Kaupallinen yhteistyö: Hobby Hall

Joulunaikaan sisältyy monia juhlahetkiä: pikkujouluja, Itsenäisyyspäivä sekä tietysti jouluaatto, joulupäivä ja uudenvuodenaatto. Sisustusintoilijoille se tarjoaa monta fiilistelyhetkeä niin koristelun kuin kattaustenkin mielessä. Itse panostan eniten jouluaaton herkkupöydän kattaukseen, mutta rennolla otteella kuitenkin. Yhteistyössä Hobby Hallin kanssa lähdin suunnittelemaan melko yksikertaista ja moderniin sisustusmakuun sopivaa kattausta, joka on helppo toteuttaa ja sopii yhtä hyvin niin Itsenäisyyspäivään kuin joulu- tai uudenvuodenaattoon.

hobbyhall-joulu-5217

hobbyhall-joulu-5241

hobbyhall-joulu-5280

Kattaus rakentuu minulle rakkaimman astiasarjan ympärille, joka on Iittalan Teema. Olen kerännyt Teemaa kohta 20 vuotta ja sitä käytetään meillä niin arjessa kuin juhlassakin. Yhdistin kattauksessa mustia ja valkoisia Teema-sarjan astioita. Myös juomalaseissa luotan Iittalaan: kattaukseen valitsin Essence-valkoviinilasit sekä Kastehelmi-sarjan juomalasit. Valitsin eri värisiä Kastehelmi-laseja kattaukseen, sillä rakastan niiden himmeitä värisävyjä. Ruokajuoma tarjoillaan Sagaformin tyylikkäästä Oval-karahvista.

hobbyhall-joulu-5260

hobbyhall-joulu-5312

hobbyhall-joulu-5207

Pöydän kruunaa Hobby Hallin modernit kuusenmalliset koristekartiot. Näiden ympärille voisi halutessaan kiepsutella vaikka valosarjaa tai havuja. Kynttilät loistavat Iittalan Nappuloissa ja Lantern-lyhdyssä. Joulukauden yhdet kauniimmista kukkasista, jouluruusut, koristavat ajattomassa Aalto-maljakossa, joka on kyllä suomalaisten kotien must have -tuote.

hobbyhall-joulu-5285

hobbyhall-joulu-5292

Pöytäliinassa luotan pellavaan. Suosin luonnonmateriaaleja ja pellava onkin yksi suosikeistani niin lakanoissa kuin pöytäliinoissa. Muutama ryppy ei haittaa. Ihastuin Martinexin Basic-pellavapöytäliinan kauniiseen harmaaseen sävyyn; harmaa liina sopii monenlaisiin juhliin. Lautasliinarenkaina käytin Hobby Hallin timantin muotoisia, metallisia joulukuusenkoristeita.

hobbyhall-joulu-5228

Tätä kattauspohjaa on helppo soveltaa joulun eri juhliin. Lisäämällä sekaan jokaiseen juhlapäivään muutaman erilaisen koristeen tai tarjoiluastian, saa kattaukseen helposti vaihtelua. Tässä esimerkkejä:

hobbyhall_kattaukseenItsenäisyyspäivänä kattaukseen voisi lisätä lisää suomalaista osaamista Aarikan Nuppu-maljakoiden muodossa. Sekaan sopisi myös ripaus sinistä.

Joulun pyhinä, perinteitä kunnoittaen lisäisin kattaukseen mieluusti jotakin punaista. Myös Teemasta löytyy punaisia vaihtoehtoja, esimerkiksi tarjoiluvadit, samoin kuin Kastehelmi-sarjasta, esim. jälkiruokakulhot. Koristeeksi vielä muutama punainen Kivi-tuikku.

Uudenvuodenaattoon sopii sopivassa määrin kimallusta ja säihkettä. Sitä kattaukseen toisivat Marimekon kullansävyinen Vuorilaakso-kaitaliina sekä juhlavat Sukat makkaralla -viinilasit. Tunnelmaa lisää Star edge -valosarja.

Astiat ovat myös mitä loistavin joululahja. Vaikka olen jo vuosia keräillyt eri astiasarjoja, kaipaavat ne aika ajoin täydennystä, sillä vuosien varrella osia menee rikki. Lisäksi olemassa olevaa sarjaa on kiva maustaa saman sarjan eri värisillä astioilla tai muilla pienillä tehosteilla.

Kaupallisessa yhteistyössä // My styling in co-operation with:

hobbyhall_logo

Lue myös: Ensiaskeleet joulun tunnelmaan (Hobby Hall-stailaus)

Author

6 Comments

 1. Pellava on kyllä yksi suosikkimateriaaleistani! Sopii niin rentoon kuin juhlalliseenkin sisustukseen. Onnistunut kattaus, nuo koristekartiot ovat hauskat 🙂

  • suvi m Reply

   Pellava on kyllä niin ihana materiaali! 🙂 Nuo koristekartiot ovat kyllä monikäyttöisiä.

 2. Ihana kattaus, ja todella taidokkaita kuvia! Meilläkin on Teeman astiasto, jota on helppo muunnella toisten astioiden lisäyksillä. Joskus tulee pohdittua, onko se liian arkinen, mutta ei todellakaan! 🙂

  • suvi m Reply

   Voi kiitos, onpa kiva kuulla! 🙂 Teema taipuu monenlaiseen tarkoitukseen. Mietin, että tarvittaisiin täydennystä Teema-sarjan syviin lautasiin…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.