Kaupallinen yhteistyö: NCC

Kerroin teille jonkin aikaa sitten NCC:n Helsingin Herttoniemen Loisteen ainutlaatuisesta DUO-konseptista postauksessa ”Mitäpä jos muutettaisiin Helsingin Loisteeseen?”. Ajatuksenahan on, että Loisteen yhden suuren asunnon voi tarvittaessa muuttaa kahdeksi pienemmäksi asunnoksi. Pohjaratkaisu on suunniteltu niin, että asunnon muuttaminen kahdeksi onnistuu suhteellisen helposti, eikä päätöstä pienemmän asunnon käyttötarkoituksesta tarvitse tietää vielä asuntoa ostaessa.

Päätin valita sisustussuunnittelukohteekseni asunnon B33a+b, joka on 4h+k+s ja pinta-alaltaan 98 m2. Tästä asunnosta voidaan erottaa erillinen 25 m2 kokoinen yksiö, jonka sisustusta lähdin nyt suunnittelemaan.

pohja_duoB33Aluksi kurkistin asuntoon 3D-sovelluksen avulla ja siirryin huoneesta toiseen. Testailin myös värisävyjä tehosteseiniin ja yritin muodostaa kattavan kuvan koko asunnosta. NCC Tähtikotien hintaan kuuluu sisustussuunnittelija Heli Väyrysen luomat tyylikokonaisuudet: chic, harmony ja spicy. Valinnat ovat yksityiskohtaisesti mietittyjä kaakeleita, tehosteseiniä, lattioiden sävyjä, työtasoja sekä kaapistojen ovia ja vetimiä myöten. Näitä pintamateriaalivalintoja voi testata myös 3D-sovelluksen avulla.

3D-kuva_asunnosta660

Tähän asuntoon valitsisin ”chic” kokonaisuuden, joka on hienostunut ja hillitty, tyylitietoinen ja trendikäs, selkeä ja seesteinen, pelkistetty ja minimalistinen. Tähän tyyliin sopisi parhaiten sellainen sisustus, jota olin alustavasti miettinyt. Seuraavaksi ryhdyinkin tarkemmin miettimään sitä, miten sisustaisin erillisen 25 m2 kokoisen yksiön niin, että sinne saataisiin mahtumaan kaikki tarvittavat toiminnot.

yksio_NCCYksiö sopisi moniin käyttötarkoituksiin (esim. työtilaksi), mutta minä lähdin hahmoittelemaan sinne omaa asuntoa kotoa pois muuttavalle nuorelle tai vaikkapa vuokralaiselle. Tavoitteenani oli saada sovitettua yksiöön luontevasti kaikki olennaiset toiminnallisuudet: ruokailu, oleskelu ja työskentely. Ensimmäiseksi määrittelin sängyn paikan ja tulin siihen tulokseen, että sänky kannattaa rajata kevyellä seinämällä omaksi tilakseen. Uuden seinän toiselle puolelle, eteiseen mahtuisi vielä pieni työtila.

duo_sisustus

Asunnon sisustussuunnitelma lähti rakentumaan makuunurkkauksesta eteenpäin. Päätin etten laittaisi yksiöön sohvaa ollenkaan, vaan 120 cm leveä sänky olisi se paikka, missä esimerkiksi tv:tä katsottaisiin: tv:n voisi kiinnittää uuteen seinään ja näin sängystä olisi mukava katsella telkkaria. Tämän jälkeen sisustus lähti rakentumaan ruokapöydän ympärille.

Ruokapöytä on kotona usein se paikka, jossa vietetään paljon aikaa: ei pelkästään syödä vaan sen ääressä tehdää paljon muutakin kuten seurustellaan ja pelataan pelejä. Valitsin yksiöön pyöreän pöydän, sillä sen ympärille mahtuu useampikin henkilö ja pöydän voi sijoittaa monella tavalla asuntoon. Yhden ruokapöydän tuolin laittaisin työpisteeseen eteisen puolelle.

Koska sohvaa ei ole, päätin satsata hyvään nojatuoliin ja valitsin yksiöön Arne Jacobsenin suunniteleman Swan-tuolin. Pitkälle, eheälle seinälle laittaisin lähes koko seinän mittaisen hyllykön: tässä tapauksessa String System vaikuttaisi järkevältä valinnalta, sillä siihen saa erilaisia osia asukkaan tarpeista riippuen.

Asunnon värimaailma muodostui melko tummaksi vihreäsävyisin tehostein. Sisustukseen tuo roimasti lämpöä luonnonläheinen matto sekä pehmeät tyynyröykkiöt, joita kasaisin sängyn päälle.

Tämä on yksi esimerkki siitä miten NCC:n DUO-asunnon yksiötä voisi hyödyntää. DUO-konseptissa on minusta hienosti otettu huomioon elinkaariajattelu ja se miten elämäntilanne muuttuu iän myötä, tai vaikkapa taloudellisen tilanteen myötä. Minusta ajatus siitä, että viereiseen yksiöön voisi muuttaa vaikka ikääntyvä vanhempi tai itsenäisyyttään etsivä nuori on aivan ihastuttava! Tai jos sivuasunnon vuokraisi, voisi sen ottaa myöhemmin takaisin omaan käyttöön esim. perhekoon kasvaessa tai myydä pois tilantarpeen vähentyessä tai taloudellisen tilanteen muuttuessa.

Kaupallisessa yhteistyössä:

ncc

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.