Yhteistyössä NCC

Vanhat tehdasmiljööt ja loft-asunnot ovat aina viehättäneet minua. Kun aikoinaan etsimme ensimmäistä omistusasuntoa Vaasasta, oli lähellä ettemme ostaneet erästä loft-asuntoa vanhasta tehdasrakennuksesta. Asiat menivätkin toisin, enkä silloin päässyt sisustamaan unelmieni loftia. Nyt voin kuitenkin toteuttaa tuota unelmaani pienin ripauksin, sillä blogiyhteistyön myötä tulen esittelemään teille NCC:n Tampereen Trikoon Voimalaitoksen upeaa kiinteistöä ja miettimään kuinka sisustaisin taloyhtiöön remontoitavan kolmion.

Trikoon Voimalaitos sijaitsee Tampereen Pyynikillä, Pyhäjärven rannalla, monipuolisten ulkoilureittien läheisyydessä ja kivenheiton päässä (2 km) Tampereen keskustasta. Voimalaitos valmistui kolmessa osassa 1950-luvulla ja nyt NCC peruskorjaa ja laajentaa vanhan voimalaitosrakennuksen uusiksi asunnoiksi.

julkisivut

ncc_ilmakuva

uniikki-tehdasmiljoo11

Vanhaan osaa laajennetaan samantyylisellä uudisrakennuksella. Vanhasta osasta jäljelle jää rouhea tehdasmaisuus tiilijulkisivuihin ja sisälle rakennetaan yksilöllisiä loft-asuntoja.

”Uuden osan julkisivussa toistuvat vanhan tehdasrakennuksen korkeat ikkunanauhat, muistumana menneestä. Laajennuksen julkisivussa uudet ikkuna-aukotukset muodostavat vaihtelevan rytmikkään ilmeen julkisivuun, samalla toistaen vanhimman vuonna 1953 valmistuneen keskiosan ja v.1956 rakennetun turbiinisalin korkeita ikkuna-aukotuksia.” kertoo arkkitehti Piia Viitanen. Lisää kohteen valmistumisesta voit lukea NCC:n ”Piipun juurella” -blogista.

ncc_uniikki-tehdasmiljoo21

Asunnoissa on loft-tyylille ominaiset korkeat huoneet ja suuret ikkunat. Jokaiseen asuntoon jätetään sisälle yksi tiiliseinä. Keittiö ja olohuone ovat yhtä suurta tilaa. Osassa asunnoista on myös oma parvi ja kattoterassi. Taloyhtiössä on lisäksi asukkaiden yhteinen kattoterassi, josta on hulppeat järvinäkymät. Siellä varmasti kelpaa istua iltaa!

ncc_trikootehdas_visukuva

ncc_trikootehdas_kattoterassi

pyynikin_trikoo_havainne_NCC_660

Upeista havainnekuvista näkee hyvin millainen lopputulos on tulossa: viehättävää tehdasmaista loft-tyyliä uuden kodin mukavuuksin. Rouhea tehdasmainen ilme mahdollistaa sisustustyyleillä leikittelyn, sillä tämän tyyliset asunnot voi hyvin sisustaa joko todella modernisti tai runsaammalla, rustiikkisella tyylillä. Olen varma, että lopputuloksesta tulee joka tapauksessa uniikki ja persoonallinen.

NCC Tähtikodin hintaan kuuluu pintamateriaalien ja kiinteiden kalusteiden tyylikokonaisuus. Valittavissa on viisi sisustussuunnittelun ammattilaisen valitsemaa kokonaisuutta: ”Olkipolku”, ”Eräretki”, ”Taikamatka”, ”Satamaraitti” sekä ”Arkkitehdin tyyli”. Tyylikokonaisuuteen sisältyy kaakelit, tehosteseinät, lattioiden sävyt, työtasot sekä kaapistojen ovet ja vetimet. Minua houkuttaisi eniten ”Arkkitehdin tyyli” -niminen kokonaisuus, jonka teemana on reipas teollisuushenki, jossa modernit vaaleat pinnat antavat kontrastia rosoisille tiilipinnoille.

pohjaA18

Seuraavassa postauksessa vähän myöhemmin tulen esittelemään teille ideoita kuinka sisustaisin Trikootehtaan A18 loft-asunnon (pohjakuva yllä). Asunnon suurista ikkunoista avautuu upeat järvinäkymät ja tulenkin huomioimaan sen seikan kalustevalinnoissa ja niiden sijoittelussa. Mutta siitä lisää myöhemmin omassa postauksessa. Näen jo mielessäni kuinka upean asunnosta saisikaan!

blogiyhteistyo

Yhteistyössä:

ncc

 

Author

12 Comments

 1. Voih en kestä… Miehen kanssa tuosta taannoin käveltiin ohi ja totesin että haluaisin niiiiin muuttaa tuonne. Nyt haluaisin entistä enemmän 🙂 Eikun lottoamaan!

  • Ymmärrän kyllä viehätyksen! 🙂 Asunnoista tulee upeita. Lottoa vetämään vain… 😀

 2. Näistä tulee varmasti tosi makeita! Harmi vaan että porrasvalinta on noinkin tylsä vaikka tilaa tuolla olisi vaikka kuinka upeille! Taitaa tässä tulla myös suomen tylsät rakennusmääräykset vastaan.. 🙂

  • Enpä tiedä onkohan tuolla ollut mahdollista vaikuttaa portaisiin jos on ajoissa ollut asuntoa ostamassa…? Minusta nuo melko perusportaat sopivat hyvin talon henkeen. Ehkä itsekin valitsisin mielummin tuollaiset kaiteet kuin esim. lasikaiteet…

 3. Oi ja voi! Miten upeita asuntoja onkaan kotikaupunkiin tulossa! Vielä kun osaisi omakotitaloasumiseen jo niin tottuneena vaihtaa jälleen kerrostaloon. Tai voittaisi lotossa, niin voisi pitää molemmat! 😀

 4. Oih! Lenkkeillään tuolla usein ja olen tsiikaillut noita valmistuvia osia. Pitäiskö laittaa talo myyntiin ja hypätä tuonne? 🙂

 5. Ai että, nämä projektit kyllä lämmittävät tällaisen vanhoihin rakennuksiin hurahtaneen sydäntä syvästi 🙂 Innostus onkin jo sellaisella tasolla, että teen aluetieteen kandidaatintutkielmaani vanhojen rakennusten uusikäytöstä kulttuuri- ja rakennusperinnön säilyttäjinä, ja tutkielmassa käsittelenkin kolmea case-tapausta täältä Vaasasta. Tämän postaussarjan seuraaminenhan on sitten periaatteessa tutkimustyötä parhaimmillaan 😀

  Nämä asunnot ovat tainneet olla myynnissä jo aika pitkään, vai sekoitankohan tämän nyt johonkin toiseen tamperelaiseen punatiilitehdas-loft-projektiin? Olen nimittäin kuolannut juuri tämännäköisten kuvien äärellä aiemminkin 😉 En kyllä osaa sanoa suurempaa asumishaavetta, kuin juuri tuollainen avara loft punatiilisessä tehdasrakennuksessa vesistön äärellä.

  • Onpa sinulla mielenkiintoinen tutkielman aihe! Vaasassa oli muistaakseni Palosaarella sellainen tehdasrakennus ja aina silloin kun asuimme siellä, mietin että sinne saisi upeita asuntoja. Toivottavasti se kohde ei rapistu ihan täysin… Se oli muistaakseni sieltä yliopistolta ja ammattikorkeakoululta vähän eteenpäin…

   Olikohan niin, että nämä asunnot ovat tulleet myyntiin viime kesänä-syksynä….? Mutta montaa huoneistoa ei enää ole jäljellä.

 6. Oih, tätä projektiasi on mielenkiintoista päästä seuraamaan täältä ruudun toiselta puolelta! Enpä taida nimittäin olla ainoa, joka haaveilee jonain päivänä asuvansa kunnostetussa tehdas miljöössä 🙂

  • Mukava kuulla! Keksin juuri eilen miten toteutan sisustussuunnitelmapostauksen. Niin kivaa miettiä tällaista! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.