Saunarakennus alkaa vihdoin valmistua! Viikonloppuna Mankku teki saunatupaan lautaseinää, jonka sai myös valmiiksi samana päivänä. Jee!

Laudat ovat ihan raakalautaa; pääosin ylijäämää rakennukselta, mutta kahdella kympillä piti käydä hakemassa vähän lisääkin lautaa. Laudoituksen alle, kipsilevyn päälle, laitettiin tuulensuojalevyä, koska halusimme, että lautojen raoista näkyy vain mustaa. Tuulensuojalevy parantaa myös huoneen akustiikkaa, lisäten elokuvanautintoa (aiomme katsoa tuolla paljon elokuvia videotykiltä). Tuulensuojalevyn päälle tuli tietenkin vielä koolaukset ennen laudoitusta (koolauksetkin maalattiin tummaksi).

 

Listoja ei lautaseinän reunoihin tule, kuten ei myöskään koko saunatupaan (paitsi ikkunoiden ja ovien ympärille kuten talossakin).

Saunarakennuksen ulko-ovi
Kiukaan takkaosa, josta puita lisätään pesään
Saunatuvassa on kaksi isoa ikkunaa pihalle päin

Ennen lautaseinän tekoa Mankku oli pintakäsitellyt muut seinät ja katon valkoiseksi. Hän hioi myös betonilattian, sillä aiomme jättää lattian betonille. Seuraavaksi täytyisi vain löytää sopiva käsittelyaine, jotta betonilattia vähän tummuisi eikä sitten imisi likaa itseensä. Joten sen suhteen ottaisimme ilomielin vinkkejä vastaan! 😉

Suihkut ovat jo kauan olleet paikoillaan
Nyt on myös wc-pönttö ja lavuaari paikoillaan. Vieressä myös kiukaan takka-osaan kuuluva reunus.
Ammekin on asennettu (hana vielä puuttuu)
Eilen Mankku lisäsi kiukaaseen kivet

Kylpyhuone ja sauna ovat muuten valmiita, mutta odottelemme saunan laseja. Myös ammeen hana puuttuu vielä. Muuten päästäisiin jo pian saunomaan ja kylpemään!

Author

24 Comments

 1. >Todella tunnelmallisen ja ennenkaikkea hyvännäköistä.Voin kokemuksesta sanoa että tuosta Harviasta lähtee todella hyvät löylyt.

 2. >Oi että kun näyttää hyvältä :)Meillä on muuten sama kiuas, paitsi saunan puolelta kiuas on perinteisen kiukaan näköinen. Meillähän on se lakattu betonilattia. Mutta laitoimme vielä kiukaan eteen pienen laatoitetun alueen. Epäilivät että lakkaus ei kestä jos tippuu jotain kuumaa lattialle kiukaasta. Mutta ehkä se on turhaa, eipä sieltä juuri mitään sinkoile ;DSeinäkin näyttää hienolta! Meillä taas on pystyyn laitettuna vanhoja ladon seinälautoja ja juuri saatiin Kekkosen taulukin seinälle :DDD

 3. >Näyttää kyllä todella upealta! Tätä blogia lukiessa rakennuskuume kasvaa kasvamistaan (ja arvioitu rakennusbudjetti samaa vauhtia!). 😀

 4. >Oi miten ihanaa!!! Tuollaista raakalautaseinää haluisin kans, mut ei nyt ainakaan tähän taloon tai tässä rempassa sovi. Suihku täysin vastoin omaa makuani, en haluaisi siis tummaa, mutta niin UPEA! Teillä on todella silmää. :*)T. Fanni80

 5. >Tsau,jonkinlainen epoksilakka voisi toimia. 🙂 Tulee todella kova, sileä ja kiiltävä pinta ja tummentaa jonkin verran.

 6. >Aivan ihanan näköistä!! Ja nuo ikkunat ovat todella kivat kun ovat isot. Tästä tulee valmiina todella upea!! 🙂

 7. >Hei vautsi, tosi kivan näköistä! Ja ihanaa, että on erillinen rakennus, on sitten vähän kuin menisi toiseen maailmaan kokonaan. Kivoja tunnelmallisia hetkiä tulette varmasti viettämään tuolla!

 8. >Näyttää kyllä tunnelmalliselta tilalta!Oon funtsinu tässä suihkulle uuden hanan ostoa, ja mietin että tarviiko olla "ammehanaa" ollenkaa. Teillä ei näyttäisi olevan, eli lasketteko löylyvedet suihkun suuttimesta vai onko teillä erillinen hana jossain vielä löylyvesille?

 9. >AIVAN MAHTAVA!!! ootan tän valmistumista tooosi paljon. näyttää niin hyvältä jo nyt, ihanasti tulee sopimaan teidän kodin päärakennuksen tyyliin :))

 10. >Hienolta näyttää, erityisesti tuo suihkun puoli! Kuvittelisin, että ihan joku pölynsidontalakkaus riittäisi, mutta jos tosiaan haluaa kovaa ja vähemmän huokoista, niin silloin jokin epoksilakkaus niinkuin tuossa aiemmassa viestissäkin ehdotettiin. Varmistettava kuitenkin että sopii betonin päälle ettei tulevaisuudessa korkkaa irti.

 11. >Onpa hieno tuo seinä! Ilokseni huomasin, että meille on tulossa samanlainen kiuas/takka pihasaunaamme. Olemme tässä pohtineet, että mitä tulee takan ympärille. Mitä te olette miettineet?

 12. >Ihanan näkönen saunarakennus! 🙂 Blogisi tuli mieleeni kun selasin facebookin MYYDÄÄN/OSTETAAN KESKIPOHJANMAA yhteisössä on nyt myynnissä 50-luvun liinavaatekaappi! :)Anni

 13. >Tosi kivan näköistä, koko saunarakennuksesta tulee aivan ihana!Meillä on hyvin samanlaiset suunnitelmat meidän alakerran kylppärille/saunaosastolle kaakeleiden ja suihkujen osalta. Mutta saapa nähdä venyykö raksabudjetti enää noihin Il Microneihin, sitten kun laattoja pitäisi alkaa hankkimaan.. :)Betonilattia tulee meillekin ainakin tekniseen tilaan, samoin portaat olen suunnitellut jättäväni betonisiksi. Kiinnostavaa kuulla, miten käsittelette tuon teidän lattian. 🙂

 14. Cride -Kristallin hohdosta! Reply

  >Moikka! Löysin tieni tänne top 10 blogilistauksen kautta ja jäinkin heti lukijaksesi. Tervetuloa joskus kyläilemään meille päin 🙂

 15. >Jos haluaa säilyttää betonin ulkonäön, jonkinlainen epoksi tai litium-käsittely on paras vaihtoehto. Tämä ei toki ole aivan halpaa eikä ole ilmeisestikkään kotinikkarin toteutettavissa vaan kannattaa ottaa yhteyttä näitä tekevään yritykseen. Tässä saattais olla sellainen yritys jolta vois löytyä apuja tuohon hommaan http://www.pentra.fi/ . Meillä itsellä on kotona remontin ajan betonilattia näkyvissä suurimmassa osassa asuntoa, lattia on harjattu suolahappo-liuoksella puhtaaksi vanhan muovimaton jättämästä juuttikuidusta ja sen jälkeen vedetty kosteussulku päälle estämään pölyämisen. Ei taida olla ihan pysyvä ratkaisu tuo, mutta remontin ajan varmasti palvelee. Ja ulkonäkökään ei varmasti noilla käsittelyillä ole sellainen kuin toivoisitte.Toivottavasti löytyy joku keino millä saatte tuon upean lattian toteutettua 🙂

 16. >RUMBO: Voi, mukava kuulla, että tuosta kiukaasta tulee hyvät löylyt. Kommenttisi sai melkein kylmät väreet nousemaan minulle (hyvässä mielessä), kun ajattelin että kohta pääsee testaamaan löylyjä. :DMari: Muistatko minkä merkkinen se lakka oli, jolla lattianne on käsitelty? Ja kiva kuulla kokemuksia tuosta takasta/kiukaasta. Ehkä meidän ei sitten tarvitse laittaa sitä takkasuojaa…? Vai että Kekkosen taulu! Kuulostaa mielenkiintoiselta! :DLaura: Voi kiitos! 🙂 Fanni80: En minäkään varmaan olisi laittanut sittenkään näin tummaa kylppäriä, mutta tämä oli miehen toive. Ja on kieltämättä kiva, että saunarakennuksessa on erilaista kuin talossa.Anonyymi: Niinpä. Mietityttää vain se, että kuinka kiiltävä pinnasta tulisi. Haluaisin mielummin, että se olisi matta.Padmerine: Kiitos. Valmistumista odotellaan innolla. :)memmi: Kiitos. :)Paula: On kyllä jänskää, kun on tuo erillinen sauna. Fiilistellään jo kovasti lauantai-iltoja, joita tullaan siellä viettämään. Ensin kylpyyn ja saunaan lasten kanssa ja sitten katsotaan lotto tuvan puolella. :DAnonyymi: Meille tulee vielä kylpyammeen yhteyteen erillinen hana. Löylyvesi otetaan puolestaan saunan puolella olevasta hanasta, eli sinnekin tulee yksi pieni hana.S: Arvaa vaan kuinka paljon me odotamme tuon valmistumista! Lapsetkin jo kovasti kyselee, että milloin sauna on valmis. No, ei siihen enää kauaa mene. Hitsi, kun niitä laseja pitää odottaa näin kauan!!! Anonyymi: Niinpä, kiitos vinkistä! :)Anonyymi: Ei me varmaan laiteta mitään ihmeempiä takan ympärille. Pari säkkituolia sen eteen jos mahtuu…Anni: Kiitos paljon vinkistä! Tuo liinavaatekaappi kyllä houkuttelisi. :)Mia: Meidän varasto-osassa oleva betonilattia maalattiin vaalean harmaaksi. Siitä tuli ihan kiva. Toivottavasti löydetään hyvä vaihtoehto myös tuonne tuvan puolelle. :)Teidän laattavalinnat kuulostaa tosi hyvältä! 🙂 Ja voin kyllä suositella Ii Micronia koko sydämestäni – ei vaan kannata saumata Kerapoxyllä. ;)Cride: Mukavaa, että löysit tänne! 🙂 Pitääpäs tulla vastavierailulle…Maria: Niinpä, toivottavasti löydetään sopiva käsittelyaine. Ehkä se on sitten se lakka (jos niitä saa mattapintaisena).

 17. >Ovela valaistus kylpyhuoneessa. Nuo lienevät olevan halogeenit suihkujen päällä? Onko valaistus kokonaan halogeenein vai onko jokin muu yleisvalaistuksena?

 18. >Meillä kotona PentraSil impergrointi, itse tehty, onnistuu kyllä. Lattiamme on täysin matta ja lattia on pelkkää betonia keittiöstä eteisen kautta makkareihin. Olemme olleet todella tyytyväisiä. Suosittelen.

 19. >Balee: Katossa on halogeenit. Muuta valaistusta ei tule. Minusta kylppäreissä ei tarvitse olla kauhean tehokas valaistus. Mielummin tunnelmaa. Täälläkin on himmentimet. Anonyymi: Kiitos vinkistä! 🙂 Pitääpäs etsiä tietoa tuosta…

 20. >Hei, ihana pihasauna…mitä puuta teillä saunan lauteet ja seinät ovat? Oletteko itse ne käsitelleet tummiksi ja jos niin millä aineella ja värillä?

 21. >Anonyymi: Seinät ovat vähäoksaista STS90 mäntypaneelia ja lauteet kuusta. Puuosat on käsitelty Tikkurilan saunavahalla, väri musta.

 22. >Hei,kivannäköinen tuo raakapuuseinä! Minkäkokoiset raot jätitte lautojen väliin? Laudoissa ei näy nauloja/ruuveja… tulivatko ne "nurjalta puolelta" koolauksista kiinni?

 23. >MinnaH: Pahoitteluni, että vastaukseni on kestänyt, mutta helposti unohtuu vastata näihin vanhoihin postauksiin jos ei sitä heti tee, kun kommentti tulee.Emme mitanneet mitenkään paljonko väliä on lautojen välissä, joten siihen kysymykseen en valitettavasti osaa vastata. Laitettiin vain silmämääräisesti. Kyllä laudat on naulattu ihan normaalisti viimeistelynaulaimella. Ehkä ei vaan näy kuvassa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.