Kiitos edellisen postauksen vilkkaasta keskustelusta. Sain paljon ajattelemisen aihetta ja ymmärrän ns. turhakkeet nyt ehkä paremmin tunnearvonsa osalta. Minusta on kuitenkin tärkeää keskustella ja oppia ymmärtämään erilaisia näkökantoja. Ei ole vain yhtä oikeaa näkemystä, kun nämä ovat makuasioita. Ja minusta kannattaa kyseenalaistaakin joitakin trendivirtauksia ennen kuin lähtee niihin mukaan (en todellakaan ole paras sanomaan tätä, kun itse innostun trendeistä niin nopeasti 😉 ).

Mutta palataan nyt taas normaalimpiin aiheisiin ja jatketaan värihaastetta. Seuraavaksi väriksi valitsin mielipiteitä varmasti jakavan sinisen.

IMG_2498

IMG_2500

IMG_2495

Sinisen sanotaan olevan uusi tuleva sisustustrendi. Monet muistavat 90-luvun lopun sinisen hullaannuksen, jossa varmaankin Marimekon Unikko-kuosillakin oli keskeinen rooli. Niin ainakin itse muistelen. Minulla ei ollut vahvaa sinistä kautta, mutta muistan kyllä ihailleeni sinisiä esineitä (etenkin maljakoita ja kynttilänjalkoja).

Nyt sininen tulee eri sävyssä, tummenpana ja syvemmän sävyisenä. Minulta sinistä löytyy yhdestä Muccoden silkkityynynpäällisestä sekä näistä maljakoista. Pienempi, haalean vaaleansininen maljakko on House Doctorin kun taas tuo suurempi on vanha Arabian maljakko, jonka ostin Habitare-messujen antiikkiosastolta parisen vuotta sitten.

Minulle sininen ei ole ehdoton ei, vaan voisin hyvinkin nähdä sinistä kotonamme. Etenkin hyvin tummansininen seinäsävy houkuttelisi…

”Yksi väri. Yksi päivä. Haasteen tarkoituksena on löytää kodista 5 väriä ja esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan.” Haaste on lähtöisin Syhinä-blogista ja nyt minä haastan mukaan All I Ever Wanted is Here -blogin Karlan.

Edelliset sävyt, jolla stailasin olivat vaaleanpunainen ja vihreä.

Translation: I got a blog challenge where the aim is to write about one colour in five different blog posts. In this blog post I chose blue colour as the accent colour.

 

 

Author

15 Comments

 1. Syvä tummansininen lähes musta sävy on hieno, tummat syvän siniset sävyt ovat ajattomia ja sopivat hyvin yhteen vaaleamman sisustuksen kanssa. Kotiisi sopii hyvin tummansininen kuten niin monet muut värit!

  • Minustakin sellainen melkein musta sininen on tosi upea sävy! 🙂
   Kun on neutraali pohja, voi sisustukseen tuoda mitä vain tehosteväriä.

 2. Sininen tuo mieleen ensimmäisen oman asunnon värimaailman; sinistä tehosteseinää, sinisiä laattoja keittiön välitilassa, sinistä unikkoa jne. ;D
  Sun kuvissa tosin erittäin tyylikäs sävy.

  • Ou jee, kuulostaapa oikein 90-luvun kodilta. 🙂 Meillä taisi olla vain muutama sininen tuikkukuppi. Ja se oli nimenomaan sitä lähes sähkönsinistä sävyä. 😀

 3. Juuri tuo kuviesi sininen on kaunis, taidan omistaa pari neulettakin tuossa värissä. Sopii kivasti harmaaseen! Se 90-luvun ja vähän 2000-luvunkin sininen sitä vastoin on niin koettu, samoin Marimekko-fanina Unikon sininen, että ei kiitos. Olen nuo omassa kodissani elänyt enkä pääse yli enkä ympäri siitä, että minulla ne kuuluvat historiaan. Sinänsä pidän sinisestä kyllä enemmän kuin vihreästä. Tummansinisen olen löytänyt vaatteissa, ostin juuri ihanan villakangastakin kauniina tummansinisenä. Se tuntuu ajattomalta väriltä. Ja tavallaan pehmeämpi vaihtoehto kuin musta, no ainakin vaihtelua.

  • Minäkin pidän tummansinisestä vaatteissa. Se 90-luvun lopun sininen sävy ei kyllä juuri nyt oikein säväytä. 😀

 4. Tuo vanha Arabian maljakko on tosi kaunis! Ja pakko vielä kommentoida trendejä / asioita joita ei ymmärrä: kun hankit sen uuden kattokruunuvalaisimen ruokailutilaan, olin ihan että ”HÄH mikä tää juttu on” ja nyt kun olen sen jälkeen kiinnittänyt valaisimeen enemmänkin huomiota, tajuan sen täysin! Yleensä pidän simppeleistä jutuista, mutta siinä valaisimessa on jotakin taikaa.

  • Minä ihastuin ensi näkemältä tuohon Arabian maljakkoon ja se piti kotiuttaa (vaikka maksoikin aika paljon maljakoksi…).
   Sitä Flosin kattokruunua ei monet silloin ymmärtäneet ja arvelinkin, että ehkä teidänkin silmä vielä tottuu siihen… 😉

 5. Tykkään myös arabian sinisestä maljakosta, se on tosi kaunis ja tuo tilaan omaperäisyyttä. Minullakin oli 2000-luvun alussa opiskelija-asunnossa sininen vuodesohva, siniset verhot ja kukkaruukut. Kukkaruukut ovat nyt autotallissa ja ihmettelen, miten se väri olikin niin suuri juttu 90-luvun ja 2000-luvun vaihteessa ja miksen ottanut vaikka valkoisia ruukkuja. Kyllä sitä itsekin tulee lähdettyä trendeihin mukaan, vaikka liputan kyllä aikaa kestävän sisustuksen puolesta.

  • Trendeissä ei minusta sinänsä ole mitään pahaa jos ne toteuttaa hillitysti muutamassa esineessä. Muutaman vuoden välein uusiutuva kodin kalustus taas on sellainen asia, jota en itse kannata ollenkaan. Mieluiten ajaton pohja, jota on sitten helppo höystää trendeillä. Mutta jokainen tietysti tyylillään. 🙂
   Ja hei, ne ruukuthan voisi vaikka maalata… 🙂

 6. On kyllä kaunis maljakko!

  Minäkin käytin vuosituhannen vaihteessa/alkupuolella niin paljon sinistä sisustuksessa, että sinisen kauden päättyessä en moneen vuoteen sietänyt sinistä lainkaan. Vähitellen sininen, ainakin tummat ja vihreään taittavat sävyt ovat taas alkaneet miellyttää ja kotiin olen hankkinut pari tyynynpäällistä, joiden pohjaväri on sininen. Tällä kertaa taidan kuitenkin olla maltillisempi sinisen kanssa ja käytän sen rinnalla pääasiassa muita värejä.

  • Minäkin luulen, että tulen lisäämään sinistä melko maltillisesti kotiin. Tai saa nyt nähdä miten innostun… ;D

 7. Minulta ei kotoa juurikaan sinistä löydy, koska sininen ei ole minulle mieleinen sisustusväri. Ihastuin kuitenkin äskettäin tiettyyn sinisen sävyyn, jota löytyy tästä Hayn matosta: http://www.finnishdesignshop.fi/sisustus-matot-paper-matto-blue-focus-p-7034.html
  Tällä hetkellä työn alla onkin neulottu tyyny, josta löytyy kyseistä sinisen sävyä. Saa nähdä, miten se muuhun sisustukseeni sopii. Olen kuitenkin sitä mieltä, että sisustamisessa ei värien suhteen kannata olla liian ehdoton. Yllättävät väriyhdistelmät saattavat olla juuri se juttu sisustuksessa.

  • Tuo onkin oikein kaunis sinisen sävy ja ihan erilainen kuin se 90-luvun lopun sininen. 🙂
   Minäkin olen sitä mieltä ettei kannata olla liian ehdoton. Tai sitten joutuu vain muuttaa mielipidettään… 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.