henkeen. Valitsemani sisustustyylit ovat kaikki perusmoderneja, mutta henkivät kuitenkin pikkuisen erilaisia sisustuslinjoja. Koko sisustus täydentyisi asukkaan vanhoilla tavaroilla ja mieleisillä esineillä.

En sijoittanut olohuoneeseen televisiota, sillä ajattelin että viihtyisän tv-tilan saisi luotua parvelle. TV:n voisi kyllä sijoittaa olohuoneen nurkkaankin, kohtaan jossa pohjakuvassa on nyt nojatuoli; nojatuolin voisi tällöin sijoittaa keittiön ja olohuoneen väliin rajaamaan tiloja toisistaan. Sohvan takana olevalle seinälle laittaisin joko kirjahyllyn tai kauniin tauluasetelman – tämä valinta riippuu tietysti asukkaan tarpeista.

Mikä sisustustyyleistä sopisi sinusta parhaiten tämän loft-asunnon henkeen ja omaan tyyliisi?

 

P.S. Mikäli tämä kohde kiinnostaa, kannattaa suunnata Trikoon Voimalaitoksen Tähtiesittelyyn nyt tulevana sunnuntaina, 26.4. klo 16-17, osoitteeseen Trikookuja 6, 33230 Tampere.

 blogiyhteistyo

 Yhteistyössä:

ncc

Author

16 Comments

  • Niinpä, joku saa tästä niin upean kodin! Sinne parvellekin voisi keksiä vaikka mitä…

  • Peikonlehti sopisikin tosi kauniisti tuohon maljakkoon. Kyllä minäkin varmaan laittaisin toisenlaiset kukat kuin mitä tuotekuvassa oli… 🙂

 1. Valoa elämään Reply

  ihmettelen miten korostat Louis Poulsenin valaisinten hintaa esim. tyyris AJ-valaisin ja nyt osana suunnitelmaa jossa ei näy muiden tuotteiden hintoja. Louis Poulsen tekee upeita valaisimia jotka toimivat osana talon historiaa, isältä pojalle tyylisiä hankintoja. Valaisimia saa myös huippukuntoisena käytettynä ja erilaisissa kampanjoissa mm. ”Artisokkaa” saa valtavan paljon edullisemmin. Toisekseen jotkut ostavat kalliita käsilaukkuja itselleen, mutta rahan voi laittaa myös valaisimeen josta on koko perheelle iloa. Suomi on suurimman osan vuodesta pimeä maa ja valaisimiin kannattaa panostaa, aina ei voi karata aurinkolomalle pimeyttä pakoon..

  • Tottakai valaisimiin kannattaa panostaa! Niinhän minäkin teen. En tarkoittanut korostaa ”artisokan” hintaa erityisesti, mutta kyllä kuuden tonnin hinta on aika jäätävä. Vaikka itsekin satsaan aikaa kestäviin design-valaisimiin, en siltikään ihan kuuden tonnin valaisinta voisi ostaa noin vain. Mahtavaa jos niitä jostain löytää edullisemmin. Mielelläni kuulisin vinkkejä! 😉

   • Valoa elämään Reply

    Huutokaupoissa ”Artisokan” hinnat pyörii 2500 euron hujakoissa. Vepsäläisellä on ollut valaisin kampanjahintaan alle 5000€. Tällainen kampanja on tullut joitakin kertoja itselleni vastaan ja taisi kyseinen kampanja olla myös Suomenojan Vepsäläisen avajaisten aikaan.

 2. Johanna Vantaalta Reply

  Loft on minusta paras. Toki kaikki muutkin olivat ok. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.