Kaupallinen yhteistyö: NCC

Joskus minusta tuntuu, että taidan harrastaa ”kotihaaveilua”. Tykkään leikitellä ajatuksella millaisen kodin tekisimme seuraavaksi ja miten asuisimme vaikkapa sitten, kun olemme eläkkeellä. Lähivuosien haaveet pyörivät omakotitaloasumisen ympärillä, mutta silloin tällöin haaveilen myös sitä, miten asuisimme vaikkapa kerrostalossa Helsingin sykkeessä. Onneksi blogityöni myötä saan mahdollisuuden viedä tällaiset ajatukset vieläkin pidemmälle: blogiyhteistyönä NCC:n kanssa sain tehtäväkseni valita mielenkiintoisen kohteen NCC:n valikoimasta ja lähteä ideoimaan sisustusta valitsemaani kohteeseen. Tämä yhteistyökonsepti onkin jo tuttu blogiani pidempään seuranneille.

6ad4cf37-084f-3058-6226-6e2f782cb78b

Tällä kertaa valitsin kohteeksi NCC:n ennakkomarkkinoinnissa olevan Helsingin Loisteen. Tämä seitsemänkerroksinen uudiskohde on rakenteilla Helsingin Herttoniemeen, Niittaajankadulle. Arvioitu valmistumisaika on vuoden 2016 lopulla. Loiste sijoittuu metroaseman, Itäväylän ja Itäkeskuksen läheisyyteen. Julkiset liikenneyhteydet toimivat alueella erinomaisesti: esimerkiksi metrolla pääsee Helsingin keskustaan kymmenessä minuutissa. Myös pyörällä liikkuvalle Loiste on kätevien reittien varrella. Autopaikkojakin löytyy, sillä asuinkorttelin kolmella talolla on yhteinen pysäköintihalli, jonne pääsee kätevästi hissillä. Lisäksi käytössä on yhteinen sauna- ja kerhotila sekä pesula.

Herttoniemessä on monipuoliset palvelut: kaupat, päiväkodit, koulut, liikuntapaikat ja uimarannat. Lisäksi naapurista löytyy merellinen Herttoniemenranta sekä Viikin ja Kivinokan virkistysalueet.

hki_loiste_havannekuva_ulk

Helsingin Loiste käsittää yli 50 viihtyisää ja valoisaa asuntoa: yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen perheasuntoja. Loisteen asunnoissa on tehokkaat ja toimivat pohjaratkaisut. Osassa asunnoista on omat saunat, osassa vaatehuone ja osa asunnoista on valoisia läpitalonhuoneistoja. Asunnoissa on joko lasitetut parvekkeet tai avoparvekkeet ja ensimmäisen kerroksen kodeissa osittain lasitetut terassit.

hki_loiste_oh

Mutta syy miksi valitsin juuri tämän kohteen esittelyyn on NCC:n uusi DUO-konsepti: DUO mahdollistaa sen, että Helsingin Loisteen isot asunnot voi jakaa kahdeksi erilliseksi asunnoksi elämäntilanteen mukaan. Mikä houkutteleva mahdollisuus! DUO-kohteesta asukas voi halutessaan erottaa erilliseksi asunnoksi kylpyhuoneellisen yksiön, jossa on oma sisäänkäynti, eteinen, avokeittiö ja parveke. Yhdestä isosta asunnosta lohkaistu pienempi sivuasunto sopisi esimerkiksi ensiasunnoksi itsenäistyvälle nuorelle, perheen läheisyydessä asuville isovanhemmille tai yrittäjälle työtilaksi. Tietysti Duo-kodin sivuasunnon voisi myös vuokrata tai myydä erikseen eteenpäin.

Päätöstä pienemmän asunnon käyttötarkoituksesta ei tarvitse tietää vielä asuntoa ostaessa, sillä keittiötä varten tarvittavat vedot ja tekniikka tehdään seinän taakse valmiiksi piiloon. Tai mikäli päätös huoneiston jakamisesta tehdään jo yhtiön rakennusvaiheessa, voidaan sivuasuntoon rakentaa valmiiksi keittiö.

ncc_duo_konseptiSeuraavassa postauksessa vähän myöhemmin tulen esittelemään teille oman sisustussuunnitelmani DUO-asuntoon. NCC Tähtikodin hintaan kuuluu myös pintamateriaalien ja kiinteiden kalusteiden tyylikokonaisuus, jonka sisustusarkkitehti Heli Väyrynen on koonnut. Valittavissa on kolme tyylikokonaisuutta: chic, harmony ja spicy. Mutta tutustutaan niihinkin tarkemmin seuraavassa postauksessa… Joko sinullakin lähti ajatukset laukkaamaan kuinka hyödyntäisit DUO-konseptin tarjoamat mahdollisuudet?

Kaupallisessa yhteistyössä:

ncc

Author

8 Comments

 1. Loiste on muutaman sadan metrin päässä meidän kodistamme, ja ylimmän kuvan ranta on aivan takapihallamme. Rakastan näitä seutuja, ja toivomme, että seuraavakin koti löytyy täältä Herttoniemenrannasta. Loistekin on ollut harkinnassa, mutta omaan makuuni se on vähän liian kaukana rannasta ja vähän liian lähellä Itäväylää. Mutta upea talo siitä tulee, ja muutama kiinnostava asuntokin siellä on. Kiva projekti siis sinulla!

  • Ymmärrän viehätyksesi tuohon alueeseen – vaikuttaa tosi viihtyisältä paikalta! 🙂
   On kyllä hauskaa päästä ideoimaan ja haaveilemaan ihan erilaisesta kodista kuin missä nyt asutaan.

 2. Tykkään tosi paljon näistä epätyypillisistä rakennushankkeista. Itselläni kun yrityksen tilat ovat kotona, näen tässä Duossa mahdollisuutta juuri tähän. Firman toimitilat kätevästi seinän takana, ja jos se muuttaa muualle, huoneistoon voi siirtyä vaikka vanhempi lapsi vähän isompana. Tai sitten sitä voisi vuokrata ulkopuoliselle.

  Tässä muita mielenkiintoisia projekteja, joita olen seurannut:

  Hyvin suunniteltu, minikokoinen vuokra-asunto:
  http://www.sato.fi/fi/asumisratkaisut/sato-studiokoti-kohtuuhintainen-vuokra-asunto

  Asuntoja Kuopioon, vanhaan punatiilitehtaaseen:
  http://www.yitkoti.fi/yit_koti/hakutulos/kohteet/perustiedot/kuopion-wanha-mylly

  • Juuri niin, tuollainen DUO-asunto taipuu monenlaiseen elämäntilanteeseen.
   Onkos siellä asuntokuumetta havaittavissa, kun noin aktiivisesti olet seuraillut…? 😉

 3. Tykkään <3 Pk-seudulla asuessa tulee usein pohdittua uusia tilaratkaisuja, joista parhaimpina olen tähän asti pitänyt erillistaloihin/towhouseihin saatavia pieniä erillistiloja. Tämä haastaa sen ajatuksen ja sopisi varmasti erinomaisesti tilanteeseen, jossa perheen lapset ovat muuttaneet kotoa. Yksiön voi myydä tai laittaa vuokralle.

  • Townhouse-tyyliset kodit kuulostavat ihanalla tapaa romanttiselta, vähän suurkaupungin meininkiä. 🙂 Minusta pitääkin miettiä juuri tällaisia erilaisia ratkaisuja asumistiloihin, eikä jatkaa aina saman tyyppistä rakentamista. Elämänkaariajattelua… 🙂

 4. Paljon mieluummin vanhaan jugendtaloon Helsingin keskustaan kuin steriiliin ja tylsään uuteen taloon Hertsikkaan tai sinne idän suuntaan. Samalla hinnalla tai jopa halvemmalla saa historian havinaa ja tunnelmaa. Uusissa kohteissa materiaalivalinnat on sitä samaa perustasoa, joka ei anna rahalle vastinetta. Jos sitten haluaa jotain ekstraa se maksaa tolkuttomasti. Ei mikään ihme, että uudiskohteita on pk-seudulla paljon tyhjilään.

  • Nämä ovat tietysti makuasioita. Kyllä minustakin vanha jugend-talo kuulostaa tosi houkuttelevalta, mutta toisaalta uudessa talossa on omat hyvät puolensa ja mukavuutensa (kuten esim. parkkitilat, remonttihuolettomuus jne.). Ja jos on ajoissa liikkeellä, niin ehtii hyvin vaikuttaa materiaalivalintoihinkin. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.