Uusi vuosi on kokonaan vielä edessä ja näin sisustusbloggarina on tietysti luontevaa miettiä mitä mahdollisia kodin hankintoja tulevaan vuoteen mahtuu. Padmerine Coconut White -blogista haastoi minut listaamaan vuoden 2013 toivehankinnat. Kotimme sisustus on pääpiirteiltään valmis, mutta toki sitä on kiva vähän viilata ja muutella aika ajoin – onhan sisustus minulle muutakin kuin jonkin projektin loppuunsaattamista, se on rakas harrastus. Ja kyllä meiltä muutama aika olennainen sisustuselementti vielä puuttuukin.

Toivelistakollasissani on aika monta tekstiiliä: tarvitsisimme nimittäin uudet matot molempiin lastenhuoneisiin sekä saunatupaan. Niissä kaikissa on ollut valkoinen Ikean ”Erslev”-matto, mutta valkoinen ei ole kyseisiin tiloihin käytännöllinen valinta, ja Ikean matto on niin edullinen ettei sitä kannata edes viedä pesulaan (maksaisi luultavasti enemmän kuin uuden maton hankinta). Ja koska haluaisin välttää ”kertakäyttöisten” tuotteiden hankkimista, täytyisi löytää laadukkaat ja ajattomat matot kyseisiin huoneisiin. Saunatupaan olemme ajatelleet Pappelinan ”Max”-muovimattoa suuressa koossa, 180 x 260 cm (reunassa vasemmalla). Lastenhuoneisiin puolestaan sopisi nätisti raidalliset matot – tässä kollaasissa Woodnotesin ”Avenue”-matto, joka kyllä mahdollisesti on yli meidän budjetin.

Mattojen lisäksi haluaisin hankkia uuden valaisimen. Ylläri. 😉 Niin kuin monesti olen jo sanonut, Jielde on se josta haaveilen. Sen ensisijainen sijoituspaikka olisi meidän työhuone, mutta kyllähän se sopisi mihin vain.

Näiden lisäksi tarvitsisimme uusia keittiöpyyhkeitä. Kollaasiin valitut Hayn ruudulliset pyyhkeet olisivat todella kivat. Ja sitten haluaisin vielä täydentää Iittalan ”Sarjaton”-sarjaamme; itse asiassa kaksi valkoista mukia onkin jo meille kotiutunut.

Mitään kovin suuria kotihankintoja ei siis ole luvassa ainakaan näillä näkymin. Ykköstoiveeni on kuitenkin, että saisin vihdoin aikaiseksi päättää uuden kankaan vanhaan nojatuoliimme ja teetettyä sitten uuden irtopäällisen.

 

Translation: This is a wish list for 2013. We need new rugs to children’s rooms and our sauna house. Pappelinas ”Max” rug (on the left) would be a good choise for the sauna house. I think striped rugs would look nice in children’s rooms, but the Woodnotes rug in the collage might be out of our price range. I’ve been dreaming of a Jielde lamp for a long time, so it would be very nice if that dream came true. We also need new tea towels; the ones from Hay would be perfect. And I’d like to expand our Sarjaton range from Iittala.

Author

12 Comments

 1. Kivoja haaveita!
  Itsekin olen haaveillut Pappelinan Max muovimatosta eteiseen.
  Hyvää tätä vuotta Valkoiseen Harmajaan!

  • Meillä on Pappelinan matto kodinhoitohuoneessa ja se on ollut kyllä tosi hyvä. Ostettiin se alunperin jo ensimmäiseen taloon Vaasaan. Hyvin on kestänyt nämä vuodet ja on vielä kuin uusi. Ajattelin, että se voisi olla kätevä saunatupaan siksikin, kun siellä ollaan kosteilla jaloilla…

   Onnellista vuotta 2013 sinnekin! 🙂

 2. Moikka!

  Oli itselläkin tarkoitus tehdä samalainen lista. Se on vaan vielä vähän kesken. Tiedän kuitenkin, että harmaat tai valkoiset pellavapussilakanat haluaisin ja mahdollisesti jotain valaisinpuolta taas vaihteeksi… Yksi lastenhuone olisi nimittäin ainakin vailla sopivan kivaa valaisinta 🙂

  • Kävinkin kurkkailemassa valaisinhaaveitasi. Kelpaisi kyllä minullekin. 😉

   Pellavapussilakanat ajattelin kyllä myös hankkia. Ne nyt unohtuivat tuosta kollaasista…

 3. Kauniita haaveita!
  Ovatko nuo Sarjattoman mukit hyviä eli eivät esim. valuta, kun niistä juo? Toisissa on huonosti muotoiltu reuna. Etsin hyviä mukeja, mutta sellaisia ei ole vielä tullut vastaan.

  • Sarjattoman mukit ovat minun lemppareitani! Tykkään kun muki on tarpeeksi iso ja pidän myös sen muotoilusta. Tuon valumisjutun olen aina luullut johtuvan minusta (että alahuuli falskaa :D), mutta en ole havainnut, että Sarjattoman mukit poikkeaisivat siinä suhteessa muista mukeista.

 4. Tuo Woodnotes matto on ihana – minulla oli haaveissa samanlainen eri värisenä työhuoneeseen. Harmi, että se on niin kallis, taitaa mennä minunkin budjetin yli. Olisiko sinulla mielessä jotain edukkaampaa versiota vastaavantyyppisestä raitamatosta? Olen yrittänyt etsiä, mutta ei ole osunut eteen… Ehkä pitää vain säästää tuohon 😉

  • Ajattelin, että raitamaton voisi teettääkin jossain. Räsymattokuteesta. Tulisi vähän rennompi matto, mutta sopisi hyvin lastenhuoneisiin…

 5. Meillä on myös Ikean Erslev ja olen pessyt sen noin kerran viikossa pesukoneessa 60 asteessa ja kuivannut hellävaraisella ohjelmalla kuivausrummussa 😉 Että ei kannata pesulaan lähteä viemään

 6. Hei Suvi,

  löysin tänne nyt vasta seuraamaan, mutta olen aivan ihastunut 🙂 Tyylisi ja tapasi kirjoittaa ovat oikein mieluisia seurata.
  Olisi tällainen käytännön kysymys; miten teet noita koostekuvia? Haluaisin itsekin kerätä netistä ja koneelta löytyviä kuvia tuollaisiksi ajatus- ja suunnittelukuviksi itselleni.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.